Moussekage med passionsfrugt og oreobund

Passionsfrugtmousse

Passionsfrugt bliver ofte brugt i forbindelse med nytårs- eller påskekager, men man kan sagtens bruge passionsfrugt til mange andre anledninger. Derfor får du her opskriften på en lækker passionsfrugtmousse.

Passionsfrugter kan godt være lidt pebrede i prisen, og det er ikke alle supermarkeder, der ligger inde med friske passionsfrugter. Men man kan faktisk købe saften fra passionsfrugter på frost i flere supermarkeder! De kan blandt andet findes i Føtex sammen med andre frosne bær.

Passionsfrugtmousse med oreo-kiksebund og spiselige blomster

Anvendelsesmuligheder

Denne opskrift på passionsfrugtmousse kan enten bruges alene eller i kombination med andre elementer. Herunder har jeg listet de opskrifter, som vil passe godt sammen med passionsfrugtmoussen.

Bunde

Bunde der vil passe godt sammen med passionsfrugtmousse:

Mousser

Passionsfrugtmoussen er velegnet som fyld i en lagkage. I en lagkage vil moussen blandt andet passe rigtig godt sammen med:

– for bare at nævne et par stykker. Andre smage der går godt sammen med passionsfrugt kunne være hasselnødder, lakrids eller kokos.

Moussen er oplagt at bruge til moussekager støbt i silikoneforme, der skal overtrækkes med glaze. Prøv for eksempel denne påskekage med passionsfrugtmousse, nøddebunde og chokolademousse, som var virkelig god! Du kan finde opskriften på kagen her:

Påskekage med passionsfrugtmousse og chokolademousse

Fryseegnet

Moussen er særdeles fryseegnet, og den kan også sagtens fryses sammen med Oreo-bunden. Så den er perfekt at lave i god tid, hvis man gerne vil være godt forberedt!

Tag kagen ud af fryseren om morgenen og lad kagen tø langsomt op i køleskabet. Husk at placere kagen på et pænt kagefad mens den stadig er frossen. Dekorer kagen med pynt et par timer inden servering.

Hvilken størrelse form skal bruges?

Opskriften på denne passionsfrugtmousse giver til et lag i en lagkage. Kagen på billederne er lavet i en 18 cm form, men den kan sagtens laves i en form på 22-24 cm, som nok er den mest brugte form, så bliver passionsfrugtmoussen bare lidt lavere, end du ser på disse billeder.

Kombiner passionsfrugtmoussen med en Oreo-bund

Jeg har lavet en Oreo-bund til denne passionsfrugtmousse, som er super nem at lave. Opskriften har jeg tidligere brugt til denne chokoladetærte med peanuts. Til en kage på 22-24 cm i diameter skal du bruge 300 gram blendede Oreos og 50 gram smeltet smør. Husk at tage et par cookies fra til pynt.

Chokoladetærte med chokoladeganache, cheesecake og peanuts

Opskrift på Oreo-bund

Det skal du bruge

  • 300 g Oreokiks
  • 50 g smør

Sådan gør du

  1. Bland smeltet smør godt sammen med blendede Oreos.
  2. Fordel blandingen på bunden af en springform og tryk det godt fast.
  3. Bag bunden ved 180 grader i 5-6 minutter (valgfrit).
  4. Lad bunden køle helt af og beklæd kanten med kageplast, så den er klar til moussen.

Dekoration

Kagen er pyntet med hornvioler, som er spiselige blomster. De smager ikke af så meget, men de er meget dekorative! Derudover har jeg knust et par Oreo-kiks (uden fyldet i midten) og fordelt det i en cirkel på kagen. Jeg valgte også at dekorere med et par hvide marengskys, som gav lidt kontrast til de sorte/brune Oreo-kiks. Du kan finde opskriften på marengskys her.

Passionsfrugtmousse

Opskriften giver et lag i en lagkage. Kagen på billederne er lavet i en 18 cm form, men den kan sagtens laves i en form på 22-24 cm, så bliver den bare lidt lavere.

Kombiner passionsfrugtmoussen med en nem Oreo-bund. Find opskriften her.

Ret Dessert
Keyword Fryseegnet, Grundopskrift, Mousse
Antal 1 lag i en lagkage

Det skal du bruge

  • 3 blade husblas
  • 20 g æggeblommer (fra ca. 1 æg)
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 50 g sukker
  • 30 g æggehvider (fra ca. 1 æg)
  • 2 spsk. flormelis
  • 250 g passionsfrugt med kerner (gerne fra frost)
  • 250 g piskefløde

Sådan gør du

  1. Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 minutter.
  2. Pisk æggeblommer, vaniljesukker og sukker til en hvid æggesnaps.
  3. Pisk æggehvider og flormelis til marengs i en anden skål.

  4. Giv passionssaften et opkog og tag gryden af varmen.

  5. Sigt kernerne fra så du har ca. 150 g passionssaft.

  6. Tilsæt husblas og rør godt rundt indtil husblassen er helt opløst i passionssaften. Køl saften ned til den er lunken (omkring 40 grader).

  7. Hæld passionssaften sammen med æggesnapsen og rør godt rundt.

  8. Pisk fløden til let skum, så der kun lige dannes bløde toppe. Hæld et par store skefulde af flødeskummet op i æggeblandingen og rør godt. Vend resten af flødeskummet i æggeblandingen og vend forsigtigt rundt indtil det lige er blandet sammen.

  9. Tilsæt marengsen og vend det forsigtigt rundt, indtil det er helt blandet sammen.
  10. Nu er passionsfrugtmoussen klar til brug.

Sæt moussen på køl i minimum 6 timer og gerne natten over, når du har hældt den i din ønskede form. Skal du bruge moussen til en glazekage skal den bare i fryseren med det samme.

Hvis du gerne vil have en flot glat kant på kagen, så skal du bruge kageplast rundt i kanten på kagen og sætte den i fryseren i ca. 2 timer. Fjern kageplasten mens kagen stadig er frossen, for så får den en rigtig flot kant.

Rigtig god bagelyst!