Nøddebund med hasselnødder - fines.dk

Nøddebund med hasselnødder

En nøddebund med hasselnødder kan bruges i utallige kombinationer, men den vil især passe godt til røde bær som hindbær og jordbær. Man kan også kombinere nøddebunden med en god mørk chokolademousse, som vil passe fantastisk til.

Opskriften på nøddebund med hasselnødder giver en luftig lagkagebund med masser af smag fra de ristede hasselnødder. Den er super nem at lave og indeholder kun 5 ingredienser.

Den egner sig særlig godt til en bund i en moussekage, der støbes i en silikoneform, da du kan lave den meget tynd, samtidig med at den har en god og kraftig smag. Brug de tynde bunde i skemaet længere nede.

Nøddebund med hasselnødder - fines.dk

Du kan også bage bunden i en springform og komme en bærmousse ovenpå. Brug her de almindelige bunde i skemaet længere nede.

TIP
Kombiner nøddebunden med en portion rabarbermousse eller hindbærmousse og pynt med bær og spiselige blomster.

Nøddebund med hasselnødder - fines.dk

I skemaet her har jeg angivet højden på lagkagebunden alt afhængigt af, hvilken størrelse bageform (og hvor mange) der bruges.

  Antal & størrelse på bageform(e) Højde på bund(e)
Tynd bund 3 x 15 cm 1,5 cm
1 x 24 cm 1,8 cm
Alm. bund 2 x 15 cm 2,3 cm
1 x 20 cm 2,5 cm

Bagetiden afhænger af, hvilken størrelse du vælger. De tynde bunde skal have kortere tid end de almindelige bunde.

Nøddebund med hasselnødder - fines.dk
5 fra 1 stemme
Udskriv

Nøddebund med hasselnødder

Opskriften giver 1-3 lagkagebunde alt afhængigt af bageformen.

Ret Dessert
Keyword Lagkagebund
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 45 minutter
Antal 1 lagkagebund

Det skal du bruge

  • 100 g hasselnødder
  • 2 æg (stuetemperatur)
  • 80 g sukker
  • 50 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver

Sådan gør du

  1. Kom hasselnødder på en bageplade med et stykke bagepapir og rist dem i 10 min. ved 170 grader, til de er let gyldne. 

  2. Lad hasselnødderne køle af og blend dem fint i en blender.

  3. Pisk æg og sukker hvidt og luftigt.

  4. Sigt mel og bagepulver i æggemassen og vend til sidst hasselnødderne i.

  5. Smør bageformen. Jeg kommer altid bagepapir i bunden og sprøjter kanterne med bagespray.

  6. Hæld dejen i bageformen og bag den ved 170 grader alm. ovn i ca. 15 min. ved de tynde bunde og ca. 25 min. ved de tykke bunde. 

Nøddebund med hasselnødder - fines.dk

TIP
Eksperimenter med hvor meget du hakker hasselnødderne. Vil du gerne have lidt mere bid, så kan du nøjes med at hakke dem groft.

Nøddebund - fines.dk

Brug den færdige nøddebund med hasselnødder i kombination med en frisk jordbærmousse som på billedet herunder: 

Glazekage med jordbærmousse og nøddebund - fines.dk

 

Del