En nøddebund med hasselnødder kan bruges i utallige kombinationer, men den vil især passe godt til røde bær som hindbær og jordbær. Man kan også kombinere nøddebunden med en god mørk chokolademousse, som vil passe fantastisk til.
Opskriften på nøddebund med hasselnødder giver en luftig lagkagebund med masser af smag fra de ristede hasselnødder. Den er super nem at lave og indeholder kun 5 ingredienser.
Den egner sig særlig godt til en bund i en moussekage, der støbes i en silikoneform, da du kan lave den meget tynd, samtidig med at den har en god og kraftig smag. Brug de tynde bunde i skemaet længere nede.
Du kan også bage bunden i en springform og komme en bærmousse ovenpå. Brug her de almindelige bunde i skemaet længere nede.
TIP
Kombiner nøddebunden med en portion rabarbermousse eller hindbærmousse og pynt med bær og spiselige blomster.
I skemaet her har jeg angivet højden på lagkagebunden alt afhængigt af, hvilken størrelse bageform (og hvor mange) der bruges.
Antal & størrelse på bageform(e) | Højde på bund(e) | |
Tynd bund | 3 x 15 cm | 1,5 cm |
1 x 24 cm | 1,8 cm | |
Alm. bund | 2 x 15 cm | 2,3 cm |
1 x 20 cm | 2,5 cm |
Bagetiden afhænger af, hvilken størrelse du vælger. De tynde bunde skal have kortere tid end de almindelige bunde.
Nøddebund med hasselnødder
Opskriften giver 1-3 lagkagebunde alt afhængigt af bageformen.
Det skal du bruge
- 100 g hasselnødder
- 2 æg (stuetemperatur)
- 80 g sukker
- 50 g hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
Sådan gør du
-
Kom hasselnødder på en bageplade med et stykke bagepapir og rist dem i 10 min. ved 170 grader, til de er let gyldne.
-
Lad hasselnødderne køle af og blend dem fint i en blender.
-
Pisk æg og sukker hvidt og luftigt.
-
Sigt mel og bagepulver i æggemassen og vend til sidst hasselnødderne i.
-
Smør bageformen. Jeg kommer altid bagepapir i bunden og sprøjter kanterne med bagespray.
-
Hæld dejen i bageformen og bag den ved 170 grader alm. ovn i ca. 15 min. ved de tynde bunde og ca. 25 min. ved de tykke bunde.
TIP
Eksperimenter med hvor meget du hakker hasselnødderne. Vil du gerne have lidt mere bid, så kan du nøjes med at hakke dem groft.
Brug den færdige nøddebund med hasselnødder i kombination med en frisk jordbærmousse som på billedet herunder:
Pingback: Opskrift på jordbærmousse med masser af jordbærsmag │fines.dk
Pingback: Dekorer dine glazekager med "String art glaze" │fines.dk
Hvad hvis det er en firkantet form? F.eks. 25×35 – hvad skal jeg gange opskriften med?
Hej Jannie
Det har jeg desværre ikke prøvet, men du skal nok bruge lidt mere dej. Og husk at forlænge bagetiden, hvis du ganger opskriften op.
/Josefine
Hej
Kan bundene fryses, og tages op dagen før de skal bruges
Hilsen Malene
Hej Malene
Ja det kan de sagtens! Bare husk at pakke dem godt ind 🙂
/Josefine
Bager du bundene for sig eller som én kage som du skærer i flere bunde efterfølgende?
Hej Lonnie
Jeg plejer at bage bundene hver for sig 🙂
/Josefine
Hej!
Jeg skal lave nogle kager til min fødselsdag og har besluttet at nu skal det glaze prøves! Jeg tænker mælkechokolademousse, med en karamel “bombe” i midten – inspireret af dine fine kager med snekubler Jeg har kogt kondenseret mælk, og stilt dem i fryseren (med håb om, at de kan komme ud af formen i frossen tilstand) og vil lave dine hasselnøddebunde til det. Jeg skal lave 16-18 stk i størrelse af en muffinsform. Kan jeg mon lave en tyk bund i den 20cm springform og dele den på midten, også stikke bundene ud til kagerne? På forhånd tak
Hej Sophia
Det lyder som et spændende projekt! Ja, det burde du sagtens kunne. Alternativt kan du også bare hælde dejen ud på en bageplade med bagepapir, så du får den tykkelse, du gerne vil have og slipper for at dele kagen.
Afhængigt af størrelsen på din muffinform, så ville jeg nok lave en halv portion mere, da jeg tror en enkelt portion er lidt for lidt i forhold til det du skal lave 🙂
Held og lykke med projektet!
/Josefine
Pingback: Mørk chokolademousse opskrift uden husblas - fines.dk
øhmmm… fuldte denne opskrift til punkt og prikke og har bunden i ovnen nu, lavede en potion til en form på 20 cm, men den er hævet til 6 cm. høj? :S
Hej Sara
Det var da heldigt, at det gik den vej 🙂 Jeg håber, at du kan leve med, at få en lidt højere kage 🙂
/Josefine
Pingback: Hindbærmousse - Nem opskrift på hindbærmousse - fines.dk
Pingback: Enkel og nem opskrift på hvid chokolademousse - fines.dk
Pingback: Super lækker opskrift på karamelmousse - fines.dk
Hej
Når du bruger næsespray, kommer der så illenærmedt fedtstof rundt på alt i omgivelserne. Jeg har ikke turdet bruge det fordi jeg synes det er svært nok i forvejen at holde omgivelserne omkring komfuret fri for fedt. Jeg har endda en rigtig god emhætte.
Venlig hilsen
Jane Vestrup
Hej Jane
Jeg forstår ikke helt dit spørgsmål. Jeg tænker, at der skulle have stået noget andet end næsespray? 🙂
/Josefine
Hvis man vil lave en kombination af denne bund og din opskrift på hindbærmousse, vil du så anbefale at samle kagen og sætte i køleskabet for moussen kan samle sig, eller skal moussen i køleskabet for sig selv og samle kagen til sidst?:) altså, kan bundene komme i køleskabet inden servering eller hvordan vil du servere kagen?
Hej Sofie
Jeg vil anbefale at komme moussen på bundene lige når moussen er lavet og så sætte kagen på køl til moussen har sat sig 🙂
/Josefine
Vil man kunne bruge mandler i stedet for?
Hej Josefine
Jeg har ikke prøvet det selv, men jeg tror godt man kunne udskifte med mandler 🙂
/Josefine
Hej
Jeg vil lige høre om du ved hvor længe bundene vil kunne holde sig?
Jeg vil nemlig gerne lave 3 forskellige kager(bunde) til den 18/12, men da jeg også skal arbejde en masse i dagene op til tænkte jeg at kunne starte op om onsdagen.
Hej Stefanie!
Jeg vil anbefale, at du fryser bundene, hvis du laver dem så lang tid i forvejen 🙂
/Josefine
Hej Sofia Hvorlænge skal en bund på 24 cm. Bage
Hej Josefine
Hvorlænge skal en bund på 24 cm have ?
Bente
Hej Bente
Jeg ville give den 15-20 minutter indtil den er blevet let gylden 🙂
/Josefine
Hej Josefine
Tak skal du ha.
Bente
Hej
Jeg er i gang med at lave opskriften på din nøddebund, og tænker jeg vil dele i 3 da vi ikke for spist så meget kage.
I den forbindelse vil jeg lige høre hvordan du fryser bundene ned?
Hej Stefanie!
Jeg lader bundene køle helt ned og pakker dem ind i husholdningsfilm (hver for sig) og ned i en stor frysepose bagefter 🙂
/Josefine
Kan man lave den 2 dage før den skal bruges eller er det for tidligt?
Hej Nicholai
Ja, du kan godt bage den 2 dage før 🙂
/Josefine