Chokolademuffins med hindbærmousse

Hindbærmousse

Her finder du opskriften på en klassisk hindbærmousse, der kan bruges både som lag i en lagkage, til moussekager eller som pynt på cupcakes.

Hindbærmoussen er nok en af de opskrifter, som jeg har lavet flest gange. Den er bare nem og lækker og passer til de fleste begivenheder. Derudover er det også en smag, som de fleste godt kan lide.

Hindbærmousse cupcakes

Hindbærmoussen kan enten bruges alene eller i kombination med andre elementer. Herunder har jeg listet de opskrifter, som vil passe godt sammen med hindbærmoussen:

Hindbærmousse

Opskriften rækker til at dekorere 14 muffins eller til 2 lag i en lagkage.

Ret Dessert
Keyword Grundopskrift, Mousse
Forb. tid 45 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 1 time
Antal 2 lag i en 24 cm kage

Det skal du bruge

  • 6 blade husblas
  • 500 g frosne hindbær
  • 120 g sukker
  • 5 dl piskefløde
  • rød pastafarve (valgfrit)

Sådan gør du

  1. Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 minutter.

  2. Giv hindbær og sukker et kort opkog. Tag gryden af varmen, tilsæt husblas og rør godt rundt.

  3. Hæld bærpuréen gennem en sigte for at si kernerne fra. Tilsæt evt. farve og lad puréen køle ned til ca. 40 grader. Den skal være lunken, men ikke varm.

  4. Pisk fløden luftig. Den må ikke være for stiv, hvis den skal hældes direkte i en form. Men hvis den skal bruges til at spøjte på cupcakes, så skal den piskes fast, men stadig så der er lidt bløde toppe.

  5. Vend flødeskum i bærpuréen og så er moussen klar til brug.

Chokoladecupcakes med hindbærmousse
Muffins

Hvis hindbærmoussen skal bruges til at sprøjte på muffins, så sæt den gerne på køl i en times tid, så den kan sætte sig lidt. Opskriften rækker til at dekorere ca. 14 muffins.

Moussekager

Skal du lave moussekager med hindbærmousse, så kan de hældes direkte i formen og sættes på frys med det samme.

Lagkage

Skal moussen bruges som lag i en lagkage, så kan den hældes i en bagering med en lagkagebund nederst med det samme. Opskriften rækker til to lag i en lagkage på 24 cm.

Hindbærmousse i dessertglas

Du kan også bruge moussen helt alene i et fint glas eventuelt pyntet med lidt friske bær, hakkede nødder og hvid chokolade. Her vil jeg anbefale ikke at piske flødeskummet for stift, så du får en mere flydende mousse, som kan få tid til at sætte sig i glasset.

Rigtig god bagelyst!

Jeg elsker at se jeres billeder på de sociale medier, og du er velkommen til at bruge hashtagget #finesdk på Instagram til dine kreationer med mine opskrifter eller dele dine billeder på facebooksiden fines.dk.