Her finder du opskriften på en klassisk hindbærmousse, der kan bruges både som lag i en lagkage, til moussekager eller som pynt på cupcakes.
Hindbærmoussen er nok en af de opskrifter, som jeg har lavet flest gange. Den er bare nem og lækker og passer til de fleste begivenheder. Derudover er det også en smag, som de fleste godt kan lide.

Hindbærmoussen kan enten bruges alene eller i kombination med andre elementer. Herunder har jeg listet de opskrifter, som vil passe godt sammen med hindbærmoussen:
- Chokoladebunde (find opskriften her)
- Lyse lagkagebunde (find opskrift her)
- Nøddebund (find opskriften her)
- Lemon Meringue Cupcakes (find opskriften her)
- Nutellamuffins (find opskriften her)
- Chokolademuffins (find opskriften her)

Hindbærmousse
Opskriften rækker til at dekorere 14 muffins eller til 2 lag i en lagkage.
Det skal du bruge
- 6 blade husblas
- 500 g frosne hindbær
- 120 g sukker
- 5 dl piskefløde
- rød pastafarve (valgfrit)
Sådan gør du
-
Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 minutter.
-
Giv hindbær og sukker et kort opkog. Tag gryden af varmen, tilsæt husblas og rør godt rundt.
-
Hæld bærpuréen gennem en sigte for at si kernerne fra. Tilsæt evt. farve og lad puréen køle ned til ca. 40 grader. Den skal være lunken, men ikke varm.
-
Pisk fløden luftig. Den må ikke være for stiv, hvis den skal hældes direkte i en form. Men hvis den skal bruges til at sprøjte på cupcakes, så skal den piskes fast, men stadig så der er lidt bløde toppe.
-
Vend flødeskum i bærpuréen og så er moussen klar til brug.

Muffins
Hvis hindbærmoussen skal bruges til at sprøjte på muffins, så sæt den gerne på køl i en times tid, så den kan sætte sig lidt. Opskriften rækker til at dekorere ca. 14 muffins.
Moussekager
Skal du lave moussekager med hindbærmousse, så kan de hældes direkte i formen og sættes på frys med det samme.
Lagkage
Skal moussen bruges som lag i en lagkage, så kan den hældes i en bagering med en lagkagebund nederst med det samme. Opskriften rækker til to lag i en lagkage på 24 cm.
Hindbærmousse i dessertglas
Du kan også bruge moussen helt alene i et fint glas eventuelt pyntet med lidt friske bær, hakkede nødder og hvid chokolade. Her vil jeg anbefale ikke at piske flødeskummet for stift, så du får en mere flydende mousse, som kan få tid til at sætte sig i glasset.
Rigtig god bagelyst!
Jeg elsker at se jeres billeder på de sociale medier, og du er velkommen til at bruge hashtagget #finesdk på Instagram til dine kreationer med mine opskrifter eller dele dine billeder på facebooksiden fines.dk.
Hejsa jeg skal lige høre dig om man kan lave moussen dagen før den skal bruges?
Jeg skal bruge den som lag i en lagkage og vil gerne sprøjte den på når moussen er fast, frem for det med direkte i en kagering, da jeg ikke lige har sådan en.
MVH. Maria
Hej Maria
Ja, du kan sagtens lave moussen dagen før, den skal bruges.
/Josefine
Tak for svar.
Skal den så piskes op inden man bruger den?
Jeg er i gang med at lave den og synes den ser skilt ud. Er det så en ommer, eller kan den mon redes?
Mvh. Maria
Hej Maria
Nej, den skal ikke piskes op igen. Du kan bare komme den færdige mousse i en sprøjtepose, og så kan du sprøjte den direkte på kagen efterfølgende.
Der er ikke noget at gøre, hvis den er skilt. Så ja, det er desværre en ommer.
/Josefine
Okay
Jeg beklager alle de her spørgsmål. Det er første gang jeg laver sådan en mousse.
Jeg er ikke sikker på den er skilt.
Jeg synes bare den ser en smugle grynet ud og det ved jeg ikke om der er meningen.
Ville det være muligt at sende et billede til dig?
Det kan godt være svært at vurdere, så det bedste råd jeg kan give er at smage på det, og hvis du synes det er en grynet konsistens eller ikke smager så godt, så lav en ny omgang.
Kan se i din opskrift, at du skriver man kan fryse moussen.
Jeg tænker at lave kager selv til min datters barnedåb, og for at gøre det nemmere for mig selv vil jeg starte i god til. Så mit spg er: kan jeg bage en brownie som bund, lade den køle af, hvorefter jeg smører mousse på, og fryser den ned? Hvis ja, hvor lang tid inden dåben, tror du jeg kan lave den? Har læst at man kan fryse kager ned i 2-3 mdr. 🙂
Hej Michelle
Du kan sagtens lave kagen, som du skriver og fryse den ned. Ja, det er rigtigt at de fleste kager kan fryses ned i 2-3 mdr. Dog synes jeg at kager kan få en bismag, hvis de er frosne for længe, så jeg vil anbefale at fryse dem i ca. 1 måned i stedet.
/Josefine
Hej.
Jeg tænker, jeg vil prøve mig med din mousse til en lagkage. Men hvis jeg vil sprøjte moussen på kagen og så lægge næste lag ovenpå, kan den holde til det? Er en time i sprøjteposen i køleskab nok eller burde den ligge lidt længere for at kunne holde vægten?
På forhånd tak.
Glæder mig til at prøve det!
Hej Louise
Det lyder lækkert! Hvis du støber din lagkage i en bagering, så vil du sagtens kunne bruge moussen efter en times tid, for så flyder moussen ikke ud, og den får tid til at sætte sig i bageringen, så den kan blive stabil.
Rigtig god fornøjelse 🙂
/Josefine
Hej igen,
Sagen er den, at jeg vil lave en tal-kage med hindbær creme mellem lagene og ovenpå. Men da jeg aldrig har gjort det før, aner jeg ikke, hvor meget husblas der skal til eller om jeg skal hælde det på en sprøjtepose og sprøjte det et par timer senere. Men ville forsøge mig med din mousse nemlig. 🙂
Håber, det giver mening.
Ja, så kan jeg godt se, at det bliver svært at bruge den i en form 🙂 Og som du skriver, så ville jeg også lade moussen ligge på køl et par timer mere, så den sætter sig lidt mere. Så burde det godt kunne holde 🙂
/Josefine
Pingback: Lækker og nem limemousse opskrift - find den på fines.dk
Pingback: Smagskombinationer til desserter og kager - fines.dk
Kan man bruge brombær i stedet for hindbær? skal bruge det til dutter på en talkage
Hej Maria
Jeg har ikke selv prøvet det, men tror godt du kan lave moussen med brombær.
/Josefine
Pingback: Vaniljemuffins - Få den perfekte opskrift på vaniljemuffins - fines.dk
Hej.
Ville lige høre om det er mugeligt at moussen kan ligge for lang tid på køl så den ikke kan sprøjtes ud længere:)
Hej Mathilde
Det tror jeg ikke, så overstiger den nok holdbarhedsdatoen først 🙂
/Josefine
Hej
Lækker opskrift 🙂
Angående nedfrysning af kage med mousse på. Hvis jeg vælger at bage en kage, udsprøjte moussen ovenpå denne og herefter fryse hele herligheden, holder moussen så faconen, når kagen tør? Og i så fald hvordan tør jeg den bedst for at bevare faconen?
På forhånd tak
Mvh Janni
Hej Janni
Tusind tak 🙂 moussen holder i hvert fald formen, hvis man laver den som et lag i en lagkage eller støber den i en silikoneform, så den burde også kunne holde formen, når den er frosset med udsprøjtet mousse.
Jeg har dog ikke prøvet det med lige denne opskrift, men jeg ved at det virker med denne opskrift: https://fines.dk/glutenfri-mazarinkage-med-jordbaermousse/
Så kunne jordbær udskiftes med hindbær. Og den skal bare tø langsomt op i køleskabet.
Jeg håber det lykkes 🙂
/Josefine
Hej.
Jeg skal lave 2 tal kager (2 tal) som bliver sprøjtet på toppen med mousse og det er med brownie bund og vil så lige høre om jeg kan erstatte hindbær med jordbær i stedet og om der er nok til det i en portion.
Hej Jannie
Jeg vil tro, at du godt kan udskifte hindbær med jordbær, men alternativt vil jeg anbefale dig denne opskrift på jordbærmousse i stedet: https://fines.dk/glutenfri-mazarinkage-med-jordbaermousse/
/Josefine
Hej Josefine,
Tak for god opskrift. Jeg havde for meget mousse, så jeg frøs resten ned i en sprøjtepose. Kan jeg tø den op og sprøjte den på en kage dagen før kagen skal spises?
På forhånd tak 🙂
Hej Katrine
Jeg har ikke gode erfaringer med at sprøjte med mousse, der har været frosset ned. Der er stor sandsynlighed for, at det vil skille, da moussen har sat sig helt.
Til en anden gang vil jeg anbefale, at du fryser moussen ned i en bagering, så kan du bruge moussen som indlæg i en anden kage 🙂 Det gør jeg tit, når jeg har mousse i overskud.
/Josefine
Hej,
Er det rigtigt at hindbærsaften skal være 40 grader nå den blandes med flødeskummen?
Den ser grynet ud men smagen er fin.
Hej Jessica
Ja, det er rigtigt. Den må ikke være brandvarm, men den må gerne være håndvarm. Hvis hindbærsaften er grynet pga. husblassen, så ville jeg lune den en smule, så der ikke er klumper.
/Josefine