Glutenfri mazarin med jordbærmousse - fines.dk.jpg Glutenfri mazarin med jordbærmousse og friske bær - fines.dk.jpg Mazarin med jordbærmousse

Glutenfri mazarinkage med jordbærmousse

Da vi skulle fejre min kærestes fødselsdag i sidste uge, skulle der selvfølgelig være kage. Valget faldt på denne glutenfri mazarinkage med jordbærmousse og friske bær, som bare smager som en drøm. Kagen er inspireret af en jordbærtærte (som er hans favorit-kage), men den er så lavet med en jordbærmousse i stedet for kagecreme og pyntet lidt anderledes.

Hvis denne kage ikke er sommerlig, så ved jeg snart ikke. Mazarin, jordbærmousse og friske bær er bare den perfekte kombination til en sommerkage. Jordbærmoussen indeholder blandt andet hvid chokolade, men jeg synes slet ikke, at man kan smage den hvide chokolade, så vær ikke bange for, at den bliver for sød.

Glutenfri mazarin med jordbærmousse - fines.dk.jpg Glutenfri mazarin med jordbærmousse og friske bær - fines.dk.jpg Mazarin med jordbærmousse

Det er bedst at sprøjte moussen på kagen, lige når den er lavet, da den godt kan være lidt svær at sprøjte pænt ud, hvis den har ligget på køl.

Til gengæld kan du sagtens lave bærkompotten og selve cremen der skal køle ned, og så først blande det sammen lige inden du skal bruge det.

TIP
Lav en luksusudgave og pensl mazarinkagen med smeltet chokolade inden jordbærmoussen kommes på.

Lav enten kagen som en stor kage i en springform på ca. 24 cm i diameter eller som små individuelle kager i små tærteforme eller som muffins. Kagerne på billederne er bagt i nogle store muffinforme med en diameter på ca. 7 cm, hvor formene bare ikke er fyldt helt op.

Jeg har angivet at opskriften er til 8 personer, hvilket giver nogle gode store stykker til hver, da der aldrig må være for lidt kage.

Det er vigtigt at æggene har stuetemperatur, når mazarinkagen skal laves, da dejen ellers kan finde på at skille. Bemærk også at moussen skal forberedes dagen før, da det er vigtigt at det er kølet helt af.

Kagen er også fryseegnet. Du kan vælge at fryse bunden eller du kan sprøjte moussen på kagen og fryse den færdiglavet! Så skal den bare tø langsomt op i køleskabet over natten og pyntes med friske bær. Så bliver det vist ikke nemmere.

Glutenfri mazarinkage med jordbærmousse

Lav enten kagen som en stor kage i en springform på ca. 24 cm i diameter eller som små individuelle kager i tærteforme eller muffins.

Bemærk at jordbærmoussen skal forberedes dagen før kagen skal laves, så den kan køle helt ned.

Kagen er fryseegnet.

Ret Dessert
Køkken Dansk
Keyword Bagværk
Antal 8 personer

Det skal du bruge

Mazarinkage

  • 130 g blødt smør
  • 130 g sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 200 g marcipan
  • 2 æg (stuetemperatur)
  • 100 g mandelmel
  • 1 tsk. bagepulver

Jordbærkompot

  • 100 g jordbær
  • 50 g sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker

Jordbærmousse

  • 2,5 bl. husblas
  • 150 g hvid chokolade
  • 2,5 dl piskefløde
  • jordbærkompot

Pynt

  • friske jordbær og blåbær
  • rød skovsyre

Sådan gør du

Mazarinkage

  1. Riv marcipanen groft på et rivejern.

  2. Pisk smør, sukker og vanilje lyst og luftigt.

  3. Tilsæt marcipanen og rør godt sammen.

  4. Tilsæt et æg ad gangen og rør godt sammen.

  5. Vend mel og bagepulver i og hæld dejen i din smurte form.

  6. Bag kagen i en springform ved 175 grader alm. ovn i ca. 25-30 min. Bager du kagen i muffinforme skal de kun have 15-20 minutter.

Jordbærkompot

  1. Kom alle ingredienserne til jordbærkompotten i en gryde og lad det simre i 10-15 min. indtil jordbærrene er møre.

  2. Blend kompotten til puré med en stavblender og kom den i en skål som stilles på køl natten over.

Jordbærmousse

  1. Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min.

  2. Hak den hvide chokolade fint og kom i en skål.

  3. Varm fløden i en gryde ved middel varme til ca. 80 grader.

  4. Hæld ca. halvdelen af fløden over den hakkede hvide chokolade og rør godt.

  5. Hæld den sidste del af fløden over chokoladen og rør igen.

  6. Vrid vandet fra husblassen og tilsæt til den varme fløde/chokoladeblanding. Rør godt rundt indtil husblassen er helt smeltet.

  7. Dæk skålen med film og stil cremen på køl til næste dag.

  8. Når cremen er helt kold, så pisk cremen luftig og tilsæt jordbærkompotten. Vend det forsigtigt sammen eller pisk det en smule indtil det er ensartet.

Pynt

  1. Hæld jordbærmoussen i en sprøjtepose med en stor rund tyl og sprøjt med det samme små dutter på den afkølede mazarinkage. Pynt med friske jordbær, blåbær og rød skovsyre.

  2. Server kagen straks eller stil den i køleskabet indtil den skal serveres.

Man kan nemt variere smagene i denne kage. Prøv for eksempel at udskifte jordbær med blåbær eller prøv at kombinere mazarinkagen med en af disse mousser:

Du kan også tilsætte lide hakkede hasselnødder til mazarinkagen inden den bages. Det vil give en super lækker smag!

Glutenfri mazarin med jordbærmousse - fines.dk.jpg Glutenfri mazarin med jordbærmousse og friske bær - fines.dk.jpg Mazarin med jordbærmousse

Rigtig god bagelyst!