En klassisk opskrift på luftige lyse lagkagebunde, der er super nemme at lave.
Jeg har prøvet rigtig mange forskellige opskrifter på lyse lagkagebunde og har endelig fundet en kombination, som bare fungerer hver gang og smager fantastisk.
Den består kun af 4 ingredienser, og det tager ca. 15 min. at blande den sammen, så det er en dejlig nem opskrift at gå til. Smagen i de lyse lagkagebunde er dejlig mild og sød, så de passer til rigtig mange forskellige smagskombinationer af diverse mousser og cremer.
Kagen passer til en springform på 22 cm og giver ca. 3 bunde alt afhængigt af, hvor tykke de skal være.
Det skal du bruge
250 g sukker
5 æg (stuetemperatur)
1 tsk. bagepulver
250 g hvedemel
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Pisk æg og sukker lyst og luftigt – tager ca. 10 min.
- Vej mel og bagepulver af og bland det godt sammen.
- Sigt melet i æggeblandingen og vend forsigtigt.
- Bag kagen i 25-30 min.
Når kagen er færdig, kan du med fordel vende bunden i vejret ovenpå en bagerist, så bliver toppen automatisk trykket flad, og du får en mere jævn kage, som er meget nemmere at skære ud til lagkagebunde. Bundene er desuden fryseegnet – bare husk at pakke dem godt ind.
TIP!
Hvis du gerne vil have en smule smag til dine lagkagebunde, kan du tilsætte en tsk. vaniljesukker til melblandingen
Deling af lagkagebundene
Den måde jeg plejer at skære kagen ud til bunde, er ved at skære rundt i yderkanten af kagen, indtil der er skåret en kant hele vejen rundt, og så skær jeg den over på midten til sidst. Jeg bruger en brødkniv, da jeg synes det giver det bedste resultat.
Her er lidt inspiration til nogle af de kager, hvor jeg har brugt de lyse lagkagebunde:
Er det 180 grader varmeluft?
Hej Amanda. Nej det et bare almindelig ovn.
Tak! 🙂
Hvad hvis man gerne vil lave kakao bunde ? Hvor meget kakao og mel skal der så i ??
På forhånd tak
Mvh
Bendte
Hej Bendte. Hvis du skal lave kakaobunde, vil jeg helt sikkert anbefale at bruge denne opskrift: https://fines.dk/chokoladekage-med-hindbaermousse/. Den er super lækker og saftig.
Tak skal du have 🙂 Jeg har lavet kakaobundene, jeg kom bare 18 g kakao i og trak de 18 g fra melet og bunden blev helt fin 🙂
Ej hvor godt! Det vil jeg huske næste gang, jeg skal lave kakaobunde 🙂
Pingback: Frisk og syrlig opskrift på rabarbermousse med rabarber krøller │fines.dk
Hvor længe kan man opbevare sådan en lagkagebund i fryseren?
Hej Christine. Jeg ville højst opbevare den en måned i fryseren. Husk at pakke den godt ind 🙂
Pingback: Bryllupskage med rabarber, hvid chokolade og hyldeblomst │fines.dk
Jeg har prøvet at lave disse bundle to gange her til aften og hver gang er den ikke bagt indeni. Tænker at den måske skulle have været bagt I bunden af ovnen, men det står der ikke noget om, så jeg kom dem i midten af en varm ovn. Hvad kan jeg ha gjort galt?
Hej Sandra.
Det er rigtigt at kagen skal stå midt i ovnen, men den skulle nok have haft lidt længere tid i ovnen. Du kan tjekke om kagen er færdigbagt ved at stikke en kødnål ned i midten af kagen, og hvis der ikke hænger noget fast, er den færdig.
/Josefine
Hej Josefine
Jeg har lige prøvet at bage dine kagebunde. Jeg oplevede de desværre faldt helt sammen i midten. Jeg åbnede først for ovnen efter 30 min. Hvad kan være grunden?
Mvh Amalie
Hej Amalie
Det kan være flere forskellig ting, der er årsagen. Det kan fx være at æggene ikke har haft stuetemperatur, eller at du har rørt dejen for meget.
/Josefine
Bagte du i varmluft eller alm ovn?
Hej Wickie.
Jeg bruger altid almindelig ovn medmindre andet er nævnt 🙂
/Josefine
Hej 🙂 Har du prøvet at komme nødder i denne dej? Synes jeg mangler en opskrift på lagkagebunde med nødder – altså en bund man kan bage af én omgang og efterfølgende dele i 2 eller 3.
Hej Marie.
Nej jeg har ikke prøvet at komme nødder i denne opskrift, men jeg kan anbefale at bruge denne opskrift i stedet, hvis du gerne vil have en med nødder i 🙂 https://fines.dk/noeddebund-med-hasselnoedder/
/Josefine
Hej
Jeg skal bage bunde til en bryllupskage .30-25-20 cm .Kan jeg lave al dejen og så vente med at sætte de næste ind ,når den første er færdig.Eller er det ikke godt med bagepulver?
Kh Kirsten
Hej Kirsten
Nej det ville jeg ikke gøre. Du kan risikere, at bundene ikke vil hæve, når de ikke bliver bagt med det samme.
/Josefine
Jeg skal lave bundnene i en 28ø springform? Skal jeg lave dejen 1,5 gang eller dobbelt? Og skal den evt have lidt længere tid i ovnen? Vil det fungere at putte sølvpapir over kagen de sidste 10 min af bagetiden så den ikke brænder på, da min ovn godt kan være lidt skør
Hej Maria
Du skal gange opskriften med 1,3, så får du mængden til en springform på 28 cm. Ja, den skal have lidt længere tid i ovnen, men jeg ville ikke komme sølvpapir over kagen. I stedet ville jeg sætte en bageplade ovenover kagen, hvis du er bange for, at den brænder på.
Rigtig god fornøjelse 🙂
/Josefine
Pingback: Hindbærmousse - Nem opskrift på hindbærmousse - fines.dk
Hej hvad har du brugt til opsmøring af din kage på billedet ? Smør creme ?
Hej Pernille
Jeg har støbt en mousse ud over kagen ligesom på min nytårskage, som du finder her: https://fines.dk/nytaarskage-med-glimmerkugler/
/Josefine
Pingback: Lækker og nem limemousse opskrift - find den på fines.dk
Pingback: Lækker opskrift på jordbærmousse med Asti - fines.dk
Jeg vil gerne lave lagkagebunde med choco-pops i (puffede ris). Tror du denne opskrift egner sig til det?
Hej Pia
Det ved jeg desværre ikke, jeg har ikke selv erfaringer med det.
/Josefine
Pingback: Jordbærmousse opskrift med masser af jordbærsmag - fines.dk
Hvor mange personer er sådan en portion til? 🙂
Hej Emma
Det kommer lidt an på, hvad du skal bruge den til. Hvis du bare bruger bundene som en kage, er der ca. til 8 personer. Hvis du kommer mousse mellem 3 lagkagebunde, så vil der være til ca. 12 personer.
/Josefine
Har du prøvet at lave dem i bradepande? Jeg tænker at bage en bund ad gangen, så man slipper for at skære dem over. Hvad tænker du jeg skal gange dejen op med, for at få til ét lag i en bradepande?
Tak ☺️
Hej Amanda
Nej, det har jeg desværre ikke prøvet, så du må næsten prøve dig lidt frem 🙂
/Josefine
Hvis jeg skal bage 3 store firkantet bunde. Hvor de bages en af gangen. Hvor meget skal jeg bruge af dej.
Hej Marie
Det kommer jo an på, hvor store formene er og hvor høje, du vil have bundene. Mit bedste råd er at lave en portion, og se hvor meget det rækker til. Så kan du gange op bagefter, når du ved, hvor meget dej der går til den størrelse, du vil have 🙂
/Josefine
Pingback: Nem kirsebærmousse med kirsebærsauce - fines.dk
Hvad smører du dine forme med, så kagen ikke sidder fast? Kanterne på dine bunde ser så fine ud.
Hej Julie!
Jeg plejer at bruge en bagespray og et stykke bagepapir i bunden.
/Josefine
Hvor høj bliver denne opskrift? Jeg er igang med forberedelser til en bryllupskage og skal kun bruge to bunde i hver kage, så skal lige gennemskue hvordan jeg skalerer opskriften.
Hej Louise
Den bliver ca. 6 cm høj i en 22 cm form 🙂
/Josefine