Jordbærmousse med Asti

Jordbærmousse med Asti

Jordbærmousse med Asti er oplagt at bruge til anledninger, hvor der er lagt op til fest. Jeg har blandt andet brugt den til nytår og til fødselsdagsfester uden børn.

Kombinationen af jordbær og Asti er vist ikke en ukendt kombination, og den syrlige Asti giver et godt modspil til de søde jordbær i denne opskrift.

Smagen af Asti er ikke gennemtrængende, men den ligger som en fin smag i baggrunden. Specielt i eftersmagen synes jeg at smagen bliver mere fremtrædende.

Kagetapas - Jordbærmousse med Asti

Anvendelsesmuligheder

Jeg vil anbefale at bruge moussen sammen med lyse lagkagebunde (fx denne opskrift) eller som på billederne i dette opslag, hvor den er kombineret med en enkel småkage (find opskriften her). Hvis man kombinerer moussen med chokoladebunde, som har en meget kraftig smag, så vil man nok få svært ved at smage alle nuancerne i moussen. Så ville jeg i stedet bruge en ren jordbærmousse som fx denne opskrift.

Moussen kan både bruges som lag i en lagkage eller hældes i silikoneforme og bruges som moussekager og glazekager. Den kan nemlig sagtens fryses og gemmes til senere brug. Opskriften er dog ikke så god at sprøjte på fx cupcakes. Her kan jeg i stedet anbefale min opskrift på hindbærmousse (find opskriften her).

Jordbærmousse med Asti

Brug jordbær/Asti-moussen som lag i en lagkage eller som moussekager der overtrækkes med glaze.

Moussen har brug for tid til at sætte sig og skal derfor hvile i minimum 8 timer på køl, hvis den bruges i en lagkage.

Opskriften giver to lag i en rund lagkage på 24 cm.

Forb. tid 30 minutter
Hviletid, op til 8 timer
Antal 2 lag i en lagkage

Det skal du bruge

  • 7 blade husblas
  • 300 g jordbær (friske eller frosne)
  • 1 dl Asti
  • 1 bæger past. æggeblommer (2 blommer)
  • 1 bæger past. æggehvider (1,5 æggehvider)
  • 150 g sukker
  • 5 dl piskefløde

Sådan gør du

  1. Husblas lægges i blød i koldt vand. 

  2. Giv jordbær et opkog i en gryde.

  3. Tag gryden af varmen og blend jordbærrene til mos med en stavblender.

  4. Vrid husblassen fri for vand og tilsæt i den lune jordbærpuré. Rør rundt indtil det er helt smeltet.

  5. Tilsæt Asti og bland det godt sammen. Stil til side for at køle lidt af.

  6. Æggeblommer, æggehvider og sukker piskes hvidt og luftigt i en stor skål.

  7. Pisk fløden til let skum.

  8. Tilsæt jordbærpuréen i æggesnapsen. Bland det godt sammen og vend herefter flødeskummet i lidt ad gangen.

  9. Hæld moussen direkte i en lagkage og sæt den på køl i ca. 8 timer indtil moussen har sat sig. Hældes moussen i en silikoneform, sættes denne direkte på frys i op til 8 timer alt afhængigt af størrelsen på formen. Det er blot vigtigt at moussen er dybfrossen, så man kan få den ud af formen.

Opskrift på lille kage

Ovenstående opskrift er kun på selve moussen, så hvis du vil lave kagerne på billederne, skal du desuden bruge nedenstående.

Til 20 stk. af jordbærmousse med Asti-kager skal du bruge:
  • Ca. 1/2 portion småkager – find opskriften her. Tilsæt gerne en tsk. vaniljesukker til småkagedejen.
  • ca. 1/3 portion jordbærmousse med Asti – se opskriften herover
  • Halvkugle silikoneform ca. 4 cm i diameter
  • Frysetørret jordbær eller hindbær

Det er ikke nemt kun at lave 1/3 mousse, da det fx er svært at dele 1,5 æggehvider op i tre. Derfor vil jeg anbefale at du laver den fulde portion mousse og laver de moussekugler, du skal bruge og så bruge resten af moussen til enten en lagkage, eller støbe i en stor silikoneform med en nøddebund med hasselnødder (find opskriften her).

Til de små kager fyldes moussen i halvkugleforme og sættes på frost i minimum 4 timer indtil de er dybfrosne. Herefter kan de nemt trykkes ud af formen, mens de stadig er frosne. Placer straks moussehalvkuglerne på de afkølede småkager og lad kagerne tø op i køleskabet. De tør hurtigt op, når de ikke er så store, så det tager ikke lang tid, før de er tøet op. Drys med frysetørret bær lige inden de serveres.

Kagerne jeg har lavet er meget små, og de vil derfor passe perfekt til kagetapas, hvor man skal spise mange små kager. Men kagerne kan også sagtens laves større, hvis man ønsker dette.

Jeg har drysset kagerne med lidt frysetørret hindbær. Det burde jo egentlig have været jordbær, men det var lige en hurtig indskydelse, så hindbær var det jeg havde i gemmerne.

Rigtig god bagelyst!

Jordbærmousse med Asti på mørdejsbund

Jeg elsker at se jeres billeder på de sociale medier, og du er velkommen til at bruge hashtagget #finesdk på Instagram til dine kreationer med mine opskrifter eller dele dine billeder på facebooksiden fines.dk.