Jordbærmousse er en sand klassiker og kan kombineres med både hindbær, blåbær, brombær, lys eller mørk chokolade, nødder og meget mere.
Jeg har tidligere udgivet et opslag på jordbærmousse med Asti, som blev brugt til sidste års nytårskage, men jeg bruger også tit en ren jordbærmousse, hvorfor I nu får opskriften på denne.
Opskriften indeholder rigtig mange bær for at give moussen så meget smag af jordbær som muligt.Moussen egner sig til følgende:
- Lag i en lagkage
- Moussekager støbt i silikoneforme
- Portionsanrettet mousse i fx høje glas
Hvis man pisker flødeskummen mere fast, kan man også bruge moussen til at sprøjte fx rosetter på en kage.
Opskrifter der passer godt sammen
Jordbærmoussen kan enten bruges alene eller i kombination med andre elementer. Herunder har jeg listet de opskrifter, som vil passe godt sammen med jordbærmoussen:
- Chokoladebunde (find opskriften her)
- Lyse lagkagebunde (find opskrift her)
- Nøddebund (find opskriften her)
- Nutellamuffins (find opskriften her)
- Chokolademuffins (find opskriften her)
På billedet er jordbærmoussen kombineret med opskriften på nøddebund med hasselnødder og overtrukket med glazen fra denne opskrift.
Jordbærmousse
Det skal du bruge
- 4 bl. husblas
- 250 g jordbær
- 50 g flormelis
- 2 tsk. vaniljesukker
- 2,5 dl piskefløde
Sådan gør du
-
Læg husblas i blød i koldt vand.
-
Giv jordbær, flormelis og vaniljesukker et opkog og blend grøden ensartet med en stavblender.
-
Vrid forsigtigt vandet ud af husblassen og tilsæt i jordbærpuréen. Stil til side, for at køle lidt af.
-
Pisk fløden til let skum og vend i jordbærpuréen, når den er kølet ned til ca. 40 grader.
-
Bland en smule flødeskum godt i puréen, og vend herefter resten forsigtigt i.
-
Nu er moussen klar til brug og kan hældes i silikoneforme eller bruges som lag i en lagkage.
-
Hvis moussen skal bruges til en moussekage, der skal støbes i en silikoneform, så skal kagen hvile minimum 8 timer i fryseren. Hvis moussen skal bruges som lag i en lagkage, skal den samlede kage hvile i minimum 4 timer i køleskabet for at moussen har sat sig.
Rigtig god bagelyst!
Jeg elsker at se jeres billeder på de sociale medier. Du er velkommen til at bruge hashtagget #finesdk på Instagram til dine kreationer med mine opskrifter eller dele dine billeder på facebooksiden fines.dk.
Pingback: Dekorer dine glazekager med "String art glaze" │fines.dk
Pingback: Grundopskrift på nøddebund med hasselnødder - fines.dk
Pingback: Opskrift på Nutellamuffins med kun 3 ingredienser - fines.dk
Hvornår skal den hvile?
Der står at den skal hvile i 8 timer, men ikke hvor henne i opskriften?
Hej Laura
Det har du helt ret i, det vil jeg lige få tilføjet. Den skal hvile, når den er helt færdig og klar til brug, så den får tid til at sætte sig i lagkagen.
/Josefine
Skal den hvile i Køleskab eller fryser?
Hej Rikke
Hvis du skal bruge moussen som moussekage, der skal overtrækkes med glaze, så skal den hvile i køleskabet. Men skal du bruge den til andet, skal den bare hvile i køleskabet.
/Josefine
Er det muligt at bruge forsne bær eller skal de være friske?
Hej Maya
Ja, det kan du sagtens! Det behøver slet ikke være friske bær 🙂
/Josefine
Hvordan har du lavet glasuren, som er oven på din kage?
Hej Rikke
Kagen er overtrukket med glaze, og jeg har brugt denne opskrift: https://fines.dk/mirror-glaze-med-hvid-chokolade/
/Josefine
Pingback: Smagskombinationer til desserter og kager - fines.dk
Hvor mange dage kan ddn holde i køleskabet? Vi skal bruge den til nytår på torsdag men i dag er det kun søndag aften. Jeg vil gerne lave den hurtigst muligt så det er overstået. Hvornår skal jeg lave den? Den skal heller ikke æaves for tidligt hvis den ikke kan holde
Hej Stine
Jeg vil anbefale dug at lave den tidligst dagen før, hvis du opbevarer den i køleskabet. Så er smagen klart bedst 🙂
/Josefine
Pingback: Vaniljemuffins - Få den perfekte opskrift på vaniljemuffins - fines.dk
Pingback: Guide til at lave glaze teknik med hårtørrer - fines.dk