Glazekage med string art glaze - fines.dk

String Art Glaze

Prøv en anderledes teknik med denne “String Art Glaze”-teknik, som giver et virkelig fint og dekorativt mønster på en glazekage.

Teknikken går under navne som pulled string art eller string painting, og i mangel på et godt dansk ord for denne teknik, har jeg altså valgt at kalde den for “String Art Glaze”. “Snor kunst” lyder bare ikke lige så fedt på dansk.

Jeg faldt over teknikken i min uendelige søgen på Pinterest, hvor jeg så en lave string art med maling på et lærred. Og så tænkte jeg, at man da også måtte kunne gøre det på kager. 

Lær at lave denne fine "String Art Glaze"-teknik - fines.dk

Teknikken er egentlig ret simpel. Du dypper en snor i farvet glaze, lægger den på kagen og trækker i den. Og bum, så får du bare det mest dekorative mønster, man ikke lige så komme. Jeg elsker det flotte udtryk, som det giver til kagen, og jeg synes det minder om fine blomster – måske kallaer?

Jeg lavede en flettet snor af husholdningsgarn, for at give snoren lidt tykkelse så der kunne sidde nok farve på. Pas på med at flette for stramt, da du gerne skal have en snor, der bøjer nemt.

String art glaze - fines.dk

Selve kagen består af jordbærmousse med en nøddebund med hasselnødder. Glazen jeg har brugt at overtrække kagen med er fra denne opskrift.

Har du ikke arbejdet så meget med mirror glaze før, eller er du nysgerrig efter at vide lidt mere om det, vil jeg anbefale først at læse min guide til glaze, som du finder her:

Mirror glaze guide

Sådan laver du en String Art Glaze-kage

Lav selve moussekagen dagen før og sørg for, at den har været i fryseren i 6-8 timer. Tag kagen ud af mousseformen, og stil den tilbage i fryseren, så den står klar til at blive overtrukket, når glazen har den rigtige temperatur.

Gør stationen klar, hvor du vil overhælde kagen med glaze. Læg et stykke bagepapir på bordet og en lille skål eller et glas ovenpå, der har en flad bund, som moussekagen kan stå på, mens glazen drypper af. 

Gå i gang med at lave mirror glazen (find opskriften her). Tag en lille portion af glazen fra, og farv den i den farve, som mønsteret skal have. Jeg kom en smule glimmer i glazen til snoren, som gav et rigtig fint spil, men det er meget svært at se på billederne. Tilsæt en anden farve til resten af glazen, og lad det køle ned til ca. 40 grader.

TIP
Brug flere farver til snoren for at give kagen et avanceret udtryk.

Glazen må endelig ikke være for tyk, når den hældes over kagen, for så er det svært at lave mønsteret med snoren. 

Glaze guide - moussekage med glaze - fines.dk

Glaze guide - moussekage med glaze - fines.dk

Lige når glazen er hældt på, dypper du snoren i den anden glaze og lægger straks på kagen.

Glaze med snor - fines.dk

String art glaze - fines.dk

Træk forsigtigt snoren lige ud, og se det fine mønster komme frem. String art glaze - fines.dk

String art glaze - fines.dk

String art glaze - fines.dk

Du kan rette en lille smule på glazekagen, inden glazen når at sætte sig helt. Men pas meget på, da det hurtigt kan blive grimt, hvis du retter for meget på det. 

Glazekage in the making - fines.dk

Se i videoen herunder, hvor let det er at lave det fine mønster:

Og her er det færdige resultat af String Art Glaze-kagen:

Mirror glaze kage - fines.dk

Mirror glaze kage - fines.dk

Glazekage med jordbærmousse og nøddebund - fines.dk

Jordbærmousse med nøddebund - fines.dk

 

Del