Mangomousse opskrift

Mangomousse

Her får du opskriften på en lækker og sød mangomousse. Jeg er vild med mango, og derfor skulle jeg simpelthen prøve at lave en mangomousse.

Denne mangomousse er endnu en grundopskrift, som du kan gemme til din opskriftssamling. Jeg lægger nemlig løbende grundopskrifter ud, som kan bruges til desserter og kager. Se nogle af mine andre grundopskrifter her:

Mousser og cremer

Kagebunde

Anvendelse af mangomoussen

Mangomoussen kan enten bruges alene eller i kombination med andre elementer. Jeg har tidligere lavet en påskekage med denne mangomousse og en pistaciebund, som var virkelig lækker! Find opskriften på den her:

Påskekage med mangomousse og pistacie
Påskekage med mangomousse og pistaciebund

Herunder har jeg listet nogle flere opskrifter, som vil passe godt sammen med mangomousse: 

Jeg har testet moussens anvendelsesmuligheder, og moussen egner sig især til følgende:

  • Som lag i en lagkage
  • Moussekager støbt i silikoneforme
  • Portionsanrettet mousse f.eks. i høje glas

Frisk eller frossen?

Du kan enten bruge frisk eller frossen mango. Det er bare vigtigt at din friske mango er meget moden og blød, for så har den fået den helt rigtige sødme.

Kan mangomoussen fryses?

Ja, mangomoussen kan sagtens fryses. Så skal du f.eks. lave en moussekage, der skal overtrækkes med glaze, så kan du sagtens bruge denne mousse til at støbe i en silikoneform og sætte på frys.

Mangomousse

Opskriften giver en portion mangomousse, som passer til et lag i en lagkage.

Ret Dessert
Keyword Grundopskrift, Mousse
Antal 1 lag i en lagkage

Det skal du bruge

  • 4 bl. husblas
  • 1/2 vaniljestang
  • 300 g mango (ca. 1 frisk mango)
  • saft fra 1/2 lime
  • 50 g sukker
  • 250 g piskefløde

Sådan gør du

  1. Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min.

  2. Skrab kornene fri fra vaniljestangen og lad mango, limesaft, vaniljekorn og sukker småsimre i en gryde i ca. 10-15 min.
  3. Blend mangomassen med en stavblender.
  4. Vrid overskydende vand fra husblassen og tilsæt i mangomassen. Lad det køle lidt af.
  5. Pisk fløden til let skum.
  6. Vend flødeskummet i den håndvarme mangomasse. Start med at komme et par skefulde flødeskum i mangomassen og bland godt. Vend derefter resten af flødeskummet i mangomassen. Du skal røre så lidt som muligt, så luften ikke slås ud af flødeskummet.

  7. Nu er moussen klar til brug.

Rigtig god bagelyst!

Jeg elsker at se jeres billeder på de sociale medier, og du er velkommen til at bruge hashtagget #finesdk på Instagram til dine kreationer med mine opskrifter eller dele dine billeder på facebooksiden fines.dk.