Påskekage med mangomousse og pistacie

Påskekage med mangomousse og pistaciebund

Påsken er lige om hjørnet, og så er det jo oplagt at lave en påskekage. Jeg har tænkt meget over, hvilke smage jeg forbinder med påske i det søde køkken, og jeg kom frem til, at det i hvert fald skulle være noget med en gul frugt! Derfor faldt valget på en påskekage med mangomousse og pistaciebund, da jeg synes, at disse smage fungerer godt sammen.

Pistaciebunden har jeg udviklet ud fra min opskrift på nøddebund med hasselnødder (find opskriften her). Jeg har blot erstattet hasselnødderne med mandler og pistacienødder, for at få en lidt anden smag.

Kagen har jeg støbt i en rund silikoneform på 20 cm i diameter, som har stået på frys natten over. Så får man nemlig en super flot kage med helt lige kanter. Man kan også sagtens lave kagen i en springform med et stykke kageplast i, for at få en pæn kant. Størrelsen på pistaciebunden er ca. 18 cm i diameter, så moussen dækker hele bunden.

Påskekage med mango og pistacie

Fryseegnet

Kagen kan sagtens fryses. Så du kan vælge at lave kagen, sætte den på frys, og så tage kagen ud af fryseren den dag, den skal spises, så den blot skal pyntes på dagen. Lad gerne kagen tø op i køleskabet natten over.

Dekoration af kagen

Du kan jo vælge at pynte kagen på tusindvis af måder, men her er i hvert fald mit bud på, hvordan en påskekage kunne se ud. Jeg startede først med at lave denne kage, hvor der er pyntet med hvide og lilla marengskys, lyserød smørcreme samt marcipan- og nougatæg:

Påskekage med pistacie og mango

Men jeg synes faktisk det blev lidt rodet med alle de farver, så jeg endte med at tage al pynten af, og så starte forfra med lidt færre elementer og farver. Kagen endte derfor med at blive pyntet med kokosflager, hvide marengskys samt marcipan- og nougatæg.

Opskriften på marengskys har jeg tidligere lavet en guide på, så du kan finde opskriften på dem her.

Få opskriften på perfekte sprøde marengskys - fines.dk
Marengskys

Kagen skal gerne serveres umiddelbart efter, at den er pyntet, da marengs og æggene stille og roligt smelter på kagen, når de kommer i kontakt med moussen.

Andre smagsvariationer

Målet med denne kage, var at lave en simpel og lækker påskekage, som ikke tager al for lang tid at lave. Men man kunne sagtens tilføje flere smage til kagen, hvis man gerne vil avancere lidt.

Man kunne for eksempel tilføje et lag chokoladeganache fra denne opskrift mellem pistaciebunden og mangomoussen. Eller kombinere mangomoussen med en jordbærmousse fra denne opskrift. Kun fantasien sætter grænser.

Påskekage med mangomousse og pistaciebund

Ret Dessert
Forb. tid 1 time
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 1 time 20 minutter
Antal 10 personer

Det skal du bruge

Pistaciebund

  • 50 g pistacienødder (saltet)
  • 50 g mandler
  • 2 æg
  • 80 g sukker
  • 50 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver

Mangomousse

  • 4 bl. husblas
  • 1/2 vaniljestang
  • 300 g mango (ca. 1 frisk mango)
  • Saft fra 1/2 lime
  • 50 g sukker
  • 250 g piskefløde

Pynt

  • Marengskys
  • Påskeæg
  • Kokosflager

Sådan gør du

Pistaciebund

  1. Blend pistacienødder og mandler fint i en blender. Eksperimenter gerne med hvor meget du blender nødderne. Vil du gerne have lidt mere bid, så kan du nøjes med at blende dem groft.

  2. Pisk æg og sukker hvidt og luftigt.
  3. Sigt hvedemel og bagepulver i æggemassen og vend til sidst pistacienødder og mandler i.

  4. Smør bageformen. Jeg kommer altid bagepapir i bunden og sprøjter kanterne med bagespray.

  5. Hæld dejen i en bageform på ca. 18 cm og bag den ved 170 grader alm. ovn i ca. 20 min.

Mangomousse

  1. Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min.

  2. Skrab kornene fri fra vaniljestangen og lad mango, limesaft, vaniljekorn og sukker småsimre i en gryde i ca. 10-15 min.

  3. Blend mangomassen med en stavblender.

  4. Vrid overskydende vand fra husblassen og tilsæt i mangomassen. Lad det køle lidt af.

  5. Pisk fløden til let skum.

  6. Vend flødeskummet i den håndvarme mangomasse. Start med at komme et par skefulde flødeskum i mangomassen og bland godt. Vend derefter resten af flødeskummet i mangomassen. Du skal røre så lidt som muligt, så luften ikke slås ud af flødeskummet.

  7. Nu er moussen klar til brug og kan hældes i en silikoneform på ca. 20 cm i diameter. Læg nøddebunden ovenpå mangomoussen, og pres den ned i moussen, så hele kanten af bunden er dækket af mousse.

  8. Stil kagen i fryseren natten over indtil moussen er helt frossen.

  9. Når kagen er frossen, kan den frigøres fra silikoneformen og placeres på et kagefad.

  10. Lad kagen tø op i nogle timer i køleskabet.

Pynt

  1. Dekorer kagen med påskeæg, kokosflager og marengskys umiddelbart inden servering.

Påskekage med mango og pistacie

Rigtig god bagelyst!