Chokoladetærte med chokoladeganache og peanuts

Chokoladetærte med peanuts

Denne chokoladetærte med peanuts er lige noget for enhver chokoladeelsker. Kagen består af en sprød kiksebund lavet med Oreokiks, på kagebunden er der cheesecakefyld med mælkechokolade, og til sidst er kagen toppet med et lag chokoladeganache drysset med peanuts.

Selvom der skal flødeost i kagen, så smager den slet ikke af ost, men det giver en fin syrlighed til kagen. Jeg plejer at bruge Philadelphia flødeost, da jeg synes den er mest neutral i smagen.

Brug ikke en light-version af Philadelphia. Det er ikke fordi, jeg er imod light-produkter, men da der er mindre fedt i light-produkterne, kan man risikere ikke at få det samme gode resultat som med de almindelige produkter.

Chokoladetærte med chokoladeganache, cheesecake og peanuts

Kagen er desuden fryseegnet. Så du kan sagtens lave kagen i god tid i forvejen, fryse den ned med peanuts og det hele i en lufttæt beholder eller stor frysepose. Tag kagen ud af fryseren aftenen før den skal serveres og lad den tø langsomt op i køleskabet.

I opskriften har jeg skrevet, at bunden skal bages. Dette giver en mere sprød bund. Men man kan godt springe dette trin over, hvis man gerne vil spare lidt tid. Dog vil jeg klart anbefale at bage bunden, da det lige giver lidt ekstra til kagen.

Chokoladetærte med chokoladeganache og peanuts

TIP
Prøv at udskifte peanuts med friske bær.

Man kan også bruge pistacienødder eller andre slags nødder i stedet for peanuts, hvis man vil prøve noget andet.

Jeg har lavet denne kage med mælkechokolade i fyldet og mørk chokolade i ganachen. Men man kan sagtens bruge mørk eller mælkechokolade til hele kagen, hvis man hellere vil det.

Chokoladetærte med peanuts

Kagen består af en sprød kiksebund, cheesecakefyld med mælkechokolade og toppet med et lag chokoladeganache drysset med peanuts.

Ret Bagværk
Keyword Tærter
Forb. tid 1 time
Hviletid 2 timer
Antal 10 personer

Det skal du bruge

Bund

  • 300 g Oreos (ca. 2 pakker)
  • 50 g smør

Fyld

  • 400 g neutral Philadelphia flødeost, stuetemperatur
  • 150 g flormelis
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 180 g mælkechokolade

Ganache

  • 150 g mørk chokolade
  • 150 g piskefløde

Pynt

  • 30 g saltede peanuts

Sådan gør du

Bund

  1. Blend eller knus Oreokiksene fint.

  2. Smelt smør og bland godt sammen med de knuste Oreos.

  3. Hæld blandingen ud på en ca. 23 cm rund tærteform og tryk det godt fast.

  4. Bag bunden ved 180 grader i 5-6 minutter.

  5. Lad bunden køle helt af.

Fyld

  1. Hak og smelt mælkechokoladen og lad det køle lidt af.

  2. Pisk flødeost, flormelis og vaniljesukker i ca. 5 minutter indtil der ikke er flere klumper.

  3. Tilsæt den let afkølede chokolade og bland det godt sammen.

  4. Hæld fyldet ud på tærtebunden og fordel det jævnt med en paletkniv.

  5. Sæt kagen på køl.

Ganache

  1. Hak den mørke chokolade fint og hæld op i en skål.

  2. Lun piskefløden til det damper og hæld straks over chokoladen, så det dækker.

  3. Lad det stå 5 minutter og rør så godt rundt med et piskeris indtil chokoladen er helt smeltet.

  4. Hæld ganachen over kagen og fordel det jævnt med en paletkniv. Det må gerne være lidt rustikt, så det behøver ikke at være helt glat.

  5. Drys de salte peanuts ud over kagen.

  6. Stil kagen på køl i minimum 2 timer, så kagen kan sætte sig.

Rigtig god bagelyst!

Chokoladecheesecake med ganache og peanuts

Jeg elsker at se jeres billeder på de sociale medier, og du er velkommen til at bruge hashtagget #finesdk på Instagram til dine kreationer med mine opskrifter eller dele dine billeder på facebooksiden fines.dk.