Lagkagebunde med chokolade

Lagkagebunde med chokolade

Jeg har længe ledt efter den helt perfekte opskrift på lagkagebunde med chokolade, der hverken bliver kedelige eller tørre. For der er ikke noget værre end at bage en lækker chokoladekage, som bare ikke smager af noget. Og tro mig, jeg har bagt min del af tørre kedelige chokoladekager. Derfor blev jeg så glad, da denne opskrift viste sig at være helt perfekt. For denne chokoladekage smager bestemt af noget. Der skal blandt andet en del usødet kakaopulver i, som giver en kraftig smag af chokolade.

Jeg har været meget inspireret af opskriften på kagebunden fra Black Magic-kagen, som de fleste nok kender. Black Magic kagen består af en lækker svampet chokoladekage kombineret med mørk chokolademousse og er kendt for den overdådige pyntning med friske bær og hele chokoladestykker eller fx Toffifee.

Chokolade lagkagebunde

Denne opskrift er nok en af dem, jeg bruger allermest. Den er nem, passer til det meste og smager bare skidegodt for at sige det ligeud. Jeg elsker at opskriften er så nem og hurtig at lave. For nogle gange må det godt gå lidt hurtigt med at bage, så er der mere tid til at pynte og spise kagerne. 

Slut med tørre kagebunde

Kagen er meget svampet, så den holder sig fugtig i lang tid og tørrer ikke så nemt ud, som nogle kager kan have tendens til. Man kan derfor sagtens bage kagen et par dage før, den skal bruges.

Chokolade lagkagebunde
Lagkagebunde med chokolade

Kan kaffen udelades?

Der skal kaffe i kageopskriften, men det er ikke fordi den kommer til at smage af kaffe. Jeg drikker faktisk slet ikke kaffe, da jeg ikke er så glad for smagen, og jeg kan ikke smage, at der er kaffe i. Kaffen giver en mere intens smag og kan derfor supplere kagen rigtig godt. Kaffe kan dog godt udelades, men jeg vil klart anbefale, at man prøver at bage kagen med kaffe.

Opskriften giver 3 tynde lagkagebunde eller 2 tykke. 

Lagkagebunde med kakao
5 fra 1 stemme
Udskriv

Lagkagebunde med chokolade

Opskriften giver 2-3 lagkagebunde.

Ret Bagværk, Dessert
Keyword Bagværk, Grundopskrift, Kagebund, Lagkagebund
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 50 minutter
Samlet tid 1 time
Antal 3 lagkagebunde

Det skal du bruge

 • 250 g mel
 • 300 g sukker
 • 90 g kakaopulver
 • 1 tsk. natron
 • 1/2 tsk. bagepulver
 • 1/2 tsk. salt
 • 1/2 tsk. vaniljesukker
 • 2 æg
 • 1,5 dl kaffe (let afkølet)
 • 2 dl mælk
 • 1 dl olie

Sådan gør du

 1. Tænd ovnen på 160 grader.

 2. Bland alle tørre ingredienser godt sammen i en skål og tilsæt de resterende ingredienser.

 3. Pisk dejen i et par minutter på lav hastighed.
 4. Kom bagepapir i bunden af en springform på 24 cm og hæld dejen heri.
 5. Bag kagen i 45-50 min. ved 160 grader.

 6. Lad kagen køle helt af på en rist inden den skæres ud til lagkagebunde.

Jeg har brugt en version af opskriften mange gange tidligere, da den bare er super nem at lave, og jeg elsker en god chokoladekage. Jeg har samlet nogle af de kager, hvor jeg tidligere har brugt opskriften herunder: