Jeg har længe ledt efter den helt perfekte opskrift på lagkagebunde med chokolade, der hverken bliver kedelige eller tørre. For der er ikke noget værre end at bage en lækker chokoladekage, som bare ikke smager af noget. Og tro mig, jeg har bagt min del af tørre kedelige chokoladekager. Derfor blev jeg så glad, da denne opskrift viste sig at være helt perfekt. For denne chokoladekage smager bestemt af noget. Der skal blandt andet en del usødet kakaopulver i, som giver en kraftig smag af chokolade.
Jeg har været meget inspireret af opskriften på kagebunden fra Black Magic-kagen, som de fleste nok kender. Black Magic kagen består af en lækker svampet chokoladekage kombineret med mørk chokolademousse og er kendt for den overdådige pyntning med friske bær og hele chokoladestykker eller fx Toffifee.

Denne opskrift er nok en af dem, jeg bruger allermest. Den er nem, passer til det meste og smager bare skidegodt for at sige det ligeud. Jeg elsker at opskriften er så nem og hurtig at lave. For nogle gange må det godt gå lidt hurtigt med at bage, så er der mere tid til at pynte og spise kagerne.
Slut med tørre kagebunde
Kagen er meget svampet, så den holder sig fugtig i lang tid og tørrer ikke så nemt ud, som nogle kager kan have tendens til. Man kan derfor sagtens bage kagen et par dage før, den skal bruges.

Kan kaffen udelades?
Der skal kaffe i kageopskriften, men det er ikke fordi den kommer til at smage af kaffe. Jeg drikker faktisk slet ikke kaffe, da jeg ikke er så glad for smagen, og jeg kan ikke smage, at der er kaffe i. Kaffen giver en mere intens smag og kan derfor supplere kagen rigtig godt. Kaffe kan dog godt udelades, men jeg vil klart anbefale, at man prøver at bage kagen med kaffe.
Opskriften giver 3 tynde lagkagebunde eller 2 tykke.

Lagkagebunde med chokolade
Opskriften giver 2-3 lagkagebunde.
Det skal du bruge
- 250 g mel
- 300 g sukker
- 90 g kakaopulver
- 1 tsk. natron
- 1/2 tsk. bagepulver
- 1/2 tsk. salt
- 1/2 tsk. vaniljesukker
- 2 æg
- 1,5 dl kaffe (let afkølet)
- 2 dl mælk
- 1 dl olie
Sådan gør du
-
Tænd ovnen på 160 grader.
-
Bland alle tørre ingredienser godt sammen i en skål og tilsæt de resterende ingredienser.
-
Pisk dejen i et par minutter på lav hastighed.
-
Kom bagepapir i bunden af en springform på 24 cm og hæld dejen heri.
-
Bag kagen i 45-50 min. ved 160 grader.
-
Lad kagen køle helt af på en rist inden den skæres ud til lagkagebunde.
Jeg har brugt en version af opskriften mange gange tidligere, da den bare er super nem at lave, og jeg elsker en god chokoladekage. Jeg har samlet nogle af de kager, hvor jeg tidligere har brugt opskriften herunder:
Pingback: Super lækker opskrift på karamelmousse - fines.dk
Super lækker kage/bunde!
Har længe været på udkig efter en opskrift, hvor kagen både er svampet og har en god smag af chokolade. Det må man sige den her har, så kan klar anbefale andre at prøve og følge denne opskrift.
Vil lige tilføje, at man kan slet ikke smage, at der er kaffe i – hvis nogen skulle frygte det (jeg drikker ikke kaffe, da jeg ikke kan lide det)
10/10
Hej Nanna
Tusind tak for din søde besked – det er jeg virkelig glad for at høre 🙂
/Josefine
Hvad kan jeg erstatte kaffe med ? Måske appelsinsaft eller mere mælk?
Den skal være børnevenlig
Hej Nano
Du kan erstatte kaffen med enten vand eller mælk.
/Josefine
Tak for svar☺️
Jeg brugte din opskrift i dag til en talkage og den smagte så godt, så tak for opskrift. Jeg brugte denne opskrift til en firkantet bageform, men hvis jeg skal lave dobbelt op altså en bradepande størrelse tænker du så ikke, at jeg skal gange opskriften med 2…. Jeg lavede talkagen med to bunde og de blev sådan tykke så det behøves ikke ☺️
Tusind tak! Det er jeg virkelig glad for at høre! Det tror jeg umiddelbart passer meget godt at gange opskriften med 2. Jeg har også tidligere brugt denne opskrift i kombination med Oreo cheesecake i en form på 25×40 cm, hvor jeg gangede med 1,5. Se eventuelt hvor tyk den blev nederst i denne opskrift: https://fines.dk/oreo-cheesecake/
/Josefine
Kan bundene fryses?
Hej Tina
Ja, de kan sagtens fryses. Bare husk at pakke dem godt ind 🙂
/Josefine
Er de 160grader varmluft eller alm?
Hej Ida
Det er altid alm. ovn, medmindre jeg skriver andet 🙂
/Josefine
Ved hvilken temperatur skal lagkagebundene bages, når de bages i 3 lagkageforme, og i såfald hvor længe?
Hej Lis
Jeg ville bage dem ved samme temperatur, men give dem omkring 20-30 minutter. Men hold godt øje med dem, og tjek undervejs, om de har fået nok.
/Josefine
Tak for en super opskrift, men…kagen hæver jo mest på midten, så det bliver ikke en lagkage med flad top, men nærmest et “muldvarpeskud” Hvad gør du…skærer toppen af og kasserer eller hvad?
Vh. Grede Schultz
Hej Grede
Kagen kan godt hæve meget op i midten, hvis fx æggene ikke har stuetemperatur. Man kan også bage kagen med et bagebælte, så får man en lidt fladere kage. Men der vil nok altid komme en lille top, og ja den skærer jeg af og spiser mens jeg laver kage 🙂
/Josefine
Den vil jeg bruge til fødselsdag i morgen. Men kan jeg lave den i dag og pakke den godt ind? ☺️
Hej Nana
Det kan du sagtens!
Rigtig god fødselsdag 🙂
/Josefine
Hej! Hvis man undlader kaffe, skal der så ekstra mælk i eller vand?
Hej Tania!
Ja, så udskifter du bare med 1,5 dl vand eller mælk. Jeg vil anbefale at bruge mælk, men vand er også fint 🙂
/Josefine
Halløj
Der bliver både brugt natron og bagepulver i din opskrift, men jeg undrer mig over natron, da der ikke er tilsat noget surt til opskriften, og natron plejer at gå hånd i hånd med noget surt.
Så mit spørgsmål er om man kan skifte natronen ud med bagepulver?
Hej Janni
Jeg har læst på et tidspunkt, at chokolade indeholder syre, så derfor er der også natron i opskriften. Jeg kan selvfølgelig ikke lige finde kilden på dette lige nu, men opskriften har i hvert fald altid fungeret for mig 🙂
Jeg vil ikke anbefale at udskifte natron med bagepulver, men hvis du prøver alligevel, må du endelig fortælle om resultatet 🙂
/Josefine
Tusind tak for kommentaren 🙂 Jeg skal nok lige vende tilbage hvis jeg våger mig ud i forsøget uden natron 🙂
Ser total lækkert ud den må jeg prøve at lave… Hvad for en mælk bruger du?
Hej Tracey
Jeg plejer at bruge sødmælk 🙂
/Josefine
Hvilken størrelse springform bruger du?
Hej Gitte
Jeg plejer at bruge en springform på 22 cm.
/Josefine
Hej
Jeg har brugt din opskift flere gange med stor succes. Alle elsker den og flere har spurgt og fået opskriften.
Jeg skal bage 3 kager til en fødselsdag. Den ene uden kakao. Kan man udelade det?
Hilsen Bernt:)
Hej Bernt
Det er jeg virkelig glad for at høre! Det er også en af de opskrifter, jeg bruger allermest 🙂
Ja, det er faktisk et godt spørgsmål. Det tror jeg godt at man ville kunne, hvis man erstatter med hvedemel i stedet. Og så ville jeg tilsætte lidt mere vaniljesukker for at give lidt mere smag. Du må endelig komme med en update, hvis du forsøger dig med det 🙂
/Josefine
Den vil jeg forsøge mig med til min søsn 1-års fødselsdag i denne uge. Ved du, eller tror du, at den kunne fungere fint på kærnemælk eller A38?
Hej Louise
Det er jeg glad for at høre 🙂
Det har jeg desværre ikke prøvet, så der må jeg være dig svar skyldig.
/Josefine
Hvilken olie bruger du til lagkage bundene.
Hej Ida
Jeg plejer at bruge rapsolie, men du kan bruge enten solsikke-, majs- eller rapsolie 🙂
/Josefine
Hej
Ville man kunne bage bunden i bradepande og bruge til talkage?
Mange hilsner
Carina
Hej Carina
Det kan man sagtens! Jeg har faktisk lige selv gjort det, og der kommer et opslag on det i løbet af denne uge 🙂
Jeg gangede denne opskrift med 1,5 for at det passede til en form på ca. 22×33 cm (passer til et A4 ark)
/Josefine
Hey
Mega go og nem lagkage opskrift..spørgsmål vor længe kan bundene holde sig inden.man lægger dem sammen med guf..og når man bager uforvarende skal man dskære dem ud el. Først når man skal bruge dem
Vh Patrick
Hej Patrick
Tusind tak, det betyder meget for mig at høre du er glad for opskriften!
Jeg ville sagtens bage kagen dagen før, den skal bruges og så vente med at skære bundene ud, til når man skal lægge dem sammen med guf eller mousse.
/Josefine
Hvis man ønsker at bruge en rund form ø26, hvordan lyder opskriften så? Og hvor længe skal den ca bages i ovnen? 😇
Hej Mette!
Jeg plejer at bruge kageberegneren på denne side, når jeg skal omregne opskrifter ☺️
https://nyborgs-room.com/kageberegner/
Og mht. bagetiden er det svært at sige, så det er indtil der ikke hænger mere dej fast, når man stikker en kødnål i kagen 🙂
/Josefine
Hej Josefine
I opskriften står der 24 cm springform men i et af dine svar skriver du 22 cm springform hvilken str skal man bruge ?
Vh Karina
Hej Karina
Det er ikke så vigtigt, om formen er 22 eller 24 cm, så du kan sagtens bruge begge størrelser 🙂
/Josefine
Tak for gode opskrifter
Hvis du grundet tidsnød, var nødsaget til at bage bundene 2 dage i forvejen, ville du så fryse dem ned, eller bare pakke dem rigtig godt ind og opbevare ved stuetemperatur?
Mvh Melissa
Hej Melissa
Tusind tak – det er dejligt de kan bruges 🙂 Jeg ville fryse bundene, hvis jeg skulle lave dem 2 dage i forvejen.
/Josefine