Du må endelig ikke lade dig skræmme af, at denne Oreo cheesecake indeholder ost, hvis du ikke er den store oste-elsker. Kagen smager nemlig ikke af ost, men syrligheden fra flødeosten giver en god balance til den søde Oreo-kiks.
Jeg har faktisk aldrig været særlig vild med cheesecakes, det var først da jeg begyndte at eksperimentere lidt med det, at jeg fandt ud af, hvor lækre cheesecakes kan være! Min favorit er uden tvivl denne Oreo cheesecake.
Hemmeligheden bag en god cheesecake er i første omgang valget af den ost, der bruges. Jeg anbefaler på det kraftigste, altid at bruge Philadelphias originale flødeost. Den har en mild smag, som jeg tror de fleste kan lide.
Derudover handler det også om, at osten ikke må overdøve smagen i kagen. Og jeg vil vove at påstå, at du dårligt kan smage, at der er ost i denne Oreo cheesecake! Flødeosten giver en super lækker konsistens til kagen, og kombineret med de sukkersøde Oreo-kiks, så er denne kage blevet en af mine absolutte favoritter.
Det er en opskrift, som jeg har arbejdet rigtigt længe på, og nu synes jeg endelig, at jeg har fundet den rigtige sammensætning!
Kagen består af en tung browniebund, flødeost, flødeskum og Oreos ovenpå. Toppen er drysset med knuste Oreos, og så er der der lavet små rosetter i kanten af kagen.
Få skarpe kanter
Tidligere har der stået i opskriften, at kagen skulle på frys for at få flotte skarpe kanter, men nu har jeg testet kagen flere gange, og man kan sagtens få skarpe lige kanter uden at sætte kagen på frys, og derfor har jeg ændret lidt i beskrivelsen.

Oreo cheesecake
Opskriften passer til en kageform på 22 cm og bliver 9 cm høj.
Det skal du bruge
Brownie
- 70 g smør
- 70 g hakket mørk chokolade
- 40 g kakaopulver
- 80 g hvedemel
- 200 g sukker
- 1 knsp. salt
- 2 æg
- 1 spsk. vand
Oreo cheesecake
- 800 g Philadelphia flødeost (ikke light)
- 200 g flormelis
- 4 tsk. vaniljesukker
- 750 ml piskefløde
- 300 g Oreo-kiks
Dekoration
- 250 ml piskefløde
- 2 spsk. flormelis
- 30 g Oreo-kiks svarer til 3 stk.
Sådan gør du
Brownie
-
Smelt smør og hakket chokolade ved svag varme. Stil til side og lad det køle lidt af.
-
Sigt mel og kakao i en skål. Tilsæt sukker og salt og bland det hele sammen.
-
Pisk de 2 æg let sammen i en ny skål med en gaffel. De skal bare piskes indtil æggehvide og blommer er blandet sammen. Tilsæt vand og smørblandingen og vend de tørre ingredienser i. Bland indtil dejen er ensartet.
-
Hæld brownien i en 22 cm bageform og bag ved 175 grader i ca. 15 min. Hold godt øje med den, så den ikke får for meget.
-
Lad brownien køle helt ned i køleskabet - gerne til næste dag.
-
Når kagen er kølet ned, kommes kageplast i kanten af bageformen, for at få en flot glat kant, når Oreo-massen hældes ned i.
Oreo cheesecake
-
Pisk flødeosten i ca. 5 min. i en stor skål til det er blevet luftigt.
-
Sigt flormelis og vaniljesukker i flødeosten og pisk godt.
-
Pisk fløden til let skum indtil det får bløde toppe. Flødeskummet må ikke være pisket for meget, da det skal blandes med osteblandingen, og derfor kan det nemt skille, hvis det bliver pisket for meget.
-
Vend 1/3 af flødeskummet i osteblandingen og vend godt rundt. Tilsæt resten af flødeskummet og vend rundt indtil det er blandet sammen.
-
Hak Oreo-kiksene i mindre stykker og vend forsigtigt rundt i osteblandingen.
-
Kom den færdige Oreo cheesecake-masse ovenpå brownien i en bagering med kageplast i kanten. Bank kagen ned i bordet et par gange, så lufthuller minimeres.
-
Glat toppen af kagen, men det behøver ikke at være helt glat, da den skal dækkes med kiksekrummer.
-
Stil kagen på køl i minimum 8 timer og gerne natten over. Hvis kagen ikke får nok tid på køl, så får du sværere ved at få en flot kant på kagen.
-
Når kagen har være på køl, tages den ud af formen og kageplasten fjernes forsigtigt.
-
Glat eventuelt toppen af kagen og siderne med en varm kniv eller spatel, hvis den har brug for at blive jævnet lidt ud.
Dekoration
-
Skrab den hvide creme ud af de tre Oreokiks og knus kiksene fint. Læg de knuste kiks i et jævnt lag ovenpå kagen.
-
Pisk flødeskum og flormelis til skum og brug en stor stjernetyl til at lave rosetter rundt i kanten af kagen. Jeg har brugt tyllen 1M.

Brug papirclips til at holde sammen på kageplasten, så er det nemmere at hælde osteblandingen i.

Drys kagen med knuste Oreos ca. 5 cm fra kanten.
TIP:
Lav kagerne som portionsanrettede desserter i små forme.
De portionsanrettede desserter er super fine og enkle. Det giver et rigtig flot resultat, når du kan servere en lille minikage til hver gæst. Kagerne på billederne er både 6 cm høje og brede.
TIP
Lav kagen med en svampet bund i en lille bradepande, så kan kagen serveres til mange mennesker.
Herunder har jeg brugt en chokoladebund (find opskriften her) og ganget med 1,5 for at få nok til en bageform på 25×40 cm. Jeg brugte samme mængde på flødeostecremen som i denne opskrift.
Hejsa
Jeg vil gerne vide hvorfor den skal i fryseren? Jeg er nemlig ved at lave denne kage og jeg laver den lavere men større (giver det mening ? ) Skal have den med til barnedåb på lørdag og tænker det vil være lettere hvis den ikke skal tø op.
Mvh Nina
Hej Nina
Den skal kun i fryseren for at få helt skarpe kanter, men jeg har faktisk tænkt mig at opdatere opskriften, da man godt kan nøjes med at komme den på køl natten over, og så glatte kanterne med en spatel.
Du kan sagtens lave den større og lavere. Jeg har selv lavet den med dobbelt mængde browniebund i en lille bradepande uden at ændre på selve cheesecake-mængden, og det fungerer helt fint 🙂
Held og lykke med kageprojektet!
/Josefine
Tusinde tak for svar, det hjælp meget 😀
Pingback: Citroncheesecake med lakrids og hvid chokolade - fines.dk
hvilke forme bruger du til de små portionsanrettede?
Hej Anne
Jeg har brugt nogle kageringe på 6 cm, som jeg har købt i Ikea.
/Josefine
Hej,
Jeg kan se at du har brugt bagepapir i bunden af kagen, er det for at hjælpe den på kagefad til slut? I så fald vil jeg gerne høre dine tricks hertil
Mvh. Solveig
Hej Solveig
Det er egentlig ikke noget jeg vil anbefale at gøre, da det kan være svært at få af, når kagen først er samlet. Jeg gjorde det for at kagen var nemmere at flytte, men her havde jeg frosset kagen over natten, for så kan man bare lige vende bunden i vejret på kagen, tage bagepapiret af og placere på et kagefad.
Jeg håber, at du kunne bruge svaret 🙂
/Josefine
Hej
Kagen ser smuk og indbydende ud ☺️
Jeg skal lave et kagebord til konfirmation. Af hensyn til planlægning – kan man opbevare den på frys 1 1/2 uge før og så tage den ud dagen før og sætte i køleskab?
Tak for skønne opskrifter.
Vh. Pia
Hej Pia
Det kan du sagtens 🙂 Den klarer fint en tur i fryseren, så det er perfekt at forberede den i god tid.
/Josefine
Tusind tak for hurtigt svar ☺️