Oreo cheesecake med browniebund - fines.dk

Oreo cheesecake

Du må endelig ikke lade dig skræmme af, at denne Oreo cheesecake indeholder ost, hvis du ikke er den store oste-elsker. Kagen smager nemlig ikke af ost, men syrligheden fra flødeosten giver en god balance til den søde Oreo-kiks.

Jeg har faktisk aldrig været særlig vild med cheesecakes, det var først da jeg begyndte at eksperimentere lidt med det, at jeg fandt ud af, hvor lækre cheesecakes kan være! Min favorit er uden tvivl denne Oreo cheesecake.

Oreo cheesecake med browniebund - fines.dk

Hemmeligheden bag en god cheesecake er i første omgang valget af den ost, der bruges. Jeg anbefaler på det kraftigste, altid at bruge Philadelphias originale flødeost. Den har en mild smag, som jeg tror de fleste kan lide. 

Derudover handler det også om, at osten ikke må overdøve smagen i kagen. Og jeg vil vove at påstå, at du dårligt kan smage, at der er ost i denne Oreo cheesecake! Flødeosten giver en super lækker konsistens til kagen, og kombineret med de sukkersøde Oreo-kiks, så er denne kage blevet en af mine absolutte favoritter.

Oreo cheesecake - fines.dk

Det er en opskrift, som jeg har arbejdet rigtigt længe på, og nu synes jeg endelig, at jeg har fundet den rigtige sammensætning!

Kagen består af en tung browniebund, flødeost, flødeskum og Oreos ovenpå. Toppen er drysset med knuste Oreos, og så er der der lavet små rosetter i kanten af kagen. 

Få skarpe kanter

Tidligere har der stået i opskriften, at kagen skulle på frys for at få flotte skarpe kanter, men nu har jeg testet kagen flere gange, og man kan sagtens få skarpe lige kanter uden at sætte kagen på frys, og derfor har jeg ændret lidt i beskrivelsen. 

Oreo cheesecake

Opskriften passer til en kageform på 22 cm og bliver 9 cm høj.

Ret Dessert
Keyword Cheesecake
Forb. tid 1 time 30 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Hviletid på køl 8 timer
Samlet tid 9 timer 45 minutter
Antal 12 personer

Det skal du bruge

Brownie

  • 70 g smør
  • 70 g hakket mørk chokolade
  • 40 g kakaopulver
  • 80 g hvedemel
  • 200 g sukker
  • 1 knsp. salt
  • 2 æg
  • 1 spsk. vand

Oreo cheesecake

  • 800 g Philadelphia flødeost (ikke light)
  • 200 g flormelis
  • 4 tsk. vaniljesukker
  • 750 ml piskefløde
  • 300 g Oreo-kiks

Dekoration

  • 250 ml piskefløde
  • 2 spsk. flormelis
  • 30 g Oreo-kiks svarer til 3 stk.

Sådan gør du

Brownie

  1. Smelt smør og hakket chokolade ved svag varme. Stil til side og lad det køle lidt af.

  2. Sigt mel og kakao i en skål. Tilsæt sukker og salt og bland det hele sammen.

  3. Pisk de 2 æg let sammen i en ny skål med en gaffel. De skal bare piskes indtil æggehvide og blommer er blandet sammen. Tilsæt vand og smørblandingen og vend de tørre ingredienser i. Bland indtil dejen er ensartet. 

  4. Hæld brownien i en 22 cm bageform og bag ved 175 grader i ca. 15 min. Hold godt øje med den, så den ikke får for meget. 

  5. Lad brownien køle helt ned i køleskabet - gerne til næste dag.

  6. Når kagen er kølet ned, kommes kageplast i kanten af bageformen, for at få en flot glat kant, når Oreo-massen hældes ned i.

Oreo cheesecake

  1. Pisk flødeosten i ca. 5 min. i en stor skål til det er blevet luftigt.

  2. Sigt flormelis og vaniljesukker i flødeosten og pisk godt.

  3. Pisk fløden til let skum indtil det får bløde toppe. Flødeskummet må ikke være pisket for meget, da det skal blandes med osteblandingen, og derfor kan det nemt skille, hvis det bliver pisket for meget. 

  4. Vend 1/3 af flødeskummet i osteblandingen og vend godt rundt. Tilsæt resten af flødeskummet og vend rundt indtil det er blandet sammen.

  5. Hak Oreo-kiksene i mindre stykker og vend forsigtigt rundt i osteblandingen.

  6. Kom den færdige Oreo cheesecake-masse ovenpå brownien i en bagering med kageplast i kanten. Bank kagen ned i bordet et par gange, så lufthuller minimeres. 

  7. Glat toppen af kagen, men det behøver ikke at være helt glat, da den skal dækkes med kiksekrummer. 

  8. Stil kagen på køl i minimum 8 timer og gerne natten over. Hvis kagen ikke får nok tid på køl, så får du sværere ved at få en flot kant på kagen.

  9. Når kagen har være på køl, tages den ud af formen og kageplasten fjernes forsigtigt. 

  10. Glat eventuelt toppen af kagen og siderne med en varm kniv eller spatel, hvis den har brug for at blive jævnet lidt ud. 

Dekoration

  1. Skrab den hvide creme ud af de tre Oreokiks og knus kiksene fint. Læg de knuste kiks i et jævnt lag ovenpå kagen.

  2. Pisk flødeskum og flormelis til skum og brug en stor stjernetyl til at lave rosetter rundt i kanten af kagen. Jeg har brugt tyllen 1M.

Oreo cheesecake - fines.dk

Brug papirclips til at holde sammen på kageplasten, så er det nemmere at hælde osteblandingen i.

Oreo cheesecake - fines.dk

Drys kagen med knuste Oreos ca. 5 cm fra kanten.

Oreo cheesecake - fines.dk

 TIP:
Lav kagerne som portionsanrettede desserter i små forme.

Mini Oreo cheesecakes - fines.dk

De portionsanrettede desserter er super fine og enkle. Det giver et rigtig flot resultat, når du kan servere en lille minikage til hver gæst. Kagerne på billederne er både 6 cm høje og brede.

TIP
Lav kagen med en svampet bund i en lille bradepande, så kan kagen serveres til mange mennesker.

Herunder har jeg brugt en chokoladebund (find opskriften her) og ganget med 1,5 for at få nok til en bageform på 25×40 cm. Jeg brugte samme mængde på flødeostecremen som i denne opskrift. 

Oreo cheesecake

 

Del