Karamel Cheesecake

Karamel cheesecake

Denne karamel cheesecake er stærkt inspireret af min absolut favorit is med saltkaramel og ristede mandler. Det er simpelthen så lækker en kombination, at jeg måtte prøve at lave en kage med de smage. Og det kom der denne kage ud af!

Og hvis du aldrig har smagt en cheesecake før, så er det altså ved at være på tide! Du skal bestemt ikke være bekymret for, om de smager af ost, for det gør de ikke. Jeg er selv ikke særlig stor fan af ost, og jeg spiser kun meget mild ost, men disse cheesecakes er altså noget helt andet.

Jeg anbefaler altid at bruge flødeosten fra Philadelphia til cheesecakes. Den giver nemlig en god og cremet konsistens til kagen og bidrager med en syrlighed til den søde karamel. Smagen er heller ikke så kraftig, så den fungerer bare altid godt i cheesecakes.

Karamelcheesecake

Kagen her indeholder ingen husblas, og derfor er det vigtigt at give kagen tid til at sætte sig i køleskabet. Den får nemlig en god fast konsistens, når den får lov til at sætte sig på køl.

Det betyder også, at denne kage er oplagt at lave, hvis du ikke har meget tid til at lave kage på dagen, som du skal bruge den. Du skal nemlig helst lave kagen dagen før, så den når at sætte sig.

TIP
Lav dobbelt portion af mandelkrokanten og bland noget af det direkte i ostecremen inden den fordeles på kiksebunden.

Det er ikke nødvendigt at bruge kageplast i springformen til denne kage. Man kan blot glatte siden på kagen med en palet, når kagen har sat sig og man har placeret den på sit kagefad.

Karamel cheesecake

Super lækker cheesecake med saltkaramel og mandelkrokant.

Lav kagen dagen i forvejen, så den kan nå at sætte sig.

Tag gerne kagen ud af køleskabet en halv times tid inden kagen skal serveres.

Ret Dessert
Køkken Amerikansk
Keyword Cheesecake
Antal 10 personer

Det skal du bruge

Kiksebund

  • 250 g digestive kiks
  • 100 g smør

Karamel

  • 1 ds. kondenseret mælk
  • 80 g smør
  • 60 g brun farin
  • 1 tsk. fint salt

Ostecreme

  • 400 g Philadelphia flødeost (ikke light)
  • 50 g flormelis
  • 250 g karamel
  • 250 ml piskefløde

Mandelkrokant

  • 50 g mandler
  • 50 g sukker
  • 1 klat smør (ca. 15 g)
  • 1/2 tsk. salt

Sådan gør du

Kiksebund

  1. Kom kiksene i en pose og bank dem til krummer med en kagerulle. 

  2. Smelt smørret på lav varme i en gryde. 

  3. Bland smør og kiksekrummerne godt sammen. 

  4. Kom kiksemassen i en rund kageform på ca. 24 cm.

  5. Pres kiksemassen godt sammen i bunden med et glas med flad bund.

  6. Bag bunden i 10 minutter ved 175 grader alm. ovn.

  7. Stil bunden på køl i minimum 30 min.

Karamel

  1. Mens bunden køler laves karamellen. Kog kondenseret mælk, smør, brun farin og salt ved lav varme under konstant omrøring. Det kan hurtigt brænde på, så hold godt øje.

  2. Lad det koge indtil det begynder at tykne, og farven bliver mere gylden. Det tager ca. 10-15 minutter.

  3. Tag karamellen af varmen når det er færdigt og lad det køle lidt ned.

  4. Du skal bruge 250 g karamel til ostecremen og en smule til pynt ovenpå kagen. Resterne af karamellen kan opbevares i køleskabet i ca. 2 uger.

Ostecreme

  1. Pisk ost, flormelis og karamel indtil det er godt blandet.

  2. Pisk fløden luftig. Den må ikke være helt fast, men skal blot danne bløde toppe.

  3. Ved flødeskummet i osteblandingen af et par omgange indtil det er godt blandet sammen.

  4. Hæld ostecremen ovenpå kiksebunden og glat toppen med en palet. Det behøver ikke være helt glat, bare det er nogenlunde jævnt fordelt.

  5. Lad kagen stå på køl og sætte sig i et døgns tid.

Mandelkrokant

  1. Rist mandlerne på en pande ved medium varme i ca. 10 minutter indtil de får farve.

  2. I en lille gryde smeltes smør og sukker på lav varme indtil du får en gylden karamel.

  3. Tilsæt salt og hæld karamellen ud over de ristede mandler på et stykke bagepapir med et træspækbræt under. Lad det køle helt af.

  4. Hak mandelkrokanten groft og fordel på toppen af kagen.

  5. Fordel herefter karamellen på toppen af kagen enten med en ske eller ved at komme karamellen i en sprøjtepose. Er karamellen blevet meget fast, kan man give den en hurtig tur i mikroovnen, indtil den bliver lidt mere flydende igen.

Cheesecake med karamel

Har du lyst til at lave andre cheesecakes, så kan du finde alle mine cheesecake-opskrifter her.

Rigtig god bagelyst!

Jeg elsker at se jeres billeder på de sociale medier, og du er velkommen til at bruge hashtagget #finesdk på Instagram til dine kreationer med mine opskrifter eller dele dine billeder på facebooksiden fines.dk.