Svampet brownie med chokoladestykker

Svampet luksusbrownie

Der findes ikke noget bedre end en perfekt bagt brownie. Den slags der er sprød udenpå og dejlig klistret og blød indeni. Denne herlighed kan du nu få glæde af med denne opskrift på luksusbrownie.

Denne brownie er en luksusudgave, da den skal proppes med lækker chokolade. Den hakkede chokolade når ikke at smelte helt i ovnen, så når du bider i den færdige brownie, vil du kunne smage de små stykker af chokolade. Vælg derfor en god mørk chokolade til kagen.

Svampet luksusbrownie med chokoladestykker

Det skal du bruge

Black line

100 g smør
60 g kakaopulver
300 g sukker
1/2 tsk. salt
125 g mel
175 g mørk chokolade
3 æg
2 spsk. vand

Sådan gør du

Black line

  1. Smelt smørret i en lille gryde ved lav varme, og stil det til side for at køle af.
  2. Bland kakaopulver, sukker, salt og mel godt sammen i en skål.
  3. Hak chokoladen i mindre stykker, og stil til side.
  4. Pisk æggene let sammen og tilsæt vand og det afkølede smør.
  5. Sigt de tørre ingredienser ned i æggeblandingen og rør rundt til det er blandet sammen.
  6. Vend til sidst den hakkede chokolade i dejen og hæld det hele i en bageform på omkring 20×20 cm.
  7. Bag brownien i ca. 25-30 min. ved 175 grader alm. ovn.

Lad brownien køle helt af, inden du skærer den ud. Spis den nybagte luksusbrownie som den er, eller server den med en kugle vaniljeis og friske bær.

Svampet luksusbrownie med chokoladestykker

Hemmeligheden bag den perfekte brownie er at få den helt rigtige konsistens. Den skal hellere have for lidt i ovnen end for meget. Den må endelig ikke blive gennembagt, for så bliver den tør og kedelig. Da der kan være stor forskel på de forskellige ovnes temperaturer, er det derfor altid en god ide at tjekke kagen undervejs, så du får den helt perfekte svampede brownie.

For at finde ud af, hvornår din brownie er færdig, skal du tjekke den undervejs. Brug et spyd eller en kødnål til at stikke i kagen, når den har fået omkring 20 min. Dejen skal ikke være flydende, men må gerne være fugtig og ubagt. Hvis der hænger for meget dej på kødnålen, så giv den nogle minutter mere og test igen indtil dejen er mere fast, men stadig ubagt.

 

Del