Kirsebærmousse

Kirsebærmousse med kirsebærsauce

Jeg har ofte kirsebærsauce stående i skabet fra julen, og til den næste jul har jeg glemt alt om dem i skabet og køber nye. Men det behøver jo bestemt ikke at gå til spilde, da man kan lave den lækreste kirsebærmousse med kirsebærsauce-resterne. 

Her får du altså opskriften på en kirsebærmousse, og på billederne kan du få lidt inspiration til, hvordan du kan bruge moussen. Jeg har valgt at kombinere kirsebærmoussen med min opskrift på mørk chokolademousse (find opskriften her), mazarinbunden fra denne opskrift samt friske kirsebær på toppen.

Kirsebærmousse med kirsebærsauce

Jeg plejer at bruge kirsebærsaucen fra den gamle fabrik, da den har en god og frisk smag. I opskriften har jeg siet bærrene fra og kun brugt selve saucen. Men man kan sagtens bruge bærrene også, så skal man bare lige blende dem godt og køre det igennem en sigte.

TIP
Tilføj nogle af bærrene i den færdige mousse for at få lidt bid.

Denne kirsebærmousse med kirsebærsauce er endnu en grundopskrift, som du kan gemme til din opskriftssamling. Jeg kommer nemlig løbende til at lægge grundopskrifter ud, som kan bruges til desserter og kager. Se nogle af mine andre grundopskrifter her:

Mousser og cremer

Kagebunde

Anvendelse af kirsebærmoussen

Kirsebærmoussen kan enten bruges alene eller i kombination med andre elementer. Især kombinationen af kirsebær og mørk chokolade går man sjældent galt i byen med. Herunder har jeg listet nogle af de opskrifter, som vil passe godt sammen med kirsebærmousse: 

Jeg har testet moussens anvendelsesmuligheder, og moussen egner sig især til følgende:

  • Som lag i en lagkage
  • Moussekager støbt i silikoneforme
  • Portionsanrettet mousse f.eks. i høje glas

Jeg har også testet om moussen kan sprøjtes på f.eks. cupcakes med en stjernetyl, og det kan den godt, men hvis den skal bruges til det, skal man passe på med at piske flødeskummet for stift, da moussen så vil have nemt ved at skille.

Kirsebærmousse

Opskriften giver et lag i en lagkage på ca 2 cm høj i en rund form på 20-24 cm.

Ret Dessert
Keyword Grundopskrift
Forb. tid 30 minutter
Hviletid 5 timer
Antal 1 lag i en lagkage

Det skal du bruge

  • 4 blade husblas
  • 300 g kirsebærsauce uden hele bær
  • 50 g sukker
  • Saft af 1/2 citron
  • Korn af 1 vaniljestang
  • 300 ml piskefløde

Sådan gør du

  1. Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 minutter.
  2. Varm kirsebærsauce, sukker, citronsaft og vaniljekorn til det koger og tag straks gryden af varmen.
  3. Vrid husblassen fri for vand og tilsæt i den varme kirsebærsauce. Rør godt rundt. Stil kirsebærsaucen til side for at køle af til ca. 35 grader.

  4. Pisk fløden til let skum og tilsæt et par skefulde af skummet i kirsebærsaucen og rør godt rundt.

  5. Vend nu kirsebærsaucen i det resterende flødeskum.

  6. Kom moussen i din lagkage eller hæld direkte på glas og lad moussen sætte sig i minimum 5 timer – og gerne natten over.

Kan kirsebærmoussen fryses?

Ja, kirsebærmoussen kan sagtens fryses. Så skal du f.eks. lave en moussekage, der skal overtrækkes med glaze, så kan du sagtens bruge denne mousse til at støbe i en silikoneform og sætte på frys.