Bryllupskage med rabarber, hvid chokolade og hyldeblomst - fines.dk

Bryllupskage med rabarber, hvid chokolade og hyldeblomst

Der stilles ofte høje krav til bryllupskagen, da et bryllup er en stor begivenhed, man husker resten af livet. Til denne bryllupskage ville bruden gerne have en frisk og sommerlig kage, som alle gæster ville kunne lide, og derfor blev denne bryllupskage med rabarber, hvid chokolade og hyldeblomst.

Udseendet landede på en to etagers kage, hvor bunden skulle dækkes af sarte lyserøde rosetter. Brudeparret havde selv købt en kagetopper med deres fælles efternavn skåret i træ, som skulle placeres på toppen af kagen, men dette fik jeg desværre ikke et billede af. Man kunne også dekorere toppen af kagen med friske blomster eller brudeparfigurer.

Bryllupskage med rabarber, hvid chokolade og hyldeblomst - fines.dk

Smagene i denne kage er ikke så kraftige, og derfor egner den sig bedst til fx en reception efter vielsen. Det betyder ikke, at kagen ikke smager af noget, men når man fylder maven med lækker mad og rødvin i flere timer, for derefter at spise bryllupskage, kan man godt have svært ved at smage de fine smagsnuancer.

Derfor er det bedre at benytte lidt kraftigere smage som mørk chokolade og syrlige bær, hvis man skal have bryllupskagen efter den store bryllupsmiddag, som for eksempel denne bryllupskage med mørk chokolade-, hindbær- og blåbærmousse.

Komplet guide til hjemmelavet bryllupskage - fines.dk

TIP:
Hvis det er første gang, du skal lave et større kageprojekt, vil jeg anbefale at læse min guide til bryllupskage, der både indeholder en tidsplan samt en dybdegående beskrivelse af, hvordan sådan en kage skal bygges op.

Sådan laver du en bryllupskage med rabarber, hvid chokolade og hyldeblomst

Bryllupskagen passer til ca. 40 personer.

Lagkagebunde

Opskriften på lagkagebundene passer til to springforme på 18 og 23 cm, som hver giver 3 bunde. Du kan vælge at lave hele portionen på en gang eller dele den op i to omgange. Du skal bruge en ret stor skål for at lave hele portionen på en gang, så jeg valgte at dele den op efter nedenstående skema:

Ingredienser 18 cm 23 cm I alt Enhed
Æg 3,5 5,5 9 stk.
Sukker 177 273 450 g.
Hvedemel 177 273 450 g.
Bagepulver 0,7 1,1 1,8 tsk.

Fremgangsmetoden på lagkagebundene finder du her.

Smørcreme

Smørcremen skal bruges både til opsmøring samt rosetter på den nederste del af kagen. Du skal bruge 2 portioner til denne kage.

Find opskriften her.

Rabarbermousse

Om du starter med at lave rabarbermoussen eller den hvide chokolademousse med hyldeblomst er egentlig underordnet, men jeg startede med rabarbermoussen. Opskriften finder du her, og du skal bruge en enkelt portion til denne kage.

Inden du går i gang, fores en springform eller bagering med kageplast og en af lagkagebundene lægges ned i. Smør en ca. 2 cm høj kant med smørcreme rundt i kanten af kageplasten, for at moussen holdes på plads.

Hæld moussen i springformen, og læg en lagkagebund ovenpå med det samme og dæk den til, så den ikke tørrer ud. Fortsæt nu med at lave den hvide chokolademousse med hyldeblomst.

Bryllupskage med rabarber, hvid chokolade og hyldeblomst - fines.dk

Hvid chokolademousse med hyldeblomst

Inden du går i gang med den hvide chokolademousse, smøres igen en ca. 2 cm høj kant smørcreme rundt i kanten af kageplasten.

Opskriften på moussen finder du her, og du skal bruge en portion.

Bryllupskage in the making - fines.dk

Læg den sidste lagkagebund ovenpå moussen, dæk til med husholdningsfilm og sæt kagen på køl eller frys i 6-8 timer (og gerne natten over) så begge mousser kan sætte sig. 

Samling, opsmøring og dekoration

Placer den nederste kage på et stykke kagepap eller det kagefad, som kagen skal serveres på. Brug nu tykke sugerør til at stabilisere kagerne. Der kan godt være meget vægt på en etagekage, og derfor er det en god ide at stabilisere kagen med sugerør, så den nederste kage ikke falder sammen. 

Bryllupskage med rabarber, hvid chokolade og hyldeblomst - fines.dk

Bryllupskage med rabarber, hvid chokolade og hyldeblomst - fines.dk

Bryllupskage opbygning med sugerør - fines.dk

Bryllupskage med rabarber, hvid chokolade og hyldeblomst - fines.dk

Smør herefter kagerne helt glat op med smørcreme. Lav bare et tyndt lag på den nederste kage, da den alligevel bliver dækket af rosetter.

Jeg bruger altid et drejefad, da det er meget nemmere at arbejde med kagen, når den let kan drejes rundt.

Bryllupskage med rabarber, hvid chokolade og hyldeblomst - fines.dk

Farv nu en del af smørcremen let lyserød med rød eller lyserød pastafarve. Det er vigtigt, at du farver nok smørcreme, da det er svært at få den præcis samme farvenuance igen.

Kom den farvede smørcreme i en sprøjtepose med en stjernetyl (jeg brugte tyl 1M), og lav rosetter på den nederste del af kagen. Start nedefra og arbejd op af, da rosetter ellers kan have svært ved at sidde fast.

 

Bryllupskage med rabarber, hvid chokolade og hyldeblomst - fines.dk

Når kanten på kagen er dekoreret med rosetter, er tiden inde til at sætte den anden kage ovenpå. Kom et par klatter smørcreme ovenpå den nederste kage, så den øverste bedre kan sidde fast.

Husk at komme et stykke kagepap under den mindste kage. Du kan lægge et lille skærebræt eller plade ovenpå kagen og vende bunden i vejret, for at lægge kagepap i bunden af kagen. Vend nu kagen igen, så kagepappet er nederst og brug en knækspatel til at flytte kagen.

Læg sidste hånd på den øverste kage, hvis den ikke står helt skarpt efter flytningen. Dekorer herefter kanten af den nederste kage med en sidste række af rosetter.

Bryllupskage med rabarber, hvid chokolade og hyldeblomst - fines.dk