Denne friske og syrlige rabarbermousse er den perfekte sommerdessert til en lun sommeraften.
Jeg får altid bunkevis af rabarber fra min mors sommerhus, da de gror som ukrudt i hendes have – og jeg elsker det. I mange år har jeg troligt lavet rabarbercrumble med marengs, men nu synes jeg, at tiden var inde til at prøve noget nyt.
Det kom der denne kage med rabarbermousse ud af, som består af en frisk og let syrlig rabarbermousse, der er støbt ovenpå en lys lagkagebund.
Moussen egner sig både som enkeltstående mousse i en kage som denne eller serveret i små glas samt som lag i en lagkage.
Det skal du bruge
Lys lagkagebund
50 g sukker
1 æg
1/5 tsk. bagepulver
50 g hvedemel
Rabarbermousse
6 bl. husblas (hvis moussen skal bruges i en lagkage, så brug 7 bl. husblas)
500 g rabarber skåret i mindre stykker
150 g sukker
1 tsk. vanilje
2 æggehvider
50 g flormelis
2,5 dl fløde
Rabarber swirls
Isterninger
Frisk rabarber
Sådan gør du
Lys lagkagebund
Jeg havde en lagkagebund til overs fra et tidligere kageprojekt, som passende kunne bruges til denne kage, men hvis du ikke lige har en lagkagebund liggende, kan du følge denne opskrift, hvor du kun skal lave 1/5 af opskriften i en 15 cm bageform.
Læg den afkølede lagkagebund midt i en kagering på 18-20 com foret med kageplast og dæk den med husholdningsfilm, så lagkagebunden ikke tørrer ud.
Rabarbermousse
Du kan både bruge friske og frosne rabarber til denne opskrift. Hvis du bruger friske, så tilsæt en smule vand i bunden af gryden, når de skal koges.
- Læg husblas i blød i koldt vand.
- Kom rabarber, sukker, vanilje og evt. vand i en gryde og lad det simre til rabarberne er godt bløde.
- Tag gryden af varmen og blend rabarberkompotten ensartet med en stavblender.
- Vrid vandet fra husblassen og tilsæt i den varme rabarberkompot. Lad den køle lidt af til den er ca. 40 grader.
- Pisk æggehviderne stive med flormelis og vend forsigtigt i den lune rabarberkompot.
- Pisk fløden stiv og vend i rabarbermassen.
- Hæld rabarbermoussen ud over lagkagebunden, og bank kagen let ned i bordet for at få en glat overflade.
- Stil kagen på frys i minimum 6 timer og gerne natten over.
- Tag kagen ud og fjern kageplasten mens kagen stadig er frossen. Lad kagen tø op i køleskabet i 4-5 timer.
TIP:
Tilføj et ekstra blad husblas for at øge stabiliteten, hvis moussen skal bruges i en lagkage.
Rabarber swirls
Brug en kartoffelskræller til at lave fine tynde rabarberskiver. Man kan også bruge et mandolinjern, hvis man er så heldig at have sådan et.
Kom de lange rabarberstykker i et bæger med masser af isterninger og vand. Lad det stå en times tid i køleskabet og tag rabarberkrøllerne op. Lad dem tørre på et stykke køkkenrulle og placer på kagen umiddelbart inden servering.
De kan sagtens laves dagen før, de skal bare opbevares i isvandet indtil brug, da de ellers tørrer ud.
Dekorer kagen med rabarberswirls, rød skovsyre og evt. lidt revet hvid chokolade.
Pingback: Grundopskrift på nøddebund med hasselnødder - fines.dk
Pingback: Bryllupskage med rabarber, hvid chokolade og hyldeblomst - fines.dk
Pingback: Alt du skal vide om mirror glaze: Komplet guide - fines.dk
Pingback: Guide til at lave glaze teknik med føntørrer - fines.dk
Pingback: Guide til at lave glaze teknik med hårtørrer - fines.dk