Denne glazekage med velvet spray er dekoreret med både mirror glaze og velvet spray, hvilket giver et super flot udtryk, da man kombinerer to forskellige strukturer på kagen. Velvet sprayen giver det nubrede udtryk og står i kontrast til den spejlblanke glaze.
På dette indlæg får du ikke en komplet opskrift på selve kagen (jeg skal dog nok linke til de opskrifter, jeg har brugt længere nede), men jeg vil beskrive, hvordan du laver selve dekorationen af en glazekage med velvet spray.
Har du ikke prøvet at glaze kager før, så vil jeg anbefale at læse min guide til glaze-kager her:
Men hvad er ‘velvet spray’?
Velvet spray er en spray, der sprøjter små dråber af farvet kakaosmør, og giver en lækker ru overflade på f.eks. moussekager. Det giver et virkelig enkelt og elegant udtryk. Så det er egentlig en chokoladespray, som danner et tyndt stift lag på kagen, og det kan fås i mange forskellige farver.
Der er faktisk også den fordel ved velvet spray, at den holder på fugten på kagen, da den danner det her lag af kakaosmør, som kapsler moussen inde.
Sådan bruger du velvet spray
Før du går i gang med at spraye, er det vigtigt, at din kage er helt frossen og har en nogenlunde glat overflade. For ligesom med glaze så kan man se alle buler og ujævnheder på kagen.
Vær desuden opmærksom på, at det sviner RIGTIG meget at bruge en velvet spray. Jeg forsøgte at bruge en plastikkasse, som jeg satte kagen ind i, og det tog også en del af “støvet”, men der var stadig en del rengøring bagefter, da noget af støvet kom ud af kassen igen. Derfor vil jeg klart anbefale at spraye udenfor eller i et meget opryddet køkken, så det er nemt at gøre rent bagefter.
Man kunne sagtens vælge at servere kagen kun dekoreret med glaze og velvet spray, men hvis man gerne vil gøre lidt ekstra ud af det, så kan pynt virkelig give kagen et andet udtryk. Se kagen uden pynt herunder:
Moussekagen
Kagen består af en lys lagkagebund, hasselnøddecreme, kirsebærmousse samt en mørk chokolademousse. Det var en super lækker smagskombination, som virkelig kan anbefales, hvis man vil prøve noget nyt. Opskrifterne kan du finde herunder, men jeg har ikke angivet præcis mængde, da den har været lidt på slum. Jeg vil dog tro, at jeg har brugt max. en halv portion af alle opskrifterne.
- Lys lagkagebund (find opskriften her)
- Hasselnøddecreme (find opskriften her)
- Kirsebærmousse (find opskriften her)
- Mørk chokolademousse (find opskriften her)
Pynten
Kagen er dekoreret med friske kirsebær, koraller, guldstøv og chokoladeperler rullet i guldstøv. Herunder har jeg linket til de opskrifter eller produkter, som jeg har brugt til kagens pynt:
- Mirror glaze (find opskriften her)
- Velvet spray (jeg har brugt denne fra Silikomart i farven rød)
- Guldstøv (jeg har brugt denne fra Mill & Mortar – annoncelink)
- Chokoladeperler fra Valrhona (kan bl.a. købes her)
- Koraller (se opskriften herunder)
Silikoneformen jeg har brugt, er den der hedder Eclipse fra Silikomart (kan købes her – annoncelink). Derudover har jeg brugt en rund bagering til at samle kirsebærmoussen, hasselnøddecremen og lagkagebunden i, inden det blev samlet med chokolademoussen.
Koraller
Portionen giver to mellemstørrelse koraller, som kan brækkes i mindre stykker. Antallet afhænger altså af, hvor store koral-stykker, du ønsker.
Det skal du bruge
- 10 g hvedemel
- 60 g vand
- 30 g olie
- pastafarve
Sådan gør du
-
Bland det hele godt sammen med en gaffel og lad dejen hvile i ca. 10 minutter. Hvis du ønsker at lave to forskellige farver koraller, så bland hvedemel, vand og olie sammen og del dejen op i to glas, som herefter farves i de ønskede farver.
-
Varm en lille pande på lav til medium varme. Når panden er varm hældes halvdelen af dejen på panden.
-
Lad dejen passe sig selv og tag korallen af panden, når den ikke sprutter så meget mere og siderne begynder at løfte sig en smule.
-
Læg korallen over på et stykke køkkenrulle for at suge det overskydende olie og køle af.
-
Gentag processen med den anden halvdel af dejen.
-
Opbevar korallerne i en lufttæt beholder på køkkenbordet indtil de skal bruges.
HEJ.
MEGET SMUK KAGE.
JEG KAN IKKE SE DET I OPSKRIFTEN,MEN TROR AT DU FØRST SPRAYER DEN DEL AF KAGEN DER SKAL VÆRE VELVET – OG EFTER DET HAR SAT SIG – HÆLDER GLAZE PÅ.
DÆKKER DU DEN ENE DEL AF KAGEN TIL MED FILM NÅR DU SPRAYER 🙂
GITTE 🙂
Hej Gitte
Tusind tak – det er jeg virkelig glad for at høre 🙂 Ja det er korrekt at jeg først sprayer med velvet spray og derefter glazer kagen. Nej man behøver ikke at dække kagen af, når man sprayer med velvet spray. Jeg synes det fungerede fint uden 🙂
/Josefine