Halloweenkage med spider web glaze

Halloweenkage med spider web glaze

Denne halloweenkage med spider web glaze har jeg villet lave i flere år nu, men jeg har bare altid været i dårlig tid, så jeg er så glad for, at jeg endelig nåede det inden halloween i år!

Jeg blev faktisk ret tilfreds med resultatet, selvom spindelvævet ikke fylder hele kagen, så synes jeg, at den har fået et rigtigt fint mønster.

Jeg fandt ud af, da jeg lavede spindelvævet, at min kage faktisk buler en smule op på midten, så det var lidt svært at lave et stort spindelvæv. Derfor er det en god ide at tjekke, om din kage er helt lige på toppen, inden du glazer den. Du kan nemlig sagtens bruge en kniv til at skære lidt mousse af toppen, hvis den buler lidt op. Varm evt. kniven op under den varme hane, så kan den nemmere skære i den frosne moussekage.

Guiden til at lave en kage med spider web glaze har jeg tidligere beskrevet på denne side:

Spider web mirror glaze - fines.dk
Spider web mirror glaze guide

Så den vil jeg anbefale, at du læser grundigt igennem, inden du går i krig med denne kage.

Har du ikke prøvet at glaze kager endnu, så kan jeg også anbefale at læse min fulde guide til at lave glazekager her.

Halloween kage med spider web glaze

Forslag til smagskombination

Jeg har eksperimenteret lidt med smagskombinationen i denne kage, og det fungerede faktisk virkelig godt sammen!

Halloween kage med spider web glaze
Kagen består af:
 • Mazarinbund
 • Rabarberkompot
 • Chokoladeganache
 • Jordbærmousse
 • Limemousse
 • Glaze

Jeg har ikke brugt hele mængden fra mine opskrifter, så hvis du vil lave præcis denne kage, så har jeg prøvet at angive herunder, hvor meget jeg ca. har brugt fra hver opskrift og linket til opskrifterne.

Skulle du alligevel have en rest tilbage, så kan jeg anbefale at komme det i en bagering og sætte på frys. Det gør jeg tit, hvis jeg har en rest i overskud. Når jeg så har en rest kagemousse eller ganache igen, så vurderer jeg, om det vil passe sammen med det fra fryseren, og hælder så ovenpå. Husk at skrive, hvad der er i bageringen, da man hurtigt kan glemme det. Sådan har jeg tit flere kager i gang i fryseren, og jeg får på denne måde også testet nogle smagskombinationer, som jeg måske ikke ville have tænkt over.

 • Mazarinbund – fra denne opskrift, hvor den laves uden at tilsætte rabarber. Opskriften giver to bunde, hvor jeg har brugt den ene, som blev stukket ud i en form på 15 cm. Brug resterne til f.eks. romkugler.
 • Rabarberkompot – Bring 200 g rabarber, 4 spsk. vand, 2 spsk. sukker og 1 tsk. vaniljesukker i kog. Tilsæt 1 blad husblas, der har været udblødt i koldt vand i ca. 10 min og hæld i en form, når det er kølet lidt af.
 • Chokoladeganache – fra denne opskrift, hvor jeg brugte ca. 1/2 portion.
 • Jordbærmousse – fra denne opskrift, hvor jeg brugte ca. 1/3 portion.
 • Limemousse – jeg brugte ca. 1/2 portion, som var det yderste lag på kagen.
 • Glaze – jeg brugte næsten en hel portion.
Samling af kagen

Mazarinbund, rabarberkompot, chokoladeganache og jordbærmousse støbes i en bagering på ca. 15 cm. i diameter og sættes på frys.

Når kagen er frossen laves limemoussen, som hældes i en rund silikoneform på ca. 20 cm. i diameter. Men hæld ikke al moussen i formen. Hvis lagene med mazarinbund, rabarberkompot osv. er blevet 7 cm. høj og din form er 10 cm høj, så hæld ca. 3 cm limemousse i formen og sæt på frys i ca. 15 min. til den har sat sig lidt.

Placer nu mazarinbundskagen ovenpå limemoussen og fordel den resterende limemousse rundt i kanten. Sæt hele kagen på frys og læg et stykke film over toppen, når kagen er frossen.

Halloweenkage med spider web glaze guide

Forslag til forbedringer

Hvis du gerne vil gøre mere ud af halloweenkagen, kan du med fordel pynte kagen yderligere. Du kan f.eks. lave en edderkop i fondant, som du sætter ovenpå kagen eller pynte med sorte koraller.

Hvis du ikke har prøvet at lave denne teknik med glaze før, kan det være en fordel at øve sig lidt inden. Her kan du lave nogle små test-kager, så du er helt sikker på, at teknikken spiller.