Det er blevet meget populært at bruge halvkugler i kagedekorationen, og derfor vil jeg også give mit bud på, hvordan man kan pynte en kage med halvkugler.
Kagen består af hindbærmousse og limemousse, der er lagt sammen med lyse lagkagebunde og dækket med en vaniljemousse. Den er pyntet med halvkugler støbt af de to mousser, der også er i kagen samt en hindbærgele. Jeg har lavet en lille billedserie af, hvordan jeg pyntede kagen, som du kan se her.
Jeg startede med at tage de frosne moussekugler ud af formene og placerede dem på kagen i en halvcirkel.
Herefter dryssede jeg lidt krystalliseret hvid chokolade (farvet lyserødt) rundt om halvkuglerne.
For at få lidt kontrast til den hvide og røde farve, hakkede jeg et par pistacienødder og dryssede ovenpå den krystalliserede chokolade.
Til sidst pyntede jeg kagen med nogle hvide Crisp Pearls, der minder lidt om Maltesers i miniformat med hvid chokolade.
Og så er kagen bare klar til servering 🙂
Hejsa, jeg vil høre om du kan lægge opskriften ud på hele kagen med fremgangsmåde på både kage og pynt? Mvh
Hej Anna. Mange tak for din besked, og det er da bestemt en god ide, som jeg også har tænkt på 🙂 Jeg har dog gang i en masse andre projekter til bloggen og står desuden midt i en flytning, så jeg står uden køkken lige nu, men jeg vil meget gerne lægge det op engang i fremtiden, når jeg har fået de andre projekter færdige 🙂
Hejsa. Jeg ville bare hører om du har gjort noget ved moussen på siderne efter du har taget kagen ud af formen.. Den ser så fin blank ud nemlig
Hej Katrine. Nej, der er ikke gjort noget ved siderne, det er bare vigtigt at kagen får lov til at stå på køl i minimum 6 timer 🙂
Hvordan har du lavet hindbærgeleen?
Hej Sidra
Hindbærgeléen er lavet af 1 dl ufortyndet hindbærsaft, der varmes op og tilsættes 2 blade husblas, der er udblødt i vand. Det røres sammen, hældes i en silikoneform og sættes på frys til de har sat sig.
Hej, jeg ville høre, hvilke str. du har brugt til dine mousse bomber? 🙂
Hej Johanne
Jeg mener, at det var størrelse 3, 4 og 6 cm, jeg brugte til moussebomberne 🙂
/Josefine
Tak fir svar 😀
hvor længe kan det krystaliserede chokolade holde sig, hvis man får lavet lidt for meget :-9
Hej Rie
Det kan opbevares i lang tid, så du kan sagtens gemme resterne til senere 🙂
/Josefine
Pingback: Limemoussekage med marengs - perfekt størrelse til kagetapas - fines.dk
Hej, jeg står og skal bage en lagkage til min mormor som fylder 70. Er det muligt at du ville ligge opskriften samt fremgangs måde op? Så jeg kan benytte den??
Hej Emma
Opskrifterne på to af mousserne kan du finde her:
https://fines.dk/hindbaermousse/
https://fines.dk/limemousse/
Opskriften på lagkagebunde kan du finde her:
https://fines.dk/luftige-lyse-lagkagebunde/
Opskriften på vaniljemousse har jeg desværre ikke en opskrift på, men du kan evt. erstatte med hyldeblomstmoussen fra denne opskrift, hvor jeg også forklarer, hvordan kagen laves med moussen støbt yderst på kagen:
https://fines.dk/nytaarskage-med-glimmerkugler/
Rigtig god bagning 🙂
/Josefine
Hvor lang tid før servering kan man sætte mousse-bomberne på kagen? Skal bage til et større arrangement så er nysgerrig på hvornår det vil være bedst at pynte kagen.
Skal det være lige inden servering eller kan mousse-bomberne stadig stå skarpe hvis de sættes på et par timer før servering?
Hej Stine!
Du kan sagtens sætte moussebomberne på 1-2 timer før servering. De skal jo også lige tø op inden, så det vil jeg klart anbefale ☺️
/Josefine