Chokolademuffins

Nemme chokolademuffins

Disse super nemme chokolademuffins er inspireret af black magic kagen, som er en lækker svampet chokoladekage, der bare smager super lækkert.

Og hvorfor har vi så brug for endnu en opskrift på chokolademuffins, tænker du nok? Jeg har efterhånden testet RIGTIG mange forskellige opskrifter på chokolademuffins, og det er altid denne her opskrift, som jeg ender med at gå tilbage til. Den fungerer bare, og er super nem at bikse sammen.

Den kvikke læser vil bemærke, at opskriften stort set er identisk med min opskrift på lagkagebunde med chokolade (som du kan finde her). I denne opskrift er der bare tilføjet hakket chokolade, og bagetiden er ændret. Og så har jeg halveret opskriften, så man får ca. 12 muffins afhængigt af størrelsen på muffinsformene.

Chokolademuffins

De nemme chokolademuffins holder sig lækre svampet i flere dage, og det kan faktisk være en fordel at bage kagerne 1-2 dage i forvejen, så bliver de ekstra intense i smagen.

Inspiration til topping

Disse nemme chokolademuffins kan sagtens spises, som de er. Men hvis man gerne vil gøre lidt ekstra ud af det, kan man tilføje en topping. Her kommer et par bud på, hvilken topping der vil passe godt til disse chokolademuffins:

Fryseegnet

Når kagerne er bagt og kølet af, kan de sagtens klare en tur i fryseren, hvis de først skal bruges senere. Bare pak dem godt ind.

Nemme chokolademuffins

Kaffe

Jeg plejer at blande 1 tsk. instant kaffe med 0,75 dl kogende vand og rører det godt rundt. Lad det stå og køle en smule og bland det så med mælk og olie, inden det hældes sammen med de tørre ingredienser.

Kan kaffen udelades?
Der skal kaffe i kageopskriften, men det er ikke fordi den kommer til at smage af kaffe. Jeg drikker faktisk slet ikke kaffe, da jeg ikke er så glad for smagen, og jeg kan ikke smage, at der er kaffe i. Kaffen giver en mere intens smag, og det kan derfor supplere kagen rigtig godt. Kaffe kan dog godt udelades, men jeg vil klart anbefale, at man prøver at bage kagen med kaffe.

Kakaopulver

Jeg får tit spørgsmålet, om man kan bruge Nesquik kakaopulver til mine opskrifter, og det vil jeg ikke anbefale. Nesquik består af rigtig meget sukker, så det vil ikke give lige så meget smag, som at bruge en god mørk kakaopulver.

Nemme chokolademuffins

Lækre svampede chokolademuffins der er super nemme at lave.

Ret Bagværk
Keyword Fryseegnet, Muffins
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 35 minutter
Antal 12 stk.

Det skal du bruge

  • 100 g mørk chokolade eller chokoladeknapper
  • 125 g hvedemel
  • 150 g sukker
  • 45 g kakaopulver
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1/2 tsk. salt
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 æg (let pisket sammen)
  • 0,75 dl kaffe (let afkølet)
  • 1 dl sødmælk
  • 1/2 dl smagsneutral olie (f.eks. solsikkeolie)

Sådan gør du

  1. Hak chokoladen groft.

  2. Bland alle de tørre ingredienser i en skål (mel, sukker, kakaopulver, bagepulver, salt og vaniljesukker).

  3. Tilsæt så de våde ingredienser (æg, kaffe, mælk og olie).

  4. Pisk dejen i et par minutter på lav hastighed.

  5. Tilsæt lidt over halvdelen af den hakkede chokolade til dejen og vend det godt rundt.

  6. Fordel dejen i 12 muffinforme og tryk de sidste chokoladestykker let ned i dejen.

  7. Bag kagerne i ca. 20 min. ved 160 grader alm. ovn.

Rigtig god bagelyst!