Vaniljemuffins med lakrids og hvid chokoladesmørcreme

Hvid chokoladesmørcreme

Hvid chokoladesmørcreme, chokoladefrosting eller chokoladecreme. Kært barn har mange navne, og denne opskrift er ingen undtagelse. Man kunne nemlig sagtens kalde den alle tre ting – og sikkert også flere endnu.

For opskriften er en lækker creme, der består både af smørcreme og hvid chokolade. Den smager altså ikke af smør, men den har de gode egenskaber fra smørret, som gør chokoladecremen mere fast og nemmere at arbejde med.

TIP
Skær smørret ud i små tern for at få det hurtigere blødt

Det er vigtigt at smørret er blødt, da det så er muligt at piske det sammen med flormelissen. Hvis du gerne vil hurtigt i gang med at bage, så skær smørret ud i små tern på et spækbræt, så får det hurtigere stuetemperatur, end hvis det er en stor klump.

Hvid chokoladesmørcreme til frosting

Jeg har her kombineret smørcremen med en omgang vaniljemuffins (find opskriften her), hvor jeg blot har tilsat lidt lakridspulver, som bare spiller super godt sammen med den hvide chokoladesmørcreme. Men man kan bruge den til mange forskellige kageprojekter, hvor kun fantasien sætter grænser! Herunder har jeg listet et par eksempler på, hvad den kan bruges til.

Ideer til brug af opskriften på hvid chokoladesmørcreme:

Hvid chokoladesmørcreme

Brug opskriften som topping på cupcakes, talkager eller til opsmøring af lagkager.

Portionen rækker til at dekorere 10-12 cupcakes.

Ret Dessert
Keyword Grundopskrift
Forb. tid 20 minutter
Antal 1 portion

Det skal du bruge

  • 300 g hvid chokolade
  • 200 g smør, blødt
  • 300 g flormelis
  • 2 tsk. vaniljepulver
  • 1 knsp. salt
  • 2 dl piskefløde

Sådan gør du

  1. Smelt chokoladen over vandbad og lad det køle en smule af.

  2. Pisk smør og flormelis lyst og luftigt.

  3. Tilsæt den smeltede chokolade, salt og vaniljepulver og pisk det godt sammen.

  4. Tilsæt til sidst fløden af et par omgange og pisk godt.

Så er chokoladesmørcremen klar til brug. Brug den med det samme, eller sæt den på køl til senere brug. Husk blot at tage smørcremen ud et stykke tid før, den skal bruges, da den stivner i køleskabet og bliver blødere ved stuetemperatur.

Hvid chokoladefrosting

Rigtig god bagelyst!

Jeg elsker at se jeres billeder på de sociale medier, og du er velkommen til at bruge hashtagget #finesdk på Instagram til dine kreationer med mine opskrifter eller dele dine billeder på facebooksiden fines.dk.