Søde, saftige og super nemme blåbærmuffins. Der findes ikke noget bedre end en nem og hurtig opskrift, der bare smager fantastisk. Det er netop, hvad du får med denne opskrift, der nok er en af de nemmeste, jeg har lavet.
Du skal stort set bare røre alle ingredienserne sammen og bage dem en smule, og så har du de lækreste blåbærmuffins.

Man kan både bruge friske og frosne blåbær til denne opskrift. Jeg plejer at bruge de frosne blåbær, da jeg for det meste har alle mulige slags bær gemt i fryseren. Bærrene behøver ikke at være tøet op, de kan sagtens bruges direkte fra frost.
Kagerne kan spises, som de er, eller de kan dekoreres med en topping, når de er helt afkølede. En helt klassisk smørcreme med vaniljesmag vil passe rigtig godt til. Find opskriften her og tilsæt blot en tsk. vaniljesukker sammen med flormelis. En halv portion smørcreme passer fint til de 12 muffins.

Blåbærmuffins
Lækre svampede blåbærmuffins, der passer til enhver begivenhed. Tilføj evt. 1/2 portion vaniljesmørcreme.
Det skal du bruge
- 200 g hvedemel
- 120 g sukker
- 1 tsk. bagepulver
- 1 tsk. vaniljesukker
- 1/4 tsk. salt
- 1 dl mælk
- 2 æg
- 150 g smør
- 200 g blåbær
Sådan gør du
-
Stil æg, mælk og smør på køkkenbordet minimum en halv time inden bagning, så det får stuetemperatur.
-
Sigt alle tørre ingredienser i en stor skål.
-
Tilsæt mælk, æg og smør og rør indtil dejen er ensartet.
-
Drys lidt mel udover halvdelen af blåbærrene og vend dem forsigtigt i dejen. Melet hjælper blåbærrene med at hænge fast i dejen, så de ikke synker til bunds.
-
Fordel dejen i de 12 muffinsforme og fordel de sidste blåbær på toppen og tryk dem let ned i dejen.
-
Bag kagerne i ca. 20 min. ved 200 grader alm. ovn.
TIP
Server dem som de er eller tilføj topping som fx vaniljesmørcreme.



Rigtig god bagelyst!
Er de stadig gode hvis de fryses ned? Og skal man i så fald opvarme dem eller bare tø dem op?
Hej Josephine
Jeg har prøvet at fryse dem, og det kan man godt. Dog kan de godt blive lidt smaskede af at være i fryseren, men det kunne måske hjælpe at varme dem igen. I så fald ville jeg tø dem helt op og så prøve at give dem 5-10 minutter i ovnen.
/Josefine
Hold da op, hvor blev de lækre! Lavede dem med vaniljesmørcreme, og de blev så luftige og gode. Tak for en skøn opskrift!
Pingback: Nemme og lækre rabarbermuffins med marengs - fines.dk
De er lækre!
Jeg har blåbær og hindbær der var sure til at spise almindeligt, så fandt jeg din opskrift og den er god! Tror det er lige meget hvilke bær man bruger, kagedejen er rigtig god. Jeg kom en chokolade ‘knap’ i hvert hindbær i håb om at det hjalp på surheden. Det gjorde det.
Tak for opskriften.
Tusind tak Mai-Britt! Det er jeg virkelig glad for at høre 🙂
Ja, du kan sagtens udskifte med andre bær – det lyder også virkelig lækkert med hindbær og blåbær-kombi!
/Josefine