Rabarbermuffins med marengs

Rabarbermuffins med marengs

Smagen af rabarber er bare smagen af sommer for mig og med denne opskrift på rabarbermuffins med marengs, får man bare de lækreste svampede muffins.

Egentlig har jeg bare kopieret min opskrift på blåbærmuffins og udskiftet blåbær med rabarber, da jeg havde en masse rabarber, jeg skulle bruge. Men man kan sikkert bruge andre forskellige frugter og bær til disse muffins. Du kan finde opskriften på blåbærmuffins her.

Opskriften er super nem at lave og tager heller ikke lang tid, så man kan hurtigt få en lækker kage, hvis man får uventede gæster.

Rabarbermuffins

Der kan både bruges friske og frosne rabarber til disse rabarbermuffins. Hvis du har meget syrlige rabarber, og gerne vil have en sødere kage, så kan du råsylte dem inden de kommes i kagen.

Det gør du ved at komme rabarber i en skål sammen med 100 gram sukker. Vend det godt rundt og lad det trække et par timer eller natten over. Sigt væden fra og brug de råsyltede rabarber i kagen.

TIP
Har du ikke en gasbrænder, kan du bruge grill-funktionen i ovnen til at lave næsten samme effekt.

Hold dog godt øje med kagerne, da marengsen hurtigt kan få for meget. De skal have høj varme i kort tid for at få den brune kulør uden at marengsen bliver helt bagt.

Rabarbermuffins med marengs

Lækre svampede rabarbermuffins med marengs, der er super nemme at lave.

Ret Bagværk, Dessert
Keyword Muffins
Forb. tid 40 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 1 time
Antal 12 stk.

Det skal du bruge

Rabarbermuffins

  • 200 g rabarber
  • 200 g hvedemel
  • 120 g sukker
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1/4 tsk. salt
  • 2 æg
  • 1 dl sødmælk
  • 150 g smør

Marengs

  • 100 g æggehvider
  • 200 g flormelis

Sådan gør du

Rabarbermuffins

  1. Stil æg, mælk og smør på køkkenbordet minimum en halv time inden bagning, så det får stuetemperatur.
  2. Skær rabarberne i mindre stykker på ca. 1 cm.

  3. Sigt alle tørre ingredienser i en stor skål.

  4. Tilsæt mælk, æg og smør og rør indtil dejen er ensartet.
  5. Drys lidt mel over halvdelen af rabarberne og vend dem forsigtigt i dejen. Melet hjælper rabarberne med at hænge fast i dejen, så de ikke synker til bunds.

  6. Fordel dejen i de 12 muffinsforme og fordel de sidste rabarberstykker på toppen og tryk dem let ned i dejen.

  7. Bag kagerne i ca. 20 min. ved 200 grader alm. ovn. Lad kagerne køle helt af.

Marengs

  1. Sigt flormelis i en metalskål og tilsæt æggehvider.

  2. Kom skålen over et vandbad og pisk ved lav hastighed. Det er vigtigt, at skålen ikke rører vandet, men at den blot bliver opvarmet af dampene fra det varme vand, som ikke skal koge.

  3. Tag skålen af varmen lige når marengsen når 50 grader, og bliv ved med at piske indtil marengsen er blevet stiv (tager ca. 10-15 min.).

  4. Kom den færdige marengs i en sprøjtepose med en stor stjernetyl og dekorer de afkølede rabarbermuffins.

  5. Brug en gasbrænder til at brænde kanten på marengstoppingen.

Server de færdige rabarbermuffins med marengs med det samme.

Rabarbermuffins

TIP
Har du marengs i overskud, så kan du nemt lave marengskys af resterne. Se hvordan her: www.fines.dk/marengskys