Kryddermuffins med cream cheese frosting

Kryddermuffins med cream cheese frosting

Jeg fik sådan lyst til at bage nogle muffins med masser af de klassiske julekrydderier som nelliker, kanel og kardemomme. Det kom der disse lækre kryddermuffins ud af, og så er de blevet toppet med en syrlig cream cheese frosting på toppen, som passer virkelig godt til!

Hvis du vil have mere inspiration til forskellige julekager, kan du se alle mine opskrifter til julen her:

Julekager

Hvordan får man en helt hvid frosting?

Cream cheese frostingen kan godt have en lidt gul tone, og det er ikke særlig lækkert, hvis man gerne vil have frostingen skal være hvid som sne. Men det kan man heldigvis løse ved at tilsætte en mikrodråbe lilla farve. Jeg dypper en tandstik i lilla pastafarve, og så tilsætter jeg kun lige spidsen af tandstikken i frostingen og rører godt rundt. Jeg gentager processen, indtil jeg synes, at den er tilpas hvid. Men pas endelig på ikke at tilsætte for meget lilla farve.

Krymmel / pynt

Jeg har pyntet kryddermuffinsene med juledrys fra Tørsleffs, som blandt andet kan fås i Netto. Man kan sagtens pynte med andet slags krymmel, hvis man ikke lige kan finde denne.

Kryddermuffins med cream cheese frosting - Julemuffins

Holdbarhed

De færdige kryddermuffins kan sagtens gemmes et par dage på køkkenbordet i en frysepose, men de er klart bedst på dag 1, hvor de er super luftige og smagfulde.

Opskriften passer til 18 muffins. Hvis der kommer mere højde på cream cheesen, så skal der laves en større portion af denne.

Fryseegnet

Du kan sagtens fryse disse kryddermuffins. Bare pak dem godt ind og opbevar dem i en tætlukket pose i fryseren i 1-2 måneder.

Kryddermuffins med frosting

Ret Bagværk
Keyword Jul
Forb. tid 40 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 1 time
Antal 18 muffins

Det skal du bruge

Kryddermuffins

  • 175 g smør (stuetemperatur)
  • 150 g brun farin
  • 50 g sukker
  • 1 æg
  • 250 g hvedemel
  • 1 tsk. natron
  • 1 tsk. stødt allehånde
  • 1 tsk. stødt nellike
  • 2 tsk. kanel
  • 2 tsk. kardemomme
  • 2 dl sødmælk

Cream cheese frosting

  • 150 g smør (stuetemperatur)
  • 170 g flormelis
  • 200 g Philadelphia smøreost (ikke light)
  • 1 mikrodråbe lilla farve (kan udelades)

Sådan gør du

Kryddermuffins

  1. Pisk smør, farin og sukker lyst og luftigt. Det tager ca. 10 minutter.

  2. Tilsæt ægget og rør godt.

  3. Bland alle de tørre ingredienser godt sammen (mel, natron, stødt nellike, stødt allehånde, kanel og kardemomme)

  4. Tilsæt skiftevis mælk og de tørre ingredienser til smør-blandingen.

  5. Når dejen er helt ensartet fordeles den i 18 muffinforme.

  6. Bag kagerne ved 160 g. varmluft i 15-20 minutter.

Cream cheese frosting

  1. Pisk smør og flormelis lyst og luftigt.

  2. Tilsæt smøreosten og pisk indtil frostingen er godt blandet.

  3. Tilsæt en mikrodråbe lilla farve, for at gøre smørcremen mere hvid end gul.

  4. Kom frostingen i en sprøjtepose med en stor stjernetyl i og dekorer de afkølede muffins.

Rigtig god bagelyst!

Julemuffins – nem opskrift på kryddermuffins

Jeg elsker at se jeres billeder på de sociale medier, og du er velkommen til at bruge hashtagget #finesdk på Instagram til dine kreationer med mine opskrifter eller dele dine billeder på facebooksiden fines.dk.