En klassisk opskrift på blåbærmousse går man sjældent galt i byen med. Det er en af de mousse-opskrifter, som jeg har lavet rigtig mange gange, da den bare er god i virkelig mange forskellige kombinationer.
Denne opskrift er frisk og syrlig, så den er god at kombinere både med hvid og mørk chokolade (enten mousser eller bunde). Blåbærmoussen er også oplagt at bruge sammen med en limemousse, som giver et frisk spil til blåbærrene.
Jeg har valgt at kombinere moussen med bananbunde fra denne opskrift samt friske blåbær og en klat flødeskum på toppen.
Denne blåbærmousse er endnu en grundopskrift, som du kan gemme til din opskriftssamling. Jeg kommer nemlig løbende til at lægge grundopskrifter ud, som kan bruges til desserter og kager. Se nogle af mine andre grundopskrifter her:
Anvendelse af blåbærmoussen
Blåbærmoussen kan enten bruges alene eller i kombination med andre elementer og smage. Herunder har jeg listet nogle af de opskrifter, som vil passe godt sammen med blåbærmousse:
- Chokoladebunde (find opskriften her)
- Lagkagebunde med banan (find opskriften her)
- Lyse lagkagebunde (find opskriften her)
- Mazarinbund (fra denne opskrift)
- Nøddebund (find opskriften her)
- Hvid chokolademousse (find opskriften her)
- Hyldeblomstmousse (fra denne opskrift)
- Limemousse (find opskriften her)
Jeg har testet moussens anvendelsesmuligheder, og moussen egner sig især til følgende:
- Som lag i en lagkage
- Moussekager støbt i silikoneforme
- Portionsanrettet mousse f.eks. i høje glas
Jeg plejer altid at bruge frosne blåbær, men man kan sagtens anvende friske blåbær til denne opskrift. Jeg har tidligere brugt blåbærmoussen til denne blåbærmoussekage med kiksebund, som virkelig også kan anbefales!
Kan blåbærmoussen fryses?
Ja, blåbærmoussen kan sagtens fryses. Så skal du f.eks. lave en moussekage, der skal overtrækkes med glaze, så kan du sagtens bruge denne mousse til at støbe i en silikoneform og sætte på frys.
Blåbærmousse
Opskriften giver to lag i en lagkage eller nok til 10 små individuelle kager på ca. 7 cm i diameter og 4 cm høj.
Kagen er kombineret med en banankagebund (find opskriften her) og en klat flødeskum på toppen.
Det skal du bruge
- 5,5 blade husblas
- 375 g blåbær (friske eller frosne)
- 3 spsk. sukker
- 1,5 spsk. citronsaft
- 1,5 tsk vaniljesukker
- 5 dl piskefløde
- 1,5 dl creme fraiche
Sådan gør du
-
Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min.
-
Giv blåbær, sukker, citronsaft og vaniljesukker et opkog i en gryde på medium varme.
-
Blend blåbærmassen med en stavblender og pres massen igennem en sigte, så skindet sigtes fra.
-
Hæld massen tilbage i gryden og varm i et par minutter ved svag varme. Tag gryden af varmen.
-
Vrid overskydende vand fra husblassen og tilsæt i blåbærmassen. Lad det køle lidt af.
-
Pisk fløden til let skum, tilsæt creme fraiche og pisk igen.
-
Vend flødeskummet i den håndvarme blåbærmasse. Start med at komme et par skefulde flødeskum i blåbærmassen og bland godt. Vend derefter resten af flødeskummet i blåbærmassen. Du skal røre så lidt som muligt, så luften ikke slås ud af flødeskummet.
-
Nu er moussen klar til brug.
Rigtig god bagelyst!
For syrlig og for meget skum.
Hej Jan
Øv, det er jeg ked af at høre.
/Josefine