Skovbærmousse

Skovbærmousse

Her får du opskriften på en lækker skovbærmousse. Men hvad er skovbær egentlig? Skovbær er en fælles betegnelse for forskellige bær, som man kan finde i skoven. En skovbær-blanding kan derfor indeholde bær som blåbær, brombær, hindbær, jordbær, ribs og solbær. Skovbær giver en dejlig intens bærsmag, som fungerer rigtig godt i det søde køkken.

Du kan enten vælge at købe en pose i supermarkedet, som hedder skovbær, eller du kan lave din egen mix, hvis du har mange bærrester i fryseren.

Jeg har valgt at kombinere moussen med mazarinbunden fra denne opskrift samt friske blandede bær på toppen.

Denne skovbærmousse er endnu en grundopskrift, som du kan gemme til din opskriftssamling. Jeg lægger nemlig løbende grundopskrifter ud, som kan bruges til desserter og kager. Se nogle af mine andre grundopskrifter her:

Mousser og cremer

Kagebunde

Anvendelse af skovbærmoussen

Skovbærmoussen kan enten bruges alene eller i kombination med andre elementer. Især kombinationen af skovbær og mørk chokolade går man sjældent galt i byen med. Herunder har jeg listet nogle af de opskrifter, som vil passe godt sammen med skovbærmoussen: 

Jeg har testet moussens anvendelsesmuligheder, og moussen egner sig især til følgende:

  • Som lag i en lagkage
  • Moussekager støbt i silikoneforme
  • Portionsanrettet mousse f.eks. i høje glas

Kan skovbærmoussen fryses?

Ja, skovbærmoussen kan sagtens fryses. Så skal du f.eks. lave en moussekage, der skal overtrækkes med glaze, så kan du sagtens bruge denne mousse til at støbe i en silikoneform og sætte på frys.

Skovbærmousse

Opskriften rækker til at dekorere 14 muffins eller til 2 lag i en lagkage.

Ret Dessert
Keyword Grundopskrift
Forb. tid 45 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 1 time
Antal 2 lag i en 24 cm kage

Det skal du bruge

  • 6 blade husblas
  • 500 g frosne skovbær
  • 120 g sukker
  • 5 dl piskefløde
  • Rød pastafarve valgfrit

Sådan gør du

  1. Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 minutter.
  2. Giv skovbærrene og sukker et kort opkog. Tag gryden af varmen, tilsæt husblas og rør godt rundt.

  3. Hæld bærpuréen gennem en sigte for at si kernerne fra. Tilsæt evt. farve og lad puréen køle ned til ca. 40 grader. Den skal være lunken, men ikke varm.
  4. Pisk fløden luftig. Den må ikke være for stiv, men den skal være fast nok til at lave bløde toppe.

  5. Vend flødeskum i bærpuréen og så er moussen klar til brug.

Moussekager

Skal du lave moussekager med skovbærmoussen, så kan den hældes direkte i formen og sættes på frys med det samme. 

Lagkage

Skal moussen bruges som lag i en lagkage, så kan den hældes i en bagering med en lagkagebund nederst med det samme. Opskriften rækker til to lag i en lagkage på 24 cm. Moussen skal gerne hvile på køl i 6-8 timer (og gerne natten over) for at sætte sig.

Skovbærmousse i dessertglas

Du kan også bruge moussen helt alene i et fint glas eventuelt pyntet med lidt friske bær, hakkede nødder og hvid chokolade. Her vil jeg anbefale ikke at piske flødeskummet for stift, så du får en mere flydende mousse, som kan få tid til at sætte sig i glasset. 

Rigtig god bagelyst!