En klassisk limemousse går man aldrig galt i byen med. I hvert fald ikke, hvis man er til et lidt syrligt tvist. Du kan bruge limemoussen i mange forskellige kombinationer. Jeg synes især den passer godt sammen med følgende:
- Hindbær
- Hyldeblomst
- Hvid chokolade
- Jordbær
- Lakrids
Opskriften passer til et lag i en lagkage på 20-24 cm i diameter. Limemoussen er oplagt at bruge som lag i en lagkage eller til at lave som moussekage, som skal overtrækkes med glaze.
Her har jeg brugt limemoussen ovenpå en kiksebund og har dekoreret kagen med lidt lime og blade fra citronmelisse. Opskriften på kiksebunden er fra min opskrift på blåbærmoussekage (find opskriften her).
Hvis du bruger limemoussen som lag i en lagkage, er det vigtigt at kagen får tid til at sætte sig og stivne, så man kan få et flot snit på kagen. Jeg plejer at stille mine kager på køl i 6-8 timer, og for det meste laver jeg kagerne om aftenen, så de kan sætte sig om natten.
Hvis moussen skal støbes i en silikoneform, så er det også vigtigt at kagen får tid til at sætte sig. Dog skal kagen på frys i stedet for, da man ellers ikke kan få kagen ud af formen. Hvis det er en hel kage, plejer jeg at sætte den på frys ca. 8 timer, men hvis det er små kager, kan de nøjes med mindre.
Efter opskriften kan du få inspiration til, hvilke opskrifter du kan kombinere med limemoussen.
Limemousse
Her får du opskriften på en syrlig og frisk limemousse. Opskriften giver til et lag i en lagkage på 20-24 cm.
Det skal du bruge
- 3 blade husblas
- 200 g piskefløde
- 150 g creme fraiche 18%
- 100 g sukker
- 1 tsk. fintreven limeskal
- 1/2 dl limesaft (ca. 2 limefrugter)
Sådan gør du
-
Sæt husblassen i blød i koldt vandt i ca. 10 minutter.
-
Pisk creme fraiche og sukker i omkring 5 minutter indtil al sukkeret er opløst.
-
Pisk fløden let. Den må ikke piskes helt stiv.
-
Lun limesaft og skal i en lille gryde. Tag gryden af varmen når det begynder at dampe – så er det lige under kogepunktet. Tilsæt straks husblas og rør godt rundt indtil det er helt smeltet.
-
Tilsæt et par skefulde af creme fraichen i limesaften og bland godt. Hæld nu limesaften over i resten af creme fraichen og bland godt.
-
Vend flødeskummet i creme fraiche-blandingen, og hæld moussen i en silikoneform eller på en lagkagebund med en bagering rundtom.
-
Lad kagen hvile på køl eller frys i ca. 8 timer og gerne natten over.
Inspiration
Her kan du få inspiration til, hvilke opskrifter du kan kombinere med limemoussen:
- Lav en lagkage med et lag hindbærmousse og et lag limemousse kombineret med lyse lagkagebunde.
- Lav en moussekage med en kiksebund med lakrids og et lag limemousse ovenpå. Dekorer med lakridspulver eller revet hvid chokolade.
- Lav en moussekage støbt i en silikoneform med limemousse og en nøddebund. Overtræk kagen med limegrøn mirror glaze.
- Lav små kager til minitapas. For eksempel disse små kager med mørdejsbund og marengs eller denne lille kage med hvid chokolademousse og dekoreret med forglemmigej.
Rigtig god bagelyst!
Pingback: Smagskombinationer til desserter og kager - fines.dk
Pingback: Marmoreret smørcreme kage - Se den fulde guide her - fines.dk
Når du fryser ned, hvor lang tid før tager du den så op?
Jeg har lavet mini lemonmousse i muffinsforme og smidt i fryseren. De bliver “kun” pyntet med hindbær coulis når de skal serveres.
Hej Pia!
Når det er små kager i muffinforme, så vil jeg tage dem op senest et par timer før de skal spises. Og så plejer jeg lige at lade kagerne stå på køkkenbordet i en halv times tid inden servering, så de ikke er iskolde 🙂
/Josefine