Her får du opskriften på en lækker, klassisk brombærmousse. Den er super nem at lave og tager ikke særlig lang tid at bikse sammen. Den får desuden en helt fantastisk lyserød farve. Man skulle jo næsten tro, at der var tilsat farve til denne mousse, men den er skam helt naturlig.
Denne brombærmousse er endnu en grundopskrift, som du kan gemme til din opskriftssamling. Jeg har løbende lagt grundopskrifter ud, som kan bruges til desserter og kager. Se nogle af mine andre grundopskrifter her:
Anvendelse af moussen
Jeg har testet nogle af brombærmoussens anvendelsesmuligheder, og moussen egner sig især til følgende:
- Som lag i en lagkage
- Moussekager støbt i silikoneforme
- Portionsanrettet mousse f.eks. i høje glas
Jeg har endnu ikke fået testet, om moussen egner sig til at sprøjte på f.eks. cupcakes, men jeg opdaterer opskriften, når jeg får det testet. Hvis du selv prøver det af, må du endelig dele dine erfaringer i kommentarfeltet, så andre kan få glæde af svaret.
Anbefalinger til smagskombinationer
Brombærmoussen kan enten bruges alene eller i kombination med andre elementer. Herunder har jeg listet nogle af de opskrifter, som vil passe godt sammen med brombærmoussen:
- Chokoladebunde (find opskriften her)
- Lyse lagkagebunde (find opskrift her)
- Nøddebund (find opskriften her)
- Lemon Meringue Cupcakes (find opskriften her)
- Nutellamuffins (find opskriften her)
- Chokolademuffins (find opskriften her)
- Vaniljemuffins (find opskriften her)
Jeg har valgt at kombinere brombærmoussen med en mørk chokoladeganache og mazarinbund. Chokoladeganachen er fra denne opskrift (jeg har brugt samme mængde), og mazarinbunden er fra denne opskrift, hvor jeg har undladt at tilføje rabarber og skåret bunden over i to og brugt den ene bund. De små chokolade-rosetter på toppen af kagen er en mørk chokolademousse fra denne opskrift, som er sprøjtet på kagen med en stor stjernetyl. Kagen er desuden lavet i en rund kagering på ca. 20 cm i diameter med kageplast i kanten for at få en fin lige kant.
Er du stadig i tvivl om, hvad der passer godt sammen med brombær? Så tag et kig på mit opslag med forslag til smagskombinationer til desserter og kager. Du finder opslaget her.
Brombærmoussen er fryseegnet og kan derfor sagtens klare en tur i fryseren.
Brombærmousse
Det skal du bruge
- 2,5 blade husblas
- 250 g brombær
- 60 g sukker
- 1 tsk. vaniljesukker
- 1 spsk. citronsaft
- 2,5 dl fløde
Sådan gør du
-
Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 minutter.
-
Giv brombær, sukker, vaniljesukker og citronsaft et opkog og stavblend så der ikke er flere hele bær.
-
Kom bærpuréen gennem en sigte, så kernerne sigtes fra.
-
Lun puréen igen, hvis den er blevet kold. Tag gryden af varmen så snart det koger. Tilsæt husblas til puréen, og rør godt rundt indtil den er smeltet. Lad den køle ned til ca. 40 grader. Den skal være lunken, men ikke varm.
-
Pisk fløden luftig. Den må ikke være for stiv, hvis den skal hældes direkte i en form.
-
Vend flødeskummet i bærpuréen og så er moussen klar til brug.
Moussekager
Skal du lave moussekager med brombærmousse, så kan de hældes direkte i formen og sættes på frys med det samme.
Lagkage
Skal moussen bruges som lag i en lagkage, så kan den hældes i en bagering med en lagkagebund nederst med det samme. Opskriften rækker til et lag i en lagkage på ca. 24 cm.
Brombærmousse i dessertglas
Du kan også bruge moussen helt alene i et fint glas eventuelt pyntet med lidt friske bær, hakkede nødder og hvid chokolade. Her vil jeg anbefale ikke at piske flødeskummet for stift, så du får en mere flydende mousse, som er nemmere at fylde i glas.
Rigtig god bagelyst!
Jeg elsker at se jeres billeder på de sociale medier, og du er velkommen til at bruge hashtagget #finesdk på Instagram til dine kreationer med mine opskrifter eller dele dine billeder på facebooksiden fines.dk.