Du behøver ikke lede længere. For her er opskriften på de lækreste svampede faste vaniljemuffins. Og så er de tilmed nemme at lave. Vaniljemuffins kan bruges i utallige kombinationer. Jeg vil vove at påstå, at man kan kombinere næsten alle smage med disse enkle vaniljemuffins.
Bærmousser er selvfølgelig et oplagt valg at kombinere med vanilje. Prøv for eksempel en af nedenstående opskrifter:
Men også andre mousser fungerer godt med vaniljemuffins:
…og mange mange flere.
Man kan også udhule midten og fylde en sauce i. Det kunne være en flydende chokoladesovs eller karamelsauce.
Da muffins er små kager, skal der ikke mange minutter til, for at de får for meget, som gør dem tørre og kedelige. Hold derfor godt øje med dem, når de nærmer sig 20 minutter og tjek løbende med en kødnål, om der hænger dej fast på. Tag straks kagerne ud, når der ikke længere hænger dej fast.
Lad kagerne køle af et par minutter i muffinformen og tag dem herefter ud af formen, da den stadig er varm, og vil give kagerne yderligere varme, så de risikerer at få for meget varme.
TIP:
Hvis æggene er for kolde, vil dejen skille og blive grynet. Hvis dette sker, kan man stille skålen ned i en balje med varmt vand (ikke kogende), og piske godt indtil massen er samlet igen. Du skal piske hele tiden mens skålen står i vandbadet ellers risikerer smørret at smelte.
Da vanilje-smagen er det bærende element i disse muffins, er det vigtigt at bruge en vanilje af god kvalitet, som kan give en god smag til disse vaniljemuffins.
Vaniljemuffins
Det skal du bruge
- 150 g smør (stuetemperatur)
- 150 g sukker
- 2 tsk. vaniljepasta eller kornene fra en tyk vaniljestang
- 2 æg
- 200 g hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- 1/4 tsk. salt
- 1 dl sødmælk
- 1 tsk. smagsneutral olie
Sådan gør du
-
Pisk smør, sukker og vanilje indtil det er lyst og luftigt.
-
Tilsæt æggene et ad gangen og rør blandingen indtil det lige er ensartet inden det næste æg kommer i.
-
Bland mel, bagepulver og salt sammen i en skål og bland godt.
-
Vend melet i smørblandingen ad 3 omgange.
-
Tilsæt til sidst mælk og olie og rør rundt indtil det er blandet helt sammen.
-
Hæld dejen i 12 muffinforme og bag kagerne i ca. 22 minutter ved 180 grader alm. ovn.
Smagsvariationer
Opskriften er inspireret af min opskrift på blåbærmuffins, som jeg også kan anbefale, hvis du gerne vi have en lækker muffin med bær i. Du finder opskriften her.
Du kan sagtens tilføje andre smage til disse muffins. Man kan tilføre lakridspulver, revet appelsin-, lime eller citronskal, chokoladestykker og meget mere.
Herunder har jeg toppet de enkle vaniljemuffins med en lækker hvid chokolademousse. Jeg havde tilsat 6 tsk. lakridspulver til muffinopskriften, som gav et godt modspil til den hvide chokolademousse. Mængden af lakridspulver afhænger af, hvor kraftig en lakridspulver man bruger.
Rigtig god bagelyst!
Jeg elsker at se jeres billeder på de sociale medier, og du er velkommen til at bruge hashtagget #finesdk på Instagram til dine kreationer med mine opskrifter eller dele dine billeder på facebooksiden fines.dk.
Pingback: Hvid chokoladesmørcreme opskrift - NEM OG LÆKKER - fines.dk
De er nemme og vildt lækre 🙂 Også med blå frugtfarve og rød glasur (til Spiderman muffins)
Kan de fryses eller bages flere dage før brug?
Hej Vivian
Jeg har faktisk ikke prøvet at fryse dem, men det er jeg ret sikker på, at man kan 🙂 Det plejer ikke at være noget problem at fryse denne slags bagværk.
Jeg vil ikke anbefale at lave dem længe før de skal bruges, da de er bedst jo friskere de er.
/Josefine
Kan de fryses og kan de laves nogle dage før tid?
Hvor meget af den hvide chokolademousse ville du personligt lave til en dobbelt portion af dine muffins?
Hej Mathilde
Jeg beklager mit sene svar. Det kommer jo lidt an på, hvor meget chokolademousse du regner med at komme ovenpå hver muffin, men jeg tror jeg ville lave en dobbelt portion 🙂
/Josefine