En lækker karamelsauce kan næsten altid pifte en dessert op. Brug den på pandekager, is, cheesecakes og meget mere.
Jeg elsker karamel, og det er slet ikke så svært eller tidskrævende at lave den selv. Så nu er der ingen undskyldninger, for den hjemmelavede karamelsauce smager så meget bedre end det man kan købe i butikkerne.
Det er vigtigt at saucen får lov til at sætte sig, da den vil være meget flydende, lige når den er lavet. Får den lov til at stå i køleskabetover natten, så får den en tykkere og mere fast konsistens.
Karamelsauce
Karamelsaucen kan sagtens bruges med det samme, men den har bedst af at stå på køl til næste dag for at få en tykkere konsistens.
Det skal du bruge
- 100 g sukker
- 3 spsk. vand ca. 45 ml
- 115 g fløde
- 1 tsk. vaniljeekstrakt
- 1/2 tsk. salt
Sådan gør du
-
Før du går i gang med karamelsaucen, så start med at veje fløden og vaniljeekstrakten af i en kande, så du nemt kan hælde den i karamellen senere. Stil fløden på køkkenbordet, da karamellen har lettere ved at klumpe, hvis fløden er iskold.
-
Placer også et sammenlagt viskestykke på køkkenbordet inden du går i gang, så du kan stille den varme gryde på den, så gryden ikke glider.
-
Smelt sukker sammen med vandet i en gryde ved medium varme i 10-15 min. Du må endelig ikke røre i sukkermassen endnu.
-
Når det begynder at få farve som rav, så tag gryden af varmen og sæt den på viskestykket.
-
Hæld nu fløden i karamellen i en tynd stråle, mens du rører rundt. Bliv ved med at røre indtil det ikke bobler mere. Hvis det begynder at klumpe, så er fløden tilsat for hurtigt. Hæld karamellen igennem en sigte, for at sikre, at fjerne eventuelle klumper.
-
Tilsæt salt til sidst og stil karamelsaucen på køl til dagen efter.
Her er der godt gang i sukker og vand, som er ved at få farve. Sukkerlagen skal ende med at få en flot ravfarve.
Sådan skal sukkermassen se ud, lige inden fløden hældes i:
Karamelsaucen kan holde sig i et par uger i køleskabet i en lufttæt beholder.
TIP:
Brug karamelsaucen til en nem brownie trifli (find opskriften her).
Pingback: Brownie trifli med hjemmelavet karamelsauce - fines.dk
Pingback: Amerikanske pandekager, der er velegnet til brunch - fines.dk
Kan den så varmes op igen næste dag ?
Hej Nicoline
Ja, det kan den sagtens.
/Josefine
Pingback: Smagskombinationer til desserter og kager - fines.dk
Pingback: Nytårskage med pistacie, chokoladeganache og mazarin - fines.dk
Skal der ikke noget smør i ?
Hej! Nej der skal ikke smør i denne opskrift 🙂
/Josefine
God og simpel opskrift, folk plejer at være vild med den også selvom jeg bruger lidt vaniljesukker i stedet for vanilje ekstrakt 👍