Karameltærter med chokoladeganache

Karameltærter med chokoladeganache

Jeg er blevet ret vild med at lave tærter – og specielt små tærter, der næsten kan tages i en mundfuld. Derudover er det ikke nogen hemmelighed, at jeg har en svaghed for karamel og chokolade. Og med kombinationen af disse to – ja så går det altså sjældent galt. Disse karameltærter har en lækker sprød bund, en blød karamel i midten og er toppet med en dejlig tung chokoladeganache.

Tærterne skal laves i tre trin, som er beskrevet herunder. Først laver du tærtebundende, og dem kan du allerede lave dagen før, da de skal køle af, inden du kan komme karamel og chokolade i. Opskriften giver 16 små karameltærter, men du kan også vælge at lave en stor tærte med denne opskrift i stedet for.

Det skal du bruge

Black line

Tærtebunde
115 g smør
50 g sukker
190 g hvedemel

Karamel
115 g sukker
3 spsk. vand
120 g lun piskefløde
2 spsk. smør
1 tsk. salt
1 tsk. vanilje

Chokoladeganache
200 g mørk chokolade
200 g fløde
Valgfri pynt: f.eks. krymmel, hakkede nødder, frysetørret hindbær eller salt

 

Sådan gør du

Black line

Tærtebunde

  1. Smelt smørret i en gryde over lav varme, og hæld derefter sukker i.
  2. Når sukkeret er opløst, hældes blandingen i en skål og blandes med melet.
  3. Den smuldrede masse deles op i 16 lige store dele og presses ud i 16 små tærteforme.
  4. Bag bundene ved 175 grader i ca. 15 min. til de er blevet gyldne.
  5. Lad kagerne køle helt af, før du går videre til næste punkt.

Karamel
  

  1. Smelt sukker og vand over medium varme til det bliver gyldent.
  2. Tag massen af varmen, tilsæt smør og pisk massen sammen. Tilsæt fløde, vanilje og salt lige bagefter.
  3. Pisk karamellen over lav varme indtil den er glat og ensartet.
  4. Lad karamellen køle af i ca. 15 min., inden du hælder den i de små tærteforme.
  5. Lad karamellen sætte sig minimum 30 min. i køleskabet, før du går videre med næste punkt.


Chokoladeganache

  1. Hak den mørke chokolade fint.
  2. Varm fløden op til til det koger, og hæld det straks over den hakkede chokolade.
  3. Rør i chokolademassen indtil chokoladen er smeltet og massen er helt ensartet.
  4. Hæld chokoladeganachen over karameltærterne og drys med valgfri pynt. Jeg plejer at toppe tærterne med salt, da det giver en rigtig god smag.
  5. Lad tærterne sætte sig i køleskabet i et par timer, og så er de klar til servering.

 

 

Del