Hyldeblomstmousse kage

Hyldeblomstmousse

Hyldeblomst er for mig essensen af sol og sommer, og med denne opskrift får du en frisk og let syrlig hyldeblomstmousse, der er nem at lave. Opskriften har jeg tidligere brugt i andre af mine kager, så den er ikke helt ny, men den fortjente sin egen side.

Jeg har blandt andet brugt hyldeblomstmoussen i kombination med mazarinbunde og rabarberkompot. Du kan finde opskriften på kagen her:

Sommerkage med hyldeblomst, rabarber og mazarin
Sommerkage med hyldeblomstmousse, rabarberkompot og mazarinbund

Hyldeblomstmousse kan enten bruges alene eller i kombination med andre elementer. Herunder har jeg listet de opskrifter, som vil passe godt sammen med hyldeblomstmoussen: 

Hyldeblomstmoussen er velegnet som fyld i en lagkage. I en lagkage vil hyldeblomstmoussen blandt andet passe rigtig godt sammen med:

– for bare at nævne et par stykker.

Moussen er også oplagt at bruge til moussekager støbt i silikoneforme, der skal overtrækkes med glaze. 

Hyldeblomstsaften

Jeg plejer at bruge hyldeblomstsaften fra Den gamle fabrik, da jeg synes, at den smager bedst.

I opskriften står der, at hyldeblomstsaften skal reduceres ved at koge den ind. Det gør at moussen får meget mere smag, uden at gå på kompromis med konsistensen. Hvis hyldeblomstsaften ikke koges ind, så kan man godt risikere, at moussen bliver for vandet. 

Hyldeblomstmousse

Hyldeblomstmoussen er velegnet som fyld i en lagkage eller til moussekager støbt i silikoneforme, der skal overtrækkes med glaze. 

Moussen er fryseegnet.

Ret Dessert
Keyword Grundopskrift, Mousse
Forb. tid 20 minutter
Hviletid 6 timer
Antal 1 lag i en lagkage

Det skal du bruge

  • 5 blade husblas
  • 3 dl koncentreret hyldeblomstsaft
  • 1/2 vaniljestang
  • 50 g sukker
  • 5 dl piskefløde

Sådan gør du

  1. Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 minutter.

  2. Kom hyldeblomstsaft, sukker og vanilje i en lille gryde, og lad det simre indtil saften er reduceret til ca. 2 dl. 

  3. Vrid husblassen fri for vand og tilsæt den varme hyldeblomst. Rør godt rundt. Stil til side for at køle af til ca. 35 grader.

  4. Pisk fløden til let skum. Det er vigtigt ikke at piske for meget. Vend et par skefulde af flødeskummet i hyldeblomstsaften og bland godt. Hæld derefter hyldeblomstsaften over i flødeskummet og vend forsigtigt rundt indtil det er helt blandet sammen.

Nu er hyldeblomstmoussen klar til brug og kan hældes i glas, silikoneforme, over eller i kager. Hvis du gerne vil have en lidt fastere mousse, så pisk flødeskummet mere stift, inden det vendes sammen med hyldeblomstsaften.  

TIP:
Har du mousse i overskud? Så fyld resten i små halvkugleforme og kom i fryseren, så har du til en dessert på et andet tidspunkt. 

På billedet er hyldeblomstmoussen kombineret med mazarinbund og rabarberkompot og er pyntet med friske bær og hyldeblomstskærme.

Rigtig god bagelyst!

Jeg elsker at se jeres billeder på de sociale medier, og du er velkommen til at bruge hashtagget #finesdk på Instagram til dine kreationer med mine opskrifter eller dele dine billeder på facebooksiden fines.dk.