Her får du opskriften på en lækker citroncheesecake med lakrids og hvid chokolade, som du kan lave helt uden at bruge en ovn.
Jeg fortsætter derfor med no-bake opskrifterne lidt endnu, selvom jeg har fået en ovn igen. De kan nemlig noget de ubagte kager, og jeg er blevet en ret stor fan af dem.
Jeg har tidligere udgivet en opskrift på en blåbærmoussekage, som længe har været min go-to opskrift, fordi den er så dejlig nem og hurtig at lave, og den kræver heller ingen ovn. Men jeg kan jo ikke blive ved med at bage den samme kage, så her er endnu en opskrift, der ikke kræver en ovn, og som også er let at lave.
Kagen er let og frisk med en sprød kiksebund med et strejf af lakrids. Lakridsen spiller godt sammen med den friske smag af citroncheesecake, hvor man lige kan ane smagen af den hvide chokolade.
TIP
Tilføj en portion lemon curd, som hældes ud over den færdige kage inden servering. Find opskriften her.
Det er bedst at lave kagen dagen før, den skal spises, da den skal have tid til at sætte sig. Opbevar eventuelle rester af kagen i køleskabet i op til to dage.
Kagen på billederne er kun 10 cm i diameter, men jeg har lavet opskriften herunder til en form på 20-24 cm. Hvis du ønsker at lave præcis den kage, som på billederne, skal du dividere ingredienserne herunder med 5 og lave kagen i en bagering på 10 cm.
Citroncheesecake med lakrids og hvid chokolade
Nem og lækker opskrift, som kan laves helt uden brug af ovn.
Det skal du bruge
Bund
- 200 g Digestive kiks
- 100 g smør
- 3 tsk. rålakridspulver
Fyld
- 7 bl. husblas
- 2 citroner
- 400 g Philadelphia flødeost (ikke light)
- 250 g sukker
- 400 g hvid chokolade
- 400 g piskefløde
Pynt
- Ca. 2 citroner
Sådan gør du
Bund
-
Knus kiksene enten i en blender eller kom dem i en frysepose og bank dem til krummer med en kagerulle.
-
Kom kiksekrummer og lakridspulver i en skål og bland godt.
-
Smelt smørret og bland sammen med krummerne.
-
Hæld krumme-massen i en springform på 20-24 cm, og tryk krummerne godt sammen med bunden af et glas eller med hænderne, så det bliver en fast bund.
-
Stil bunden på køl eller frys mens du laver næste del.
Fyld
-
Tag flødeosten ud af køleskabet, så det kan få stuetemperatur.
-
Udblød husblassen i koldt vand i ca. 10 minutter.
-
Pres citronerne og varm citronsaften op i en lille gryde eller i mikroovnen. Det skal ikke koge, men det må godt dampe lidt.
-
Tryk husblassen fri for vand og tilsæt i den varme citronsaft. Lad det køle en smule af.
-
Kom flødeost og sukker i en stor skål og pisk i ca. 5 minutter.
-
Smelt den hvide chokolade over vandbad og vend det i ostemassen.
-
Tilsæt den let afkølede citronsaft i ostemassen og vend sammen.
-
Pisk fløden til let skum og vend det i ostemassen.
Samling af kagen
-
Tag kiksebunden ud af køleskabet og for springformen med et stykke kageplast rundt i kanten. Det kan godt være lidt svært at få til at sidde fast, men jeg plejer at bruge papirklips til at holde kageplasten sammen i toppen, og så prøver jeg at trykke kageplasten let ned i bunden, for at holde den på plads.
-
Hæld ostefyldet ovenpå kiksebunden og stil kagen på køl i minimum 5 timer og gerne natten over, da kagen har brug for tid til at sætte sig.
Pynt
-
Skær citronerne i tynde halverede skiver, og dekorer kagen med skiverne i et cirkelformet mønster.
-
Server kagen kold direkte fra køleskabet.
TIP
Dekorer i stedet kagen med revet hvid chokolade eller lakridspulver drysset ud over kagen.
Er du blevet lige så vild med cheesecakes som mig? Så prøv også mine andre cheesecake-opskrifter. Fx denne Oreo cheesecake:
Eller en frisk jordbærcheesecake med Dulcey chokolade:
Rigtig god bagelyst!
Jeg elsker at se jeres billeder på de sociale medier, og du er velkommen til at bruge hashtagget #finesdk på Instagram til dine kreationer med mine opskrifter eller dele dine billeder på facebooksiden fines.dk.
Ser meget lækker ud og du har lavet en opskrift, der er då godt beskrevet, at jeg tror, jeg tør kaste mig ud i den en dag Kærlig hilsen Anne
Tusind tak Anne, det er jeg glad for at høre 🙂
/Josefine
Pingback: Smagskombinationer til desserter og kager - fines.dk
Hej Josefine!
Den ser vel nok lækker ud! Opskriften er bare lidt for stor til det jeg skal bruge den til. Tror du godt, at jeg kan halvere opskriften, men bruge samme springform, eller tror du det vil blive noget juks?
Kh. Sarrah
Hej Sarrah
Det kan du sagtens! Dog ville jeg ikke halvere ingredienserne til kiksebunden, men ellers tror jeg det bliver fint 🙂
/Josefine