Lemon Curd

Lemon Curd

Lemon Curd er en lettere syrlig creme, som smager helt fantastisk ovenpå brød og boller, men man kan også vælge at bruge den som ingrediens i kager. Cremen bruges blandt andet meget i england ovenpå nybagte scones. 

Det er faktisk super nemt at lave sin egen Lemon Curd, og det tager ikke særlig lang tid. Brug cremen ovenpå din ostemad, eller prøv at bruge den, når du laver kager. Du kan for eksempel prøve at lave lækre Lemon Meringue Cupcakes, hvor midten af kagen fyldes med Lemon Curd. Find opskriften på Lemon Meringue Cupcakes her.

 

Det skal du bruge

Black line
60 g smør
110 g sukker
Skal fra en citron
60 g citronsaft (1-2 citroner)
4 pasteuriserede æggeblommer

Sådan gør du

Black line

  • Smelt smørret over medium varme og tag gryden af varmen, når det er helt smeltet.
  • Pisk sukker, citronskal og -saft med det smeltede smør. Tilsæt æggeblommerne et ad gangen.
  • Sæt gryden tilbage på medium varme, og pisk indtil massen tykner. Det sker ved ca. 80°C.
  • Si massen og kom den færdige Lemon Curd på glas og køl af.

 

Lemon Curd

Lemon Curden kan holde ca. 2 måneder i køleskabet. Forlæng holdbarheden ved at opbevare den i et glas, der er skyllet med Atamon.

 

Del