Vi anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Mere information
Cookie-indstillingerne på dette websted er angivet til "Tillad Cookies" for, at give dig den bedst gennemgang og oplevelse af siderne. Hvis du fortsætter med at bruge webstedet uden at ændre dine Cookie indstillinger eller du klikker på "Accepter" nedenfor så samtykke du til dette.
Nem og lækker opskrift, som kan laves helt uden brug af ovn.
Knus kiksene enten i en blender eller kom dem i en frysepose og bank dem til krummer med en kagerulle.
Kom kiksekrummer og lakridspulver i en skål og bland godt.
Smelt smørret og bland sammen med krummerne.
Hæld krumme-massen i en springform på 20-24 cm, og tryk krummerne godt sammen med bunden af et glas eller med hænderne, så det bliver en fast bund.
Stil bunden på køl eller frys mens du laver næste del.
Tag flødeosten ud af køleskabet, så det kan få stuetemperatur.
Udblød husblassen i koldt vand i ca. 10 minutter.
Pres citronerne og varm citronsaften op i en lille gryde eller i mikroovnen. Det skal ikke koge, men det må godt dampe lidt.
Tryk husblassen fri for vand og tilsæt i den varme citronsaft. Lad det køle en smule af.
Kom flødeost og sukker i en stor skål og pisk i ca. 5 minutter.
Smelt den hvide chokolade over vandbad og vend det i ostemassen.
Tilsæt den let afkølede citronsaft i ostemassen og vend sammen.
Pisk fløden til let skum og vend det i ostemassen.
Tag kiksebunden ud af køleskabet og for springformen med et stykke kageplast rundt i kanten. Det kan godt være lidt svært at få til at sidde fast, men jeg plejer at bruge papirklips til at holde kageplasten sammen i toppen, og så prøver jeg at trykke kageplasten let ned i bunden, for at holde den på plads.
Hæld ostefyldet ovenpå kiksebunden og stil kagen på køl i minimum 5 timer og gerne natten over, da kagen har brug for tid til at sætte sig.
Skær citronerne i tynde halverede skiver, og dekorer kagen med skiverne i et cirkelformet mønster.
Server kagen kold direkte fra køleskabet.
https://fines.dk/citroncheesecake-med-lakrids-og-hvid-chokolade/