Chokoladekage med hindbærmousse er en af mine favoritkombinationer, og her får du en nem og lækker opskrift på den lækre kage.
Da jeg havde fødselsdag for nyligt, skulle jeg lave en nem kage til at tage med på arbejdet, som kunne laves aftenen før. Derfor skulle det ikke være de vilde eksperimenter, jeg skulle gå igang med.
Jeg endte med at lave en klassisk kombination af chokoladekage med hindbærmousse – som er en kombination, jeg aldrig bliver træt af.
Chokoladekagen er baseret på opskriften fra den populære “Black magic”-kage, og den kan sagtens laves et par dage før, du skal bruge den, da den holder sig dejlig svampet. Men hindbærmoussen vil jeg dog anbefale at lave tidligst dagen før.
Jeg kan godt lide at give hindbærmoussen en lille klat rød farve, for at give den en lidt stærkere farve, da den ellers bliver meget afdæmpet.
Kagen passer til ca. 12 personer.
Det skal du bruge
Chokoladekage
175 g mel
240 g sukker
60 g kakaopulver
1 tsk. natron
1/2 tsk bagepulver
1/2 tsk. salt
1/2 tsk. vaniljesukker
1 æg
1,25 dl kaffe (let afkølet)
1,25 dl mælk
0,6 dl olie
Hindbærmousse
500 g frosne hindbær
120 g sukker
5 dl piskefløde
6 blade husblas
Rød pastafarve (valgfrit)
Pynt
Spiselige blomster, f.eks. stedmoderblomster
Sådan gør du
Chokoladekage
- Tænd ovnen på 175 grader.
- Bland alle tørre ingredienser godt sammen i en skål og tilsæt de resterende ingredienser.
- Pisk dejen i et par minutter på lav hastighed.
- Kom bagepapir i bunden af en springform på 24 cm og hæld dejen heri.
- Bag kagen i ca. 30 min. ved 175 grader.
Når kagen har kølet af tages kagen ud af springformen og placeres på et kagefad. Sæt en bagering ud over, der er ca. 1-2 cm bredere end chokoladekagen hele vejen rundt og indsæt et stykke kageplast langs bageringen.
Du kan også vælge at lave kagen direkte i springformen, så lader du bare chokoladekagen blive i og fylder hindbærmoussen op til kanten.
Hindbærmousse
- Læg husblas i blød i koldt vand.
- Hindbær og sukker gives et kort opkog. TIlsæt en smule vand i gryden for at undgå at det brænder på.
- Tag gryden af varmen, tilsæt husblas og rør godt rundt.
- Hæld bærpuréen gennem en sigte, for at si kernerne fra.
- Tilsæt evt. farve og lad puréen køle ned til ca. 40 grader. Den skal være lunken, men ikke varm.
- Pisk fløden luftig. Den må ikke være for stiv, da den så bliver svær at fylde i formen.
- Vend flødeskum i bærpuréen og hæld hindbærmoussen ud over chokoladekagen.
- Sæt kagen på køl natten over så moussen kan nå at sætte sig.
- Pynt kagen med stedmoderblomster umiddelbart inden servering.
Denne chokoladekage med hindbærmousse er også ideel til at lave som glazekage, og næste gang jeg skal lave denne, vil jeg lave den i en silikoneform og overtrække den med glaze.
TIP:
Giv kagen et andet udseende ved at pynte med friske bær, marengskys eller revet chokolade.
Pingback: Lær at lave en ombre kage med smørcreme - inkl. videoguide │fines.dk
Pingback: Grundopskrift på nøddebund med hasselnødder - fines.dk
Pingback: Alt du skal vide om mirror glaze - Komplet guide │fines.dk
Pingback: Lær at lave Spider Web Mirror Glaze kager - fines.dk
Pingback: Hindbærmousse - Nem opskrift på hindbærmousse - fines.dk
Pingback: Spiselige blomster som kan bruges til desserter og kager - fines.dk
Pingback: Nem og hurtig opskrift på saftige lagkagebunde med chokolade - fines.dk
Pingback: Jordbærmousse opskrift med masser af jordbærsmag - fines.dk
Pingback: Guide til at lave glaze teknik med føntørrer - fines.dk
Hej 🙂
Kan man lave hindbærmoussen i forvejen og smørre på kagen (bryllupslagkage) og så fryse det ned, indtil dagen før kagen skal bruges? ☺️
Hej Bianca
Ja, det kan man sagtens! Det har jeg gjort flere gange 🙂
/Josefine
Hej
Kan man lægge mousen indeni kage
Hej
Jeg er ikke helt sikker på, at jeg forstår spørgsmålet – kan du prøve at uddybe 🙂
/Josefine