Hvid chokolademousse er endnu en klassisk mousse, der ofte bruges i kager, og som man bare skal have i opskriftsamlingen. Denne opskrift er silkeblød og smelter nærmest på tungen.
Kagerne på billederne består af en halvkugle af den hvide chokolademousse, som er placeret på en småkagebund med lakrids. Opskriften på småkagebunden kan du finde her, der skal blot tilsættes lidt lakridspulver til sidst. Man kunne også tilføje en midte af en hindbærsirup for at give et element mere til kagen.
Kagerne er desuden pyntet med små fondantblomster, som jeg har lavet på en tidligere guide til en kage dekoreret med japanske kirsebærblomster. Du kan se, hvordan blomsterne laves her.
Anvendelsesmuligheder
Opskriften på hvid chokolademousse egner sig til følgende:
- Som lag i en lagkage
- Moussekager støbt i silikoneforme
- Portionsanrettet mousse fx i høje glas
- Som dekoration på cupcakes eller sprøjte på kager med en stjernetyl
Smagskombinationer med hvid chokolade
Hvid chokolademousse kan kombineres med mange forskellige smage f.eks. lakrids, jordbær eller pistacienødder for bare at nævne et par stykker. Et eksempel på en lækker lagkage kunne være en kombination af den hvide chokolademousse, en jordbærmousse lagt sammen med nøddebunde.
Se flere eksempler på, hvad hvid chokolade kan kombineres med i mit store opslagsværk af smagssammensætninger, som du finder her.
Opskriften består kun af tre ingredienser: hvid chokolade, husblas og piskefløde, og den er super nem at lave. Man kan også tilsætte lidt vanilje til opskriften, for en lidt sødere smag.
Opskriften giver et lag i en lagkage, der er 20-24 cm i diameter.
Hvid chokolademousse
Lækker og nem opskrift på en klassisk hvid chokolademousse.
Det skal du bruge
- 2 bl. husblas
- 200 g hvid chokolade
- 5 dl piskefløde
Sådan gør du
-
Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min.
-
Hak den hvide chokolade og kom den i en skål.
-
Varm 2 dl af piskefløden til det koger og tag af varmen. Vrid husblassen fri for vand og tilsæt i den varme fløde. Rør rundt indtil husblassen er smeltet.
-
Hæld den varme fløde over chokoladen. Lad det stå et minuts tid og rør herefter godt rundt med et piskeris indtil al chokoladen er smeltet. Lad det køle af til ca. 35 grader eller håndvarm.
-
Pisk de resterende 3 dl piskefløde til let skum og tilsæt et par skefulde i den lunkne chokolade. Rør godt rundt og vend nu chokolade-massen i resten af flødeskummet.
-
Hæld moussen på silikoneforme eller på en lagkagebund, hvis du støber en lagkage. Skal kagen bruges til at sprøjte med, så sæt moussen på køl, og vent til den har sat sig lidt.
-
Lad moussen stå på køl eller frys i ca. 6 timer indtil den har sat sig.
Rigtig god bagelyst!
Jeg elsker at se jeres billeder på de sociale medier, og du er velkommen til at bruge hashtagget #finesdk på Instagram til dine kreationer med mine opskrifter eller dele dine billeder på facebooksiden fines.dk.
Hej
Hvor mange moussebomber bliver der ca. til? Jeg har en form med dem på ø5 cm, som det ser ud til, du også har brugt.
Hej Marianne
Jeg husker desværre ikke hvor mange der blev til, men jeg brugte en ø3, så det er nok også lidt svært at sammenligne 🙂
/Josefine
Jeg vil gerne bruge denne mousse som topping på en bogstavkage, hvor jeg gerne vil have både hvid og mælkechokolade mousse i toppe, men kan jeg bruge den opskrift og simpelthen bare skifte den hvide chokolade ud med mælkechokolade?
Hej Jannie
Det lyder også lækkert! Og det burde du sagtens kunne 🙂
/Josefine
Det vil jeg prøve så, tak for det. Tror du jeg kan sprøjte toppene på browniebunden aftenen inden den skal bruges? Eller hvad tror du jeg kan gøre, så jeg ikke skal stå og lave mousse og alt mulig på selve barnedåbsdagen? Og hvordan kan jeg opbevare kagen med eller uden mousse indtil den skal bruges (altså natten over)?
Jeg vil klart anbefale at komme moussen på kagen på dagen, hvor den skal spises. Det er nemlig ikke super nemt at opbevare, når den er lavet, og moussen kan godt blive lidt kedelig. Men du kan sagtens lave moussen dagen før, komme den i en sprøjtepose med tyl på, og så er den klar til at blive sprøjtet på dagen efter.
Så den kan godt værre i køleskabet natten over uden at blive kedelig ? 🙂
Ja, sagtens 🙂
Kan moussen opbevarede i fryseren indtil brug? 🙂
Hej Anne
Ja, det kan den, hvis du fx bruger den som et lag i en kage eller støber i en silikoneform 🙂
/Josefine
Er 2 blade husblas nok, hvis den skal være som et lag i en kage i midten?
Hej Bettina
Ja, det er nok med 2 blade husblas 🙂
/Josefine
er moussen ret flydende?
Hej Julie
Når den har sat sig er den ikke flydende. Men den er nem at fylde i en silikoneform for eksempel. Hvis du ikke pisker flødeskummet for stift 🙂
/Josefine