Få opskriften på en let og luftig smørcreme, der både kan bruges som opsmøring på kager, som topping på cupcakes eller endda til at sprøjte kanter eller anden dekoration på kager.

Nem opskrift på smørcreme

Smørcreme består næsten kun af smør og sukker - en kombination man meget hurtigt kan blive afhængig af. Her får du opskriften på den luftige masse, som kan bruges til alt fra opsmøring til dekoration af kager.

Jeg bruger relativt meget smørcreme, da det kan bruges til rigtig meget forskelligt - og så er det bare nemt og hurtigt at lave. Jeg bruger det både som opsmøring, når jeg skal overtrække kager med fondant eller marcipan, som topping på f.eks cupcakes eller endda til at sprøjte kanter eller anden dekoration på kager.

Mængden på denne opskrift passer til opsmøring af to kager på ca. 22 cm i diameter og 10 cm høj eller til at dekorere ca. 15 cupcakes.

Det skal du bruge

Black line

500 g flormelis
250 g blødt smør
2 spsk. kogende vand
1 tsk salt

Sådan gør du

Black line

  1. Pisk smør, flormelis og det kogende vand indtil det bliver hvidt og luftigt. Det tager omkring 5-10 min.
  2. Tilsæt salt og bland det godt sammen.


Smørcreme i skål

Smagstilsætninger

Hvis du gerne vil pifte smagen lidt op, kan du sagtens tilsætte en smag til din smørcreme, alt afhængigt af, hvad du skal bruge den til. Her er et par forslag til, hvilke smage jeg bruger mest:

Vanilje
Skal din smørcreme bruges til at opsmøre en kage, inden du kommer fondant eller marcipan på kagen, kan du med fordel tilføje korn fra en vaniljestang. Men hvis du bruger smørcreme som frosting på f.eks. muffins, så kan det være en fordel at bruge vaniljeessens i stedet for, så du ikke kan se vaniljekornene i cremen.

  • Tilføj kornene fra en vaniljestang eller
  • 1 tsk. vaniljeessens


Citron
Hvis mange af dine elementer i din kage er meget søde i smagen, kan du med fordel tilsætte lidt citronsaft til din smørcreme for at bryde den søde smag.

  • Tilføj 1-2 tsk. citronsaft


Farve

Herefter kan du tilsætte farve. Jeg kan bedst lide at bruge pastafarver, da man skal bruge mindre, og dermed undgår man, at smørcremen bliver for tynd. Jeg synes også pastafarver er meget nemmere at styre, så man får den farve, man vil have.

Synes du at smørcremen er blevet for tynd, kan du tilsætte lidt mere flormelis, indtil den får den rigtige konsistens. Dog skal du huske på, at smør ved stuetemperatur er meget blødere, end når det har været i køleskabet. Derfor kan du også prøve at sætte smørcremen lidt på køl, inden du bruger den. Tjek jævnligt smørcremen, hvis du sætter den på køl, da den hurtigt bliver hård.

TIP
Hvis smørcremen er blevet for hård, lader du den bare varme lidt op ved stuetemperatur, indtil den er til at arbejde med.
Har du lavet for meget smørcreme?

Det kan jo ske, at man får lavet for meget, da man helst ikke vil stå og mangle noget, når man skal dekorere kager. Men bare rolig, du kan nemlig sagtens gemme resterne af smørcremen i fryseren til en anden gang.

Her er et par eksempler på, hvad jeg har brugt smørcreme til:

Scalloped Buttercream
Tofarvede blomster cupcakes
Del