Få opskriften på en super nem fondant, der også smager godt!

Nem opskrift på hjemmelavet fondant

Denne opskrift på hjemmelavet fondant egner sig særlig godt til at overtrække kager for at få et flot finish eller modellere fine fondantfigurer og fondantpynt.

Fondant kan give et super flot finish på en lagkage, men det kan være dyrt i længden, hvis du skal købe det færdiglavet. Men fondant er egentlig ret nem at lave, og så smager det bare meget bedre.

Jeg laver for det meste min egen fondant, når jeg skal lave kager eller fondantfigurer, fordi jeg synes den er meget nem at arbejde med. Fondant går også under navnet marshmallow fondant, da opskriften er baseret på skumfiduser.

Skal du lave fondantfigurer eller fondantpynt, vil jeg anbefale at læse min guide til fondant, hvor du får masser af tips og tricks til at få succes med fondant:

Alt du skal vide om fondant - guide - fines.dk

En portion fondant rækker til at overtrække en rund kage på 24 cm samt til at lave lidt pynt. 

Det skal du bruge

Black line

100 g skumfiduser (svarer til ca 15 stk. Chamallows skumfiduser fra Haribo)
4 spsk. vand
2 spsk. smagsneutral olie (fx rapsolie eller solsikkeolie)
500 g flormelis

Sådan gør du

Black line

Hjemmelavet fondant - fines.dk

  1. Varm skumfiduser, vand og olie over vandbad eller i en mikroovn. Tag gryden af varmen, når skumfiduserne er smeltet. 
  2. Tilsæt flormelis lidt efter lidt, mens du rører godt rundt – gerne med en elpisker med dejkroge. 
  3. Når al flormelis er blandet i, må fondanten stadig gerne være lidt klistret. Når den får lov til at hvile, vil den samle sig, så den er nemmere at arbejde med.
  4. Ælt til sidst fondanten med hænderne på bordet med en smule flormelis. Hvis du tilsætter for meget flormelis, vil din fondant blive tør og svær at arbejde med. 
  5. Fondanten har godt af at ligge og hvile, så lav den gerne dagen før. Den færdige fondant kan opbevares i et godt stykke tid i en lufttæt beholder. 
Få opskriften på en super nem fondant, der også smager godt!
Tips til at farve fondant

Når du har æltet fondanten godt sammen kan du farve den med pastafarve. Jeg bruger altid handsker, når jeg skal farve fondant, da det kan være rigtig svært at få farven af fingrene.

Brug altid pastafarve i stedet for frugtfarve, da frugtfarver ikke farver lige så kraftigt, og derfor skal du bruge rigtig meget, hvilket kan gøre fondanten våd og svær at arbejde med.

Hjemmelavet fondant - fines.dk

Hjemmelavet fondant - fines.dk

Her kan du få lidt inspiration til de kager, hvor jeg har brugt denne opskrift på hjemmelavet fondant:

Ombre kage med smørcreme - fines.dk

Ombre kage med smørcreme

Bamse i luftballon

Musselmalet kage med inspiration fra Royal Copenhagen

Musselmalet kage med inspiration fra Royal Copenhagen

 

Del