Drip cake med chokoladeganache

Guide til Drip Cake

Drip cake eller en kage med dryp effekt har været populær et stykke tid nu, og det ser ikke ud til at populariteten falder lige foreløbig, så her kommer en guide til Drip Cake, hvor jeg forklarer præcis, hvordan man laver den fine effekt.

Denne drip kage er lavet med mørk chokolade, men man kan sagtens lave effekten med lys, hvid eller ruby chokolade, der skal blandingsforholdet med fløde blot være lidt anderledes for at få den helt rigtige konsistens.

Drip kage med chokoladeganache

Ske, sprøjtepose eller flaske

Du kan bruge forskellige redskaber til at lave drip-effekten. Herunder har jeg nævnt nogle af dem, så du selv kan vælge, hvilken du vil benytte.

Ske
En ske er et nemt og hurtigt værktøj, der sagtens kan bruges til at lave drip-effekten. Fordelen er, at alle har en ske i deres køkken, så man behøver ikke investere i noget særligt udstyr. Ulempen ved at bruge en ske er, at det godt kan være lidt sværere at dosere, og ganachen bliver hurtigere kold, da den hele tiden kommer i kontakt med den kolde ske.

Sprøjtepose
Vil du have lidt mere styr på ganachen, så kan du bruge en sprøjtepose eller en frysepose med et lille hul i bunden. Pas på med at lave hullet for stort, da det så kan være svært at styre ganachen.

Flaske
Har du en lille flaske som denne fra HWL, så kan jeg klart anbefale at bruge den. Det er nemlig super nemt at dosere ganachen, og den er ikke særlig dyr at investere i. Og så kan du endda gemme resterne af ganachen i flasken, og bruge den i løbet af et par uger. Giv den blot lidt varme i mikroovnen indtil ganachen er flydende igen.

Drip-test

Ganachen skal have en flydende konsistens, men den skal heller ikke være for flydende, så den bare glider af kagen. Når ganachen er lavet, skal den køle en smule ned. Den er nemlig alt for flydende, lige når den er blandet sammen. Man kan lave en test ved at hælde lidt af ganachen på et glas med bunden i vejret, for at se om ganachen glider helt ned til bunden af glasset, eller om den stopper inden. Hvis det sidste er tilfældet, er det bare med at komme i gang.

Hvis ganachen derimod slet ikke løber ned af glasset, og dermed er blevet for fast, så giv den 5 sekunder i mikroovnen, så den bliver mere flydende igen.

Drip cake med chokoladeganache

Dekorering af kagen

Det er vigtigt, at kagen er helt koldt, og at den gerne har stået på køl et par timer inden den skal pyntes. Det gør at ganachen hurtigere sætter sig, så man får et pænt resultat. Jeg har opsmurt min kage med lilla smørcreme, hvor jeg ikke har blandet farven helt i, så den får en marmoreret effekt. Du kan også lave en mere tydelig marmorering med smørcreme, der kan du følge guiden, jeg har lavet her.

Begyndt at dryppe ganachen på kanten af kagen, så den falder ned ad siden. Lav nye dryp med ca. 2 cm mellemrum eller mere hvis du ønsker dette. Prøv dig lidt frem med hvor meget ganache du hælder på hvert dryp og varier mængden, så nogle dryp er lange og nogle korte.

Når du har været hele kanten rundt, så fordel en god mængde ganache på toppen af kagen og fordel den med en palet, så hele toppen er dækket af ganache.

Herefter kan du pynte den præcis, som du vil. Den kan blandt andet pyntes med friske bær og chokoladepynt eller som her, hvor jeg har lavet små dutter af smørcremen, som den også er smurt op med.

Drip cake med chokoladeganache

Selve kagen består af:

  • Lyse lagkagebunde (find opskriften her)
  • Limemousse (find opskriften her)
  • Jordbærmousse (find opskriften her)
  • Et lille lag jordbærmarmelade
  • Opsmurt og pyntet med smørcreme (find opskriften her) tilsat lilla farve
  • Mørk chokoladeganache til at lave dryp effekten (find opskriften herunder)

Mørk chokoladeganache til Drip cake

Denne portion rækker til at lave en kage med drip-effekt.

Ret Tilbehør
Keyword Dekoration
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Hviletid 15 minutter
Samlet tid 35 minutter
Antal 1 portion

Det skal du bruge

  • 100 g mørk chokolade ca. 50 %
  • 80 g fløde

Sådan gør du

  1. Hak chokoladen fint og kom i en skål.
  2. Lun fløden til kogepunktet og hæld straks over chokoladen.
  3. Lad det stå 1-2 minutter og rør herefter langsomt i skålen indtil det er godt blandet.
  4. Lad det køle af 10-15 minutter og lav så dryp-testen, så du ved om den har kølet nok af.

Du kan se en video af, hvordan jeg har opsmurt kagen og lavet drip-effekten på Instagram her.

Gem dine rester

Overskydende ganache kan gemmes i køleskabet i ca. 2 uger eller i fryseren i et par måneder.