Her får du opskriften på de lækreste chokoladecupcakes med chokoladesmørcreme, som bare smelter på tungen.
Opskriften på disse cupcakes er stort set den samme som denne opskrift på nemme chokolademuffins – de her er bare uden chokoladestykker.
Smørcremen er en luksus smørcreme, som SLET ikke smager af smør. Der er nemlig både smeltet chokolade og fløde i, som gør at det slet ikke føles som en smørcreme. Den skal helt klart prøves!
Alternativ til topping
Hvis du synes, at det bliver for meget med chokolade på chokolade, kan du sagtens bruge en anden topping. Her kommer et par bud på, hvilken topping der vil passe godt til disse chokoladecupcakes:
- Cream cheese frosting (fra denne opskrift)
- Jordbærmousse (fra denne opskrift)
- Hvid chokoladesmørcreme (få opskriften her)
- Hindbærmousse (få opskriften her)
Pynt
Jeg har dekoreret min cupcakes med chokoladespåner, men det kan sagtens udelades, eller du kan pynte med fx hakket chokolade. Chokoladespåner går også under navnet “Chocolate curls” og kan blandt andet købes her (annoncelink): Belgisk Chokolade Curls Dark.
Chokoladecupcakes med chokoladesmørcreme
Opskriften på de lækreste chokoladecupcakes med en chokoladesmørcreme, som bare smelter på tungen.
Det skal du bruge
Chokoladecupcakes
- 125 g hvedemel
- 150 g sukker
- 45 g kakaopulver
- 1/2 tsk. natron
- 1/2 tsk. bagepulver
- 1 knsp. salt
- 1 tsk. vaniljesukker
- 1 æg (let pisket sammen)
- 0,75 dl kaffe (let afkølet)
- 1 dl sødmælk
- 1/2 dl smagsneutral olie (f.eks. solsikkeolie)
Chokoladesmørcreme
- 120 g mørk chokolade
- 120 g smør (blødt)
- 150 g flormelis
- 1 tsk. vaniljesukker
- 120 g piskefløde
- 1 knsp. salt
- chokoladespåner til pynt (kan udelades)
Sådan gør du
Chokoladecupcakes
-
Bland alle de tørre ingredienser i en skål (mel, sukker, kakaopulver, bagepulver, salt og vaniljesukker).
-
Tilsæt de våde ingredienser (æg, kaffe, mælk og olie).
-
Pisk dejen i et par minutter på lav hastighed.
-
Fordel dejen i 10 muffinforme og bag kagerne i ca. 20 min. ved 160 grader alm. ovn.
Chokoladesmørcreme
-
Hak chokoladen fint og smelt den over vandbad eller i mikroovnen i små intervaller. Lad chokoladen køle ned til den er håndvarm.
-
Pisk smør, flormelis og vaniljesukker til det er hvidt og luftigt. Det tager ca. 10 minutter.
-
Tilsæt den afkølede chokolade mens der piskes forsigtigt.
-
Tilsæt fløden til smørcremen lidt ad gangen og pisk godt.
-
Smag til med salt.
Dekorering
-
Kom smørcremen i en sprøjtepose med tyl i – jeg har brugt Wilton tyl nr. 1M.
-
Dekorer kagerne med smørcremen. Hvis du gerne vil have samme mønster som på disse kager, så start med at lave en cirkel så langt ud til kanten, som muligt og fortsæt i et spiral-mønster indtil du slutter på toppen af kagen.
-
Drys eventuelt med chokoladespåner.
Tip
Hvis du sætter frostingen på køl, bliver den hård pga. smørret. Så husk at tage smørcremen ud i god tid inden kagerne skal dekoreres, så smørcremen kan blive blød igen.
Af samme årsag skal kagerne gerne stå ved stuetemperatur i en times tid inden de serveres, så smørcremen ikke er helt hård. Den smager nemlig af meget mere, når den lige har fået lov til at stå lidt og ikke er iskold. Dette er egentlig gældende for rigtig mange kager.
Holdbarhed
Du kan sagtens bage kagerne et par dage før de skal bruges. De holder sig fint svampede og lækre. Men jeg ville vente med at lave smørcremen til tidligst et døgn før de skal spises.
Fryseegnet
Kagerne er fryseegnet og tager ikke skade af en tur i fryseren, hvis de først skal bruges senere. Bare pak dem godt ind inden de lægges i fryseren.
Rigtig god bagelyst!
Jeg elsker at se jeres billeder på de sociale medier, og du er velkommen til at bruge hashtagget #finesdk på Instagram til dine kreationer med mine opskrifter eller dele dine billeder på facebooksiden fines.dk.