Her får du en guide til at lave en marmoreret smørcreme kage. Opskrifterne til selve kagen kan allerede findes her på bloggen, så dette opslag kommer kun til at beskrive selve teknikken med at lave det fine mønster på kagen. Find opskrifterne til kagen nederst på denne side.
Det er faktisk rigtig nemt at lave denne marmoreret smørcreme kage. Og det bedste er, at man nemt kan rette op, hvis man laver fejl, da mønsteret gerne må se lidt tilfældigt ud.
Det giver den bedste effekt, hvis der er lidt højde på kagen, så man bedre kan se det flotte mønster.
Kagen på billederne er 20 cm i diameter, og der passede det lige med en portion smørcreme til dekoration med den marmorerede smørcreme og rosetterne ovenpå kagen. Hvis du skal lave en kage på 24 cm i diameter, vil jeg anbefale, at du laver en lidt større portion smørcreme.
Det skal du bruge
- En lagkage med lidt højde opsmurt med et tyndt lag smørcreme
- 1 – 1,5 portion smørcreme – find opskriften her.
- Pastafarve
- Bagepapir
- Spatel
Sådan gør du
Marmoreret smørcreme
- Del smørcremen op i to portioner og gem den ene portion til at lave rosetterne på kagen til sidst. Gem ca. 1/3 til rosetterne og brug 2/3 del til den marmorerede smørcreme.
- Bland lidt pastafarve i den ønskede farve i den anden portion smørcreme og rør lidt rundt. Det skal ikke blandes helt sammen, da det er vigtigt, at man stadig kan se den hvide farve og meget gerne nogle forskellige farvenuancer af den valgte farve.
- Klip bagepapiret ud, så det passer til størrelsen på kagen i toppen og i omkredsen. Læg et par cm til, så stykkerne bliver lidt større end kagen.
- Fordel smørcremen på bagepapiret til toppen. Når hele bagepapiret er dækket, så sørg for at få overfladen helt lige.
- Træk bagepapiret med smørcreme over på et spækbræt. Tag kagen ud af køleskabet og hold godt fast i kanten af bagepapiret mod spækbrættet. Vend bagepapiret på hovedet og placer på toppen af kagen.
- Tryk let på smørcremen, så den sætter sig fast til kagen. Læg spækbrættet ovenpå kagen, og gnid forsigtigt, så du får en lige overflade.
- Sæt kagen på frys i 5-10 minutter, indtil smørcremen er helt fast.
- Imens fordeles den anden farvede del smørcreme på den lange strimmel, der skal rundt om kagen. Jeg lavede en lang strimmel, men det kan faktisk være en fordel at klippe den over på midten, så man ikke skal balancere med et langt stykke.
- Tag kagen ud af fryseren og træk forsigtigt bagepapiret af kagen. Skær den overskydende smørcreme af med en skarp kniv. Brug gerne en paletkniv til at glatte kanten, så du får en helt lige kant.
- Tag nu den lange strimmel med smørcreme og placer rundt om kagen. Sørg for at strimlen kommer helt ned til bunden af kagen. Ved samling af enderne kan man fjerne den overskydende smørcreme og smelte de to ender let sammen, så man ikke kan se, at der har været en samling. Brug en paletkniv til at glatte siderne, så du får lige kanter.
- Sæt igen kagen på frys i 5-10 minutter.
- Når smørcremen er helt fast tages kagen ud af fryseren og bagepapiret fjernes forsigtigt.
- Fjern igen den overskydende smørcreme med en kniv og glat kanterne med en paletkniv.
- Hvis der er kommet luftbobler i smørcremen, kan man godt lappe dem ved at smøre lidt smørcreme i hullerne og forsigtigt fjerne overskydende smørcreme med en paletkniv, så kagen bliver helt glat igen.
Dekoration med rosetter
Rosetterne laves af en trefarvet smørcreme. Jeg brugte hvid, lyseblå og mørkeblå. Jeg har tidligere vist, hvordan man kan lave sprøjtearbejde med flerfarvet smørcreme – se eventuelt videoen i mit opslag om tofarvede blomster cupcakes her, der viser hvordan man gør.
- Tag et stykke husholdningsfilm og læg på køkkenbordet. Læg en stribe med hvid smørcreme midt på husholdningsfilmen. Læg en stribe af den lyseblå ved siden af den hvide og lav til sidst en stribe af den mørkeblå smørcreme ovenpå de to andre.
- Rul husholdningsfilmen godt sammen om smørcremen og klip resten af husholdningsfilmen af i den ene ende.
- Kom den indpakkede smørcreme ned i en sprøjtepose med en stor stjernetyl og dekorer kagen hele vejen rundt i kanten som vist i videoen herunder.
Sådan laver du en kage med marmoreret smørcreme:
Opskrifter
Kagen består af lyse lagkagebunde lagt sammen med en jordbærmousse og en limemousse støbt udenom. Jeg vil dog ikke anbefale at gøre dette, da kagen godt kan have tendens til at svede, når man kommer smørcreme uden på moussen. Lav i stedet en helt almindelig kage, som smøres let op med et tyndt lag smørcreme, så kagen er helt glat og ensartet.
Opskrifterne til kagen kan du finde her:
Jeg elsker at se jeres billeder på de sociale medier, og du er velkommen til at bruge hashtagget #finesdk på Instagram til dine kreationer med mine opskrifter eller dele dine billeder på facebooksiden fines.dk.