Den lækreste, blødeste og luftigeste cream cheese frosting der holder formen, så man kan sprøjte med den. Og så er den med kun 3 simple ingredienser!
Hvis du ikke er fan af smørcreme, som kan være meget sødt, så er denne opskrift lige noget for dig! Denne frosting har nemlig en god syrlighed fra flødeosten, som spiller rigtig godt sammen med det søde fra flormelissen.
Anvendelse af Cream Cheese Frosting
Denne cream cheese frosting er en grundopskrift, som kan bruges til utallige smagskombinationer. Den åbenlyse er selvfølgelig at kombinere den med gulerodskage, som jeg har gjort tidligere her:
Men frostingen kan bruges til meget andet. F.eks. sammen med en lækker chokoladekage som her:
Eller prøv cream cheese frostingen sammen med en nøddebund (find opskriften her) eller en god omgang kryddermuffins som disse:
Kan frostingen farves?
Ja, du kan farve denne frosting i lige den farve, du ønsker. Jeg vil ikke anbefale at bruge frugtfarver, men pastafarver har jeg gode erfaringer med at bruge.
Ved at tilsætte en mikro smule lilla pastafarve, kan man få den næsten helt hvid. Men pas endelig på med at komme for meget lilla i ad gangen, da du risikerer at den bliver lilla i stedet for hvid.
Valg af smør
Det er vigtigt, at man bruger de rigtige ingredienser for at få et godt resultat. Derfor er det vigtigt at vælge den rigtige smør – især til denne opskrift, hvor smørret bidrager til at frostingen kan holde formen.
Derfor skal du bruge en smør, der ikke er smørbar, altså en smør der ofte er pakket ind i folie. Jeg vil altid anbefale at bruge smør i folie til bagning, da smørbart (fx kærgården) er et blandingsprodukt og derfor ikke altid egner sig til at bage med.
Valg af flødeost
Jeg plejer at bruge Philadelphia neutral flødeost, som jeg synes har en god neutral smag. I opskriften har jeg skrevet at flødeosten ikke må være light-udgaven, og det skyldes at light-versionen er mere vandet og frostingen vil derfor ikke få samme lækre konsistens, som hvis man bruger den almindelige Philadelphia flødeost.
Cream Cheese Frosting
Super lækker og nem Cream Cheese Frosting.
En portion rækker til at dekorere 10-12 muffins.
Kombiner dem f.eks. med disse lækre kryddermuffins.
Det skal du bruge
- 170 g smør (ikke smørbart) (stuetemperatur)
- 170 g flormelis
- 200 g Philadelphia neutral flødeost (ikke light) (stuetemperatur)
- Lilla pastafarve (valgfrit)
Sådan gør du
-
Pisk smør og flormelis lyst og luftigt. Det tager ca. 10-15 minutter.
-
Tilsæt smøreosten og pisk indtil frostingen er godt blandet. Brug en stavblender til at blende frostingen helt blød og lækker. Det hjælper på at få de sidste klumper af flødeosten ordentligt blendet ind i frostingen.
-
Tilsæt en mikrodråbe lilla farve, for at gøre smørcremen mere hvid end gul.
-
Sæt frostingen på køl, gerne en halv times tid, da frostingen bliver meget blød af stavblendningen.
-
Og så er frostingen klar til at blive fordelt på kagen/kagerne.
Rigtig god bagelyst!
Jeg elsker at se jeres billeder på de sociale medier, og du er velkommen til at bruge hashtagget #finesdk på Instagram til dine kreationer med mine opskrifter eller dele dine billeder på facebooksiden fines.dk.