Cheesecake med jordbær og dulcey chokolade

Cheesecake med jordbær og Dulcey chokolade

Sprød kiksebund, cremet Dulcey ganache og en let syrlig jordbærcheesecake toppet med friske jordbær. Lyder det ikke lækkert? Det er netop, hvad du får med denne opskrift på cheesecake med jordbær og Dulcey chokolade.

Cheesecake med jordbær og dulcey chokolade

Da jeg i øjeblikket står uden køkken, så har min bagetrang efterhånden nået et punkt, hvor jeg må eksperimentere med kager, der ikke kræver hverken ovn eller kogeblus. Derfor er denne opskrift perfekt, da den kun kræver en håndmixer og en mikroovn, hvis man er så heldig at have det.

Dulcey chokolade er en hvid karamelliseret chokolade, som smager af en blanding af hvid chokolade og karamel.

Cheesecake med jordbær og dulcey chokolade - fines.dk

Selvom det er en cheesecake, er det ikke fordi, at den smager meget af ost. Jeg bruger altid Philadelphia flødeost til cheesecakes, da den har en mild og forholdsvis neutral smag, som de fleste vil kunne lide. Flødeosten giver en cremet og let syrlig smag til kagen og kan give et rigtig godt modspil til søde kager.

Kagen her er lavet i en 16 cm rund bagering og bliver ca. 8 cm høj. Du kan også vælge at lave kagen i en større form, så bliver den bare lidt lavere.

Cheesecake med jordbær og Dulcey chokolade

Super nem og lækker cheesecake med jordbær og Dulcey chokolade.

Ret Dessert
Keyword Cheesecake, no-bake
Forb. tid 1 time
Hviletid 5 timer
Samlet tid 6 timer
Antal 8 Personer

Det skal du bruge

Bund

  • 75 g smør
  • 200 g Digestive kiks
  • 50 g sukker

Dulcey ganache

  • 120 g Dulcey chokolade, hakket i mindre stykker
  • 100 ml piskefløde

Jordbærcheesecake

  • 150 g jordbærmarmelade
  • 200 g Philadelphia neutral flødeost
  • 125 ml piskefløde
  • 1 tsk. vaniljepulver eller korn fra 1/2 vaniljestang

Pynt

  • Friske jordbær

Sådan gør du

Bund

  1. Smelt smørret på lav varme i en gryde eller i ca. 20 sekunder i mikroovnen.

  2. Kom kiksene i en pose og bank dem til krummer med en kagerulle.

  3. Tilsæt sukker og smeltet smør og rør det godt sammen.

  4. Kom kiksemassen i en bagering på 16 cm med en stribe plastfolie på minimum 7 cm i højden. Det er bedst hvis kageringen er placeret på det kagefad, som kagen skal serveres på, da den godt kan være lidt svær at flytte senere.

  5. Pres kiksemassen godt sammen i bunden og op ad siderne med et vandglas med flad bund.

  6. Stil kagebunden på køl.

Dulcey ganache

  1. Varm piskefløden 10-20 sekunder i mikroovnen indtil det damper. Du kan også varme fløden i en lille gryde på komfuret til lige under kogepunktet.

  2. Hæld fløden over den hakkede Dulcey chokolade og rør godt rundt med et piskeris indtil al chokoladen er smeltet. Hvis ikke al chokoladen smelter, så giv det 5-10 sekunder i mikroovnen og rør godt rundt igen.

  3. Stil ganachen til side for at køle lidt af og hæld det herefter på den kolde kiksebund.

  4. Stil kagen i fryseren i en times tid, så ganachen kan blive fast.

Jordbærcheesecake

  1. Pisk fløden til flødeskum og stil i køleskabet.

  2. Pisk flødeosten luftig i et par minutter. Tilsæt vanilje og marmelade og rør godt rundt.

  3. Vend flødeskum i ostemassen og hæld ostecremen på kiksebunden.

  4. Stil kagen på køl i minimum 5 timer og gerne natten over, så kagen kan få lov til at sætte sig.

Pynt

  1. Dekorer kagen med friske bær umiddelbart inden servering.

  2. Kagen skal serveres kold lige fra køleskabet.

Cheesecake med jordbær og dulcey chokolade
Den færdige cheesecake med jordbær og Dulcey chokolade

TIP

Lav andre variationer af cheesecaken ved at udskifte jordbærmarmeladen med f.eks. hindbær, rabarber eller solbær. Ligeledes kan Dulcey chokoladen også udskiftes med enten hvid, lys eller mørk chokolade.

Jordbærcheesecake

Jeg elsker at se jeres billeder på de sociale medier, og du er velkommen til at bruge hashtagget #finesdk på Instagram til dine kreationer med mine opskrifter eller dele dine billeder på facebooksiden fines.dk.