Det er nok ikke nogen overraskelse, hvordan Spider Web Mirror Glaze har fået sit navn. Det ligner nemlig et edderkoppespind på en prik. Det flotte mønster giver en virkelig flot effekt på de populære glazekager og her kan du lære, hvordan det laves.
Kort fortalt skal der bruges to slags glaze, der har forskellige temperaturer. Og når de så kommer i kontakt med hinanden, opstår der det spindelvævsagtige mønster. Der bruges en hjemmelavet mirror glaze med hvid chokolade, som hældes over hele kagen og en købt Miroir glaze, som bruges til at lave selve edderkoppespind-effekten.
Spider Web Mirror Glaze-teknikken kan godt drille lidt, så det er meget vigtigt at følge vejledningen meget nøje.
Har du ikke lavet glazekager før, vil jeg anbefale dig at læse Mirror glaze guiden, som du finder her:
Dette opslag beskriver kun selve teknikken, så du skal have lavet en moussekage på forhånd. Herunder har jeg samlet lidt inspiration til opskrifter på moussekager, som du kan benytte dig af:
Hindbærmousse med chokoladebund
Rabarbermousse med lys lagkagebund
Jordbærmousse med nøddebund
Karamelliseret æblefromage
Du kan bruge lige de farver, som du har lyst til, men jeg vil anbefale at bruge kontrastfarver, så man tydeligt kan se mønsteret på kagen.
Videoen herunder illustrerer, hvordan man laver “Spider Web Mirror Glaze”, og efterfølgende har jeg beskrevet i dybden, hvordan man gør.
I videoen er der tydelig forskel på effekten på de to kager, hvor spider web glaze-effekten klart er flottest på den første kage. Jeg har kortet videoen ned med 20 sekunder, for at den ikke blev for lang, så fra jeg har glazet den første kage, til jeg har glazet den anden kage, går der kun under 1 minut.
Det illustrerer meget godt, hvor hurtigt det hele skal gå, og hvor vigtigt det er, at glazerne har de rigtige temperaturer. Hvis man skal lave flere kager, kan det derfor være en god ide at varme glazen op igen, efter man har glazet en kage for at være sikker på at få den flotte spider web mirror glaze.
Moussekagen skal blive i fryseren så længe som muligt, så den skal først tages ud, lige før den skal overtrækkes med glaze. Derfor er det vigtigt at forberede så meget som muligt, inden du går i gang. Start med at finde det hele frem, så du ikke skal bruge tid på at lede efter redskaber eller ingredienser. Frigør også moussekagen fra silikoneformen og stil kagen tilbage i fryseren, indtil den skal overtrækkes med glaze.
Spider Web Mirror Glaze
Til denne teknik skal du bruge en portion hjemmelavet mirror glaze, og du kan finde opskriften ved at klikke her.
Det skal du bruge
- Miroir glaze - også kaldet kageglaze kan købes i Bilka og Føtex
- Hvid pastafarve
- En portion mirror glaze
- Tyrkis pastafarve
- Metalspatel
- En frossen moussekage
Sådan gør du
Forberedelse af grundglazen
-
Lav den hjemmelavede portion mirror glaze som her er brugt som grundglazen på kagen og farv den turkis.
-
Denne glaze skal være 35-40 grader varm, når den hældes over kagen, og hvis glazen skulle blive for kold, kan den varmes op igen.
Forberedelse af spider web glazen
-
Bland 2-3 spsk. af den færdigkøbte Miroir glaze sammen med lidt hvid pastafarve og brug en stavblender til at blande det godt sammen. Hvis du vil have en anden farve end hvid, kan du nu tilsætte den ønskede farve.
-
Varm denne glaze op til 50-60 grader. Det er vigtigt at temperaturerne overholdes, da du ellers ikke vil få effekten frem.
-
Når de to glazer har de rigtige temperaturer, skal der handles hurtigt. Behold den hvide Miroir glaze i en lille gryde, så den holder varmen så godt som muligt. Når der er så lille en mængde, så bliver det hurtigt koldt.
Udførelse af Spider web mirror glazen
-
Tag moussekagen ud af fryseren og placer den på en bagerist med en tallerken eller et stykke bagepapir under.
-
Hæld med det samme den turkise glaze over kagen så den dækker det hele.
-
Straks herefter tager du en palet og hælder den hvide glaze på bagsiden med en ske. Før forsigtigt paletten over kagen, så du kun rammer overfladen, og så vil det fine mønster kommer frem.
TIP:
Hold paletten ind under den varme hane i 5-10 sekunder og tør den af lige inden effekten skal laves. Så bliver glazen ikke for hurtigt kold, og det giver et bedre resultat.