Mazarinkage med friske rabarber

Mazarinkage med rabarber

Denne mazarinkage med rabarber er indbegrebet af sommer. Den søde mazarinbund giver et lækkert samspil med de syrlige rabarbere og smager bare af solskin. Den er lækker svampet, og så er den bare perfekt som en eftermiddagskage i solen.

Jeg har både bagt kagen med friske og frosne rabarber. Jeg vil klart anbefale at bage kagen med friske rabarber, da der så stadig vil være lidt bid i rabarberstykkerne, hvorimod de frosne rabarbere bliver lidt mere bløde i denne kage.

TIP
Erstat rabarber med blåbær eller brombær

Du kan sagtens udskifte rabarber med andre bær – prøv fx blåbær eller brombær, som også ville give en super lækker kage.

Server kagen lun eller afkølet og gerne med en klat creme fraiche eller vaniljeis til.

Mazarinkage med rabarber

Lækker svampet mazarinkage med rabarber.

Server evt. kagen med creme fraiche eller en god vaniljeis til.

Ret Bagværk
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 1 time 10 minutter
Antal 8 personer

Det skal du bruge

  • 130 g blødt smør
  • 130 g sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 200 g marcipan
  • 3 æg, stuetemperatur
  • 80 g mel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 200 g friske rabarber

Sådan gør du

  1. Skær rabarberne ud i mindre stykker på ca. 1 cm og stil til side.

  2. Pisk smør, sukker og vanilje i 5-10 minutter til det bliver lyst og luftigt.

  3. Riv marcipanen groft og tilsæt i smørblandingen.

  4. Tilsæt æggene et ad gangen og rør sammen mellem hvert tilsat æg.

  5. Tilsæt herefter mel og bagepulver og rør godt sammen.

  6. Fordel dejen i en smurt springform på ca. 24 cm i diameter.

  7. Fordel nu rabarberne på dejen og tryk dem en smule ned i dejen.

  8. Bag kagen i 35-40 minutter ved 175 grader alm. ovn.

  9. Lad kagen køle lidt ned inden den serveres.

Mazarinkage med friske rabarber

Sådan kan du også bruge opskriften

Hvis du undlader rabarberne i kagen, så har du den lækreste mazarinbund, som du enten kan bruge i lagkager eller med en bærmousse på toppen. Du kan også toppe den med friske bær, frugter og revet chokolade. Så der er mange muligheder med denne opskrift på mazarinkage med rabarber.

Rigtig god bagelyst!

Jeg elsker at se jeres billeder på de sociale medier, og du er velkommen til at bruge hashtagget #finesdk på Instagram til dine kreationer med mine opskrifter eller dele dine billeder på facebooksiden fines.dk.