Jeg er egentlig ikke så meget til syrlige kager, men lige denne opskrift på Lemon Meringue Cupcakes, er jeg faldet pladask for. Det hjælper også, at den skal toppes med en yderst sød marengs, som supplerer den syrlige kage rigtig godt.
Disse Lemon Meringue Cupcakes består af en citronmuffin fyldt med en Lemon Curd og toppet med en luftig hvid marengs. Den søde marengs passer rigtig godt til den lettere syrlige citronmuffin – og er især egnet til at servere en lun sommeraften, efter man har grillet et par pølser på grillen.
Det skal du bruge
Lemon Curd
Til denne opskrift skal du bruge Lemon Curd. Du kan vælge at købe den færdiglavet, eller du kan lave den selv. Du kan finde opskriften på Lemon Curd lige her.
Cupcakes
60 g smør
110 g sukker
1 æg
Skal fra en citron
2 spsk. citronsaft
1/2 tsk. vaniljepulver
1/4 tsk. salt
1 1/2 tsk. bagepulver
130 g mel
6 spsk. creme fraiche
Topping
2 bægre past. æggehvider (2×1½ æggehvide)
220 g sukker
1 tsk. vaniljeessens
Sådan gør du
Cupcakes
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Pisk smør og sukker sammen i en skål. Tilsæt æg, citronskal, citronsaft og vanilje.
- Bland salt, bagepulver og mel sammen i en anden skål.
- Tilsæt nu mel-blandingen og creme fraiche skiftevis i den første skål, indtil det er blandet sammen til en ensartet masse.
- Fordel dejen i 8 muffinsforme, og bag kagerne i 18-20 min.
- Når kagerne er kølet helt af, skærer du forsigtigt midten ud med en kniv, og fylder hullet med Lemon Curd.
Topping
- Tænd nu ovnen på 200 grader.
- Pisk æggehvider og sukker sammen indtil det danner toppe.
- Sprøjt marengsen på de afkølede kager med f.eks. en stjernetyl, og bag dem i oven i ca. 10 min., indtil marengsen får en let gylden farve.
Nyd kagerne mens de stadig er lidt lune. Kagerne er helt perfekte, hvis du skal have gæster, da du kan lave kagerne dagen før. Når kagerne er klar til at blive spist, kan du hurtigt lige lave en omgang marengs og komme kagerne i ovnen, så de er lune, når gæsterne får dem.
Hej ….
Bliver selve cupcaken ikke tør, når den efter bagning på 18-20 min. kommer i ovnen yderligere i 10 min…?
Mvh Joan
Hej Joan, det har ikke været et problem for mig 🙂
/Josefine