Jeg er vild med den lyseblå farve, der var oplagt til denne ombre kage, som skulle bruges til et babyshower, hvor de venter en lille dreng.
En ombre kage er kendetegnet ved, at den fader fra en lys til mørk farve. Ofte er det det ydre på kagen, der får denne farveeffekt, men man kan også gå all-in og lave indholdet i ombre-style, hvor man farver kagebundene i forskellige farvenuancer.
I første omgang er det kun det ydre af denne ombre kage, som jeg vil vise, hvordan man laver, og det er faktisk overraskende nemt! Kagen består af chokoladekage med hindbærmousse, hvor jeg har brugt opskriften fra kagen herunder, men kun med 1/2 portion af hindbærmoussen. Kagen her er desuden bagt i en 20 cm form, for at få lidt højde på kagen.
Fremgangsmåden til ombre kagen kan bruges som udgangspunkt til mange forskellige lejligheder. En rød der fader ud i hvid kan bruges til fødselsdag, en lyserød kan bruges til barnedåb eller babyshower til en pige, orange der fader ud i sort kan bruges til halloween og så videre…
Det skal du bruge
En kage
For eksempel denne chokoladekage med hindbærmousse
En portion smørcreme
Find opkriften her
Blå pastafarve
Redskaber
Sprøjtepose med flad tyl
Stor spatel
Lille spatel eller ske
Drejefad
Sådan gør du
Når du har bagt din kage, skal du smøre et tyndt lag smørcreme rundt om hele kagen, så krummerne holdes inde. Del resten af smørcremen op i tre skåle og tilsæt blå pastafarve til to af skålene, så du får to forskellige lyseblå og en hvid.
Læg smørcremen på et stykke husholdningsfilm og rul det til en pølse. Jeg plejer altid at bruge denne metode, for så kan man bruge den samme sprøjtepose og tyl til flere farver, uden at skulle vaske op hele tiden (medmindre du har flere af den samme tyl, men det har jeg dog ikke – endnu).
Klip filmen af den ene ende af den mørkeste farvede smørcreme og kom den ned i sprøjteposen med tyl på. Stil kagen på drejepladen og dæk 1/3 af siden på kagen med smørcremen. Fortsæt med de to sidste farver og brug herefter en stor spatel til at glatte smørcremen en ud.
Brug den lille spatel og placer forsigtigt på smørcremen, mens du drejer kagen rundt. Spatelen skal kun lige røre, da du skal undgå at skrabe for meget smørcreme af kagen, men blot skubbe den en smule ud til siderne. Fortsæt indtil du har gjort det på hele kagen, og så er kagen færdig.
Du kan se, hvordan jeg gjorde i videoen herunder:
Man kunne også sagtens bruge kagen uden at lave det rillede mønster, hvor den bare er spartlet helt glat op. Det giver et mere enkelt og stilrent look end det rillede mønster, som er lidt mere rustikt og tilfældigt.
TIP:
Brug kagen som den er eller pynt den med en fondantfigur, frugter, bær eller noget helt andet.
Guiden til at lave den fine elefant i fondant kan du finde her.
Hej ☺
Skal man bruge usaltet smør eller almindelig smør ?
Hej Kristina. Opskriften er lavet med almindelig saltet smør 🙂
Super. Tak for svar
Hej!
Har du en god opskrift på smørecremen?
Hej Isidora
Det kan du tro! Jeg bruger altid denne opskrift på smørcreme: https://fines.dk/smoercreme/
/Josefine
Kan man smøre kagen op dagen før?
Vh Signe
Hej Signe
Ja, det kan man sagtens 🙂
/Josefine